вторник, 25 юли 2023 г.

Трябва и можем да се обединим около духовната спойка на нацията ни – празникът на духовността, на българската азбука, на културата и просветата!


До гражданите на България, които са избиратели на политическите сили ГЕРБ-СДС и ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА-ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

До г-н Бойко Борисов, Председател на ПП ГЕРБ 

До господата Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на ПП ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА  

До господата Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов, Владислав Панев, съпредседатели на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

ДО МЕДИИТЕ


Трябва и можем да се обединим около духовната спойка на нацията ни – празникът на духовността, на българската азбука, на културата и просветата!

Отворено писмо от Общността на небезразличните граждани

 

Уважаеми български граждани и избиратели,

Уважаеми господа ръководители на политическите партии и коалиции ГЕРБ, ПП, ДБ,

Един от нас, именно небезразличният гражданин от Пловдив инж. Димитър Хаджипетров (той е бивш кмет на район "Централен" от СДС) в предаване на Пловдивската обществена телевизия направи много разумно предложение: едновременно с обявяването на 24 май за национален празник на Република България да се обяви песента "Върви, народе възродени!" за химн на Република България! Подкрепяме неговото предложение. Аргумент ни е позорното обстоятелство, че песента "Мила родино", както е известно, беше тотално и завинаги оцапана от последния куплет, който комунистите навремето бяха прикачили, а именно ето това позорно, унизително стихче:

 

Дружно, братя българи,

с нас Москва е в труд и в бой,

Партия велика води,

нашият победен строй!

С оглед на това нашата Общност на небезразличните граждани реши да напише и изпрати отворено писмо до Вас, драги лидери на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС, с предложение към предстоящите конституционни промени да прибавите и нашето настояване песента "Върви, народе възродени!" да бъде обявена за химн на Република България.

Нашето дълбоко убеждение е, че единствено духовността е способна да обедини българския народ, който, за жалост, е раздиран от тежки политически и партийни ежби, подклаждани от вековния душманин на България, именно руския империализъм, чиито аспирации към българските земи са нашето най-голямо национално проклятие и прокоба!

Излишно е да обясняваме защо песента, която целият ни народ пее на 24 май, е най-подходящо да се пее в деня на нашия национален празник.

Ще се радваме да изпълните достойно, без мекушавост и страх, своята отговорна и нелека роля – и ще устоите на атаките от побеснелите от злоба неприятели на България. В тъй тежкия за свидното ни отечество исторически момент, в който руският империализъм де факто води безогледна хибридна и идеологическа война срещу Република България, срещу парламентарната република и демокрацията, срещу европейския ни избор, в която най-подла роля играе руската пета колона, всички ние, българите, които не сме заразени от вируса на руските имперски мании, трябва и можем да се обединим около духовната спойка на нацията ни – празникът на духовността, на българската азбука, на културата и просветата!

 

С УВАЖЕНИЕ: Ангел Грънчаров, упълномощен да

води кореспонденцията ни с институциите


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...