понеделник, 30 септември 2024 г.

Искаме истината около тъй скандалното мутренско управление на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" да излезе наяве!

Иновативното училище в Пловдив, в което транверсалният подход по финландски  е факт | dnes.dir.bg

До инж. Любомира Вълкова, директор на ПГЕЕ, повече известна в Пловдив като ТЕТ "Ленин" 

До г-жа Иванка Киркова, началник на РУО-Пловдив 

До проф. Галин Цоков, министър на образованието и науката 

ДО МЕДИИТЕ 

Искаме истината около тъй скандалното мутренско управление на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" да излезе наяве!

Отворено писмо от Общността на небезразличните граждани 

 

Уважаема госпожо директор, 

Най-напред искаме да Ви честитим спечелването на конкурса, избирането и назначаването на поста, а също така и да Ви пожелаем ползотворна работа и успех при упражняването на нелеката длъжност! 

Вярваме също така, че си давате сметка за тежката ситуация, в която заварихте гимназията, която е резултат на дългогодишното тъй епично директорстване на Вашите предшественички на поста директор: многоуважаемите госпожи Стоянка Анастасова и инж. Камелия Стоянова. За да се информирате за ставащото в годините Ви препоръчваме да изискате обемистата архивна информация, съдържаща всички отворени писма, възвания, предложения, апели и пр., които в предходните години нашата Общност на небезразличните граждани написа и официално изпрати на предишните ръководства, стига всички тези документи, по нареждане на директорките, да не са били мигновено изхвърлени в кошчето за боклук (както, предполагаме, е станало, след като, в пълно противоречие с повелите на закона и директорката г-жа Стоянка Анастасова, и вр.изп.длъжността директор инж. Камелия Стоянова не реагираха никак на нашите инициативи и предложения, т.е. ги посрещнаха с гробовно зловещо мълчание!); абсолютно по същия начин те посрещнаха и публично отправените предложения на нашия активист г-н Ангел Грънчаров, навремето дългогодишен учител по философия и гражданско образование в ПГЕЕ "ТЕТ "Ленин"", когото директорката г-жа Стоянка Анастасова има добрината двукратно да уволни със смехотворния мотив "пълен некадърник, не става за учител, няма качества да бъде учител" само защото той се опитваше да спомогне за преодоляването на нейния авторитарен, недемократичен манталитет, подход и стил в ръководенето на тази образователна институция, довел до безчет вредни и дори пагубни последици! Които сега Вие, уважаема г-жо директор, ще Ви се наложи да отстранявате, т.е. ще Ви се наложи да почиствате заварените "Авгиеви обори", както навремето е трябвало да прави полубогът-герой Херкулес, нищо че, вероятно, не притежавате неговите свръхестествени сили. 

Простете за използваната метафора, но ни се наложи да прибегнем до нея с оглед на намерението си да Ви опишем по-ясно нелеката задача, пред която сте изправена като съвсем нов ръководител на това затънало в недопустими пороци учебно-възпитателно и образователно учреждение - все пак живеем в третото десетилетие на XXI-ия век, а не в 50-те години на ХХ век (ще се радваме, ако съвсем отчетливо съзнавате това и разбирате неговия тъй потребен ни и съдбовен, бихме могли с право да кажем, смисъл!). 

Госпожо директор, 

Ние, като Общност на небезразличните граждани (ползващи се от правата си на данъкоплатци, т.е. фактически на крайни собственици и работодатели на работещите в тази тъй важна образователна институция!) си позволяваме да поискаме от Вас следното (за краткост ще го формулираме в точки): 

1.) Да ни информирате за управленската програма или платформа, с която спечелихте конкурса и станахте директор на това училище, предлагаме това да стане било в среща на наша делегация с Вас, било като ни изпратите писмен екземпляр от въпросната платформа; 

2.) Да ни уведомите за становището си по подновеното с настоящето отворено писмо предложение на г-н Ангел Грънчаров от 2011 г. (тогава той все още е дългогодишен титулярен учител по философия и гражданско образование в ПГЕЕ-"ТЕТ ЛЕНИН") гимназията да бъде наречена на името на великия новатор в сферата на компютърните технологии Стив Джобс (през онова време това предложение беше одобрено на общоучилищен референдум, резултатите от който тогавашната директорка отхвърли самоволно без никакво основание!); интересно ни е Вие, госпожо директор, как ще се отнесете към този своеволен авторитален акт от нейна страна (предупреждаваме Ви: мълчаливото подминаване на този въпрос означава, че заставате на страната на авторитаризма в управлението, т.е. афиширате се като противничка на демократичния стил на управление!); 

3.) Позволяваме си също така да Ви запитаме каква е Вашата позиция по тъй отвратителната афера около двукратните скандални уволнения на г-н Ангел Грънчаров, дългогодишен учител по философия и гражданско образование в гимназията, които са израз на беззаконие, на противоправен административен произвол и на недопустим за нашето време волунтаризъм; като чисто морален акт бихте ли дръзнала да измиете оцапания образ на училището, т.е. да намалите донякъде грозота на това позорно петно като отмените тези две заповеди на Вашата предходничка на поста? 

HUMANUS Academy: До нас достигнаха сведения, че директорката на ПГЕЕ-Пловдив  отново била уволнила възстановения от съда учител по компютърни технологии  инж. Калин Христов!

4.) Ще потърсите ли отговорност за тази противоправна, незаконна и по естеството си мутренска управленска афера на тогавашната директорка г-жа Стоянка Анастасова от сътрудничките, от съучастничките в нея, имаме предвид най-вече сегашната зам.-директорка инж. Камелия Стоянова, тогава също заемаща и поста председател на Синдикалната организация към КТ "Подкрепа" - защото без нейното всеотдайно съучастие и съдействие в извършването на беззаконието той просто нямаше как да стане, да се състои?! 

5.) Предполагаме, че въпросните заинтересовани и набедени от нас с настоящето отворено писмо тогавашни и сегашни длъжностни лица ще се опитат "да си измият ръцете" като кажат "Амче то нашият административен произвол в крайна сметка си беше узаконен от решение на състав на ВКС с председател Борислав Белазелков!", да, но този опит да Ви подведат следва да се разбие с аргумента: г-н Грънчаров беше уволняван два пъти по абсолютно един и същ начин с абсолютно същия мотив, но ВКС по този все същия казус има ДВЕ ДИАМЕТРАЛНО РАЗЛИЧНИ, ВЗАИМНО ОТРИЧАЩИ СЕ, ПРОТИВОРЕЧАЩИ СИ РЕШЕНИЯ НА ВКС, което означава, че казусът де факто си остава нерешен, а решението на скандално известния съдия Б.Белазелков, следователно, се оказва нищожно и не би следвало да има правни последици (онова съдебно решение, което е в противоречие със закона, т.е. узаконява произвола, а също така е в противоречие с практиката на самия ВКС по същия казус, е напълно нищожно, е несъстояло се!); 

май 2016 – ПГЕЕ – Пловдив

6.) Нас твърде много ни вълнува каква е ситуацията в преподаването на философия, на гражданско образование и на предметите от т.н. хуманитарен цикъл, които имат особено важно значение за личностното и духовното въздигане и укрепване на младите хора, на учениците; г-жа Анастасова уволняваше г-н Грънчаров понеже той е привърженик на един напълно съвременен, демократичен, хуманен, личностно-развиващ, човечен възпитателен и обучителен подход, който, както се разбира все по-определено в наши дни, е правилния, адекватния на нуждите на времето, авангарден и новаторски (за жалост така е в нашите родни изостанали ретроградни условия!) подход; имаме съмнения, че г-жа Анастасова, в съответствие със своите недемократични разбирания, е наложила ретрограден, анахроничен, административно-команден и бюрократичен (чиновнически!), а това значи вреден за духовното (и моралното!) състояние на самите учители (!!!), а също така най-вече и на младите възпитателен и обучителен подход и стил! Ето на това основание ние искаме да ни бъде предоставена пълна информация за начина, по който учениците биват обучавани по тези тъй съдбовно важни за тях учебни предмети, което включва не само разговор на наша делегация с учителите и учениците, но и предоставяне на цялата документация, а най-вече искаме да ни предоставите възможност да присъстваме в часовете по тия предмети, с оглед да добием непосредствена представа за истинското състояние

7.) Предлагаме и настояваме да бъде извършена пълна финансова ревизия на годините на тъй епичното и скандално управление на директорката Стоянка Анастасова, прочула се като "Строителката" (така бе наречена публично от подмазваща й се лидерка на учителски синдикат!), защото в отровената изцяло психологическа и нравствена атмосфера в училището подозираме, че мутренският подход неизбежно е довел и до типичните за него финансови злоупотреби

Ще се радваме, уважаема госпожо директор, да вникнете в казуса и да ни съдействате благонамерено за изясняването на истината!

Уважаема госпожо Началник на РУО-Пловдив, 

Уважаеми господин Министър, 

Ще се радваме да ни съдействате да получим исканата от директорката на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" информация, а също така да курирате, да контролирате нейните действия по повод на изпълнението на исканията, съдържащи се в настоящето отворено писмо! За което предварително най-сърдечно Ви благодарим! 

1 октомври 2024 г. 

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

Искаме истината около тъй скандалното мутренско управление на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" да излезе наяве!

До инж. Любомира Вълкова, директор на ПГЕЕ, повече известна в Пловдив като ТЕТ "Ленин"  До г-жа Иванка Киркова, началник на РУО-Пл...