събота, 10 август 2024 г.

Госпожо Грънчарова-Кожарева, сложете за министри не суетни звездни фигуранти, а ярки личности с идеи и воля за промяна!

До г-жа Горица Грънчарова-Кожарева

получила мандат за съставяне на новото служебно правителство 

на Република България 

ДО МЕДИИТЕ  

Госпожо Грънчарова-Кожарева, сложете за министри не суетни звездни фигуранти, а ярки личности с идеи и воля за промяна! 

Отворено писмо от Общността на небезразличните граждани 

Уважаема госпожо Грънчарова-Кожарева, 

Като небезразлични граждани, изпълнени със загриженост към стоварилата Ви се по волята на случая (или на съдбата?) тъй тежка отговорност, ние все пак, първо, се чувстваме длъжни да Ви пожелаем успех, а на второ място искаме да Ви помогнем да изпълните задачата си по възможно най-добрия начин. Тъй като моментът, в който се намира страната и нацията, не само е твърде тежък, но и тъй като е безкрайно необходимо всички сили, искрено (не лицемерно, непоказно, не лъжливо!) загражени за съдбата на свидното ни Отечество, да се обединят, с оглед спасяването на младата и съвсем непрокопсала българска демокрация, която, няма защо да се заблуждаваме, е застрашена от гибел, от катастрофа. 

С оглед на казаното, като съвестни и отговорни небезразлични граждани, искаме да Ви предложим следните добри според нас кандидатури за служебни министри: 

1.) проф. д-р Калин Янакиев за министър на образованието и науката (или, по Ваша и негова преценка!) - за министър на културата 

2.) Ангел Грънчаров, философ - за министър на образованието и науката (резервен вариант в случай че решите проф. Янакиев да стане министър на културата) 

3.) проф. Тодор Тагарев, за министър на отбраната 

4.) гл. ас. д-р Георги Пашев - министър на електронното управление 

5.) агр. Николай Димов - министър на земеделието 

6.) д-р Стефан Кючуков - министър на здравеопазването 

Надяваме се, че ще се възползвате от нашите предложения. Много се надяваме също да сложите за министри не звездни фигуранти, компрометирани и износени, с празни претенции, които нищо няма да направят, а само мило ще ни се усмихват от екраните, а ЛИЧНОСТИ С ИДЕИ И ЕНЕРГИЯ ЗА ПРОМЯНА, които са нужни на страната и нацията ни; ето, точно такива дейни личности Ви предложихме ние! 

11 август 2024 г. 

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води 

кореспонденцията ни с институциите

Няма коментари:

Публикуване на коментар