четвъртък, 14 юли 2022 г.

ДАЛИ ЗДРАВЕОПАЗВАЩАТА СИСТЕМА НЕ УБИ НАШИЯ СКЪП ПРИЯТЕЛ, ЧОВЕКА И ГРАЖДАНИНА ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ?



До проф. Асена Сербезова, Министър на здравеопазването 
До г-н Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив 
До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 
ДО МЕДИИТЕ 

ДАЛИ ЗДРАВЕОПАЗВАЩАТА СИСТЕМА НЕ УБИ НАШИЯ СКЪП ПРИЯТЕЛ, ЧОВЕКА И ГРАЖДАНИНА ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ? 

Сигнал-жалба под формата на отворено писмо от групата на небезразличните граждани 

Уважаема госпожо Министър, 
Уважаеми господин районен прокурор, 
Уважаеми господин омбудсман, 

Известяваме Ви, че сме силно обезпокоени от фактите, изложени в публикацията в блога на философа Ангел Грънчаров, наш активист; нейното заглавие съдържа същината на проблема, който искаме да поставим пред Вас: Дали Любен Воденичаров не беше пожертван от лекарите - с оглед да подобри статистиката на жертвите от китайския вирус?. Оказва се, накратко казано, че г-н Любен Воденичаров, който постъпва в пловдивската университетска болница "Свети Георги" с бъбречна криза, няколко дни след това е заразен с ковид, преместен е в Инфекциозна клиника на Университетската болница; при това той е бил без оплаквания и симптоми, но е бил подложен на лечение със силни антибиотици, в резултат на което е доведен до състояние, в което се налага да бъде прикачен на апаратно дишане (възможно е да не ползваме перфектните термини), след това изпада в кома; поради кислороден недостиг бива увредена кората на главния му мозък. 

В това състояние той дори и, с Божията помощ, да дойде в съзнание, явно вече няма да бъде същият човек, когото ние познаваме, ценим и обичаме, т.е. ще се окаже, че е била ликвидирана личността му; друг е въпросът, че още по-вероятно е нашият приятел да умре, т.е. лечението му да завърши трагично, с летален изход. 

Питаме се: дали в Инфекциозна клиника на него е приложено адекватно и неувреждащо организма му лечение, дали не са допуснати фатални лекарски грешки, предвид състоянието на бъбреците му, които да са довели до този ужасен край? При това следва да се вземе предвид и това, че г-н Воденичаров е млад човек, на 43 години, той е (беше!) изключително интелигентен и граждански ангажиран човек и личност, чиято загуба за нас е прекалено трагично събитие. 

По тази причина си позволяваме да настояваме да бъде извършена най-прецизна проверка на начина, по който г-н Воденичаров е бил лекуван в Инфекциозна клиника, защото, както се вижда, това лечение в крайна сметка доведе до съвсем плачевни резултати. За резултатите от разследването настояваме да бъдем известени по надлежния ред. 

Към настоящето писмо прилагаме и текста на горецитираната публикация, молим той да бъде възприеман като органична и неделима част от нашата жалба. 

Всички знаем, че здравеопазващата система в България се намира в катастрофално състояние; надяваме се чрез този наш сигнал-жалба да спомогнем за преодоляването на най-страшните нейни деформации и недъзи, с които е недопустимо повече да се примиряваме - понеже, както виждаме, цената е прекалено висока: плащаме с човешкия живот, т.е. с най-драгоценното, което имаме. И което тъй великодушният Бог ни е дал.

15 юли 2022 г.

С УВАЖЕНИЕ: Ангел Грънчаров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

2 коментара:

  1. Днес, 15.07.2022г. в 09:35ч.
    в Министерство на здравеопазването (МЗ) е регистриран
    подаденият от Вас по електронна поща документ с входящ номер 94-3652

    Деловодство на МЗ



    Dnes, 15.07.2022g. v 09:35ch.
    v Ministerstvo nа zdrаveopаzvаneto (MZ) e registrirаn
    podаdeniyat ot Vаs po elektronnа poshtа dokument s vhodyasht nomer 94-3652

    Delovodstvo nа MZ

    ОтговорИзтриване
  2. Днес, 15.07.2022г. в 10:37ч.
    в Министерство на здравеопазването (МЗ) е регистриран
    подаденият от Вас по електронна поща документ с входящ номер 94-3652

    Деловодство на МЗ



    Dnes, 15.07.2022g. v 10:37ch.
    v Ministerstvo nа zdrаveopаzvаneto (MZ) e registrirаn
    podаdeniyat ot Vаs po elektronnа poshtа dokument s vhodyasht nomer 94-3652

    Delovodstvo nа MZ

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...