понеделник, 21 август 2023 г.

Ще оцените ли тъй разностранната и плодотворна дейност на г-н Ангел Грънчаров, духовен наставник не само на младите, а и на обществото ни като цяло?

 


До акад. Николай Денков, 

Председател на Министерския съвет на Република България

До проф. Галин Цоков, Министър на образованието и науката

ДО МЕДИИТЕ


Ще оцените ли тъй разностранната и плодотворна дейност на г-н Ангел Грънчаров, духовен наставник не само на младите, а и на обществото ни като цяло?


Отворено писмо от Общността на небезразличните граждани


Уважаеми господин Министър-председател,

Уважаеми господин Министър на образованието и науката,

Искаме чрез Вас да инициираме предложение до г-н Президента на Република България г-н Румен Радев, с което от името на МОН и Министерския съвет като цяло, пък и от наше име учителя, философа, писателя и активния гражданин г-н Ангел Иванов Грънчаров да бъде награден с орден "Стара планина" по повод на 40-годишния юбилей от началото на неговата неуморна дейност като учител по философия и гражданско образование, а също така и като най-активен обществен деец. 

Какви именно са заслугите на г-н Ангел Грънчаров (който в качеството си на публичен философ от години води свой блог, издава списания и книги, работи по ред обществено-значими каузи и т.н.) е добре известно на МОН, затуй г-н Министърът би могъл да подготви съответната справка. (Ние също в безброй отворени писма да МОН и други институции сме Ви информирали за голяма част от тъй разностранната и плодотворна дейност на г-н Грънчаров като духовен наставник не само на младите, а и на обществото ни като цяло.) 

Тук, струва ни се, е добре да цитираме само един документ, написан от самия учител и публичен философ, който да ориентира новия министър в случай че не е информиран кой е г-н Грънчаров (щото за него медиите неслучайно тъй упорито мълчат!), примерно ето този: 

Мое пределно искрено и, надявам се, разтърсващо писмо до г-н Тибор Наврачич, европейски комисар по образованието


Толкова от нас. Излишно е да казваме, че с нескриван интерес ще следим по-нататъшната реакция на МОН и на Министерския съвет. Надяваме се сами разбирате, че за нас е не по-малко многозначителна и обичайната Ви реакция, а именно: липсата на реакция, сиреч мълчанието. Вие сте достатъчно интелигентни да разберете защо се изразяваме така.

Желаем Ви успех във Вашата тъй отговорна работа! Нашата Общност на небезразличните граждани изцяло симпатизира на правителството, ръководено от акад. Н.Денков - и го подкрепяме с каквото можем в своите публични изяви!

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...