неделя, 22 януари 2023 г.

Спешно, но съвсем разумно предложение, съдържащо спасителна идея за окончателното оправяне на българското образУвание и нАука

До г-н Румен Радев, Президент на Република България

ДО МЕДИИТЕ


Спешно, но съвсем разумно предложение, съдържащо спасителна идея за окончателното оправяне на българското образУвание и нАука

от групата на небезразличните граждани


Уважаеми господин Президент на Републиката,

Както многократно сме имали добрината да заявим включително и пред Вас, за нас образованието и науката са приоритетна област на живота ни, т.е. са област на живота ни, която следва да има несъмнен безусловен приоритет - понеже от нея зависи всичко останало, а най-вече тъй желания от всички нас, ала засега непостижим просперитет. Предлагали сме какви ли не идеи в тази насока, ала, за жалост, МОН и неговите ръководители, министрите, си останаха глухи за нашите предложения. Което показва, че се налага да се преосмисли сериозно въпросът що за хора биват поставяни на най-висшия пост в системата на образУванието и нАуката. (Понякога се налага да пишем тези думи както ги произнасяше непрежалимият Тодор Живков - с оглед да изразим един по-богат и дори възвишен смисъл!) В тази връзка тези дни тъй щедрата съдба ни осени ето с какво (изразено от нашия активист, публичния философ Ангел Грънчаров - в неговия блог): 

Роди се гениална идея: да предложим Слави Клашъра за министър на... образУванието и нАуката - само он ще ги оправи веднъж-завинаги!

Да, уважаеми г-н Президент, с цялата отговорност заявяваме, че подкрепяме тази наистина гениална, оригинална и най-вече съдбовно необходима на страната и нацията ни - пък и особено на младежта! - идея и съвсем сериозно Ви предлагаме при съставянето тези дни на новия състав на поредния служебен кабинет да поставите г-н Слави Панайотов-Клашъра на поста министър на образУванието и нАуката! Погледнете само ето тези две снимки, направени от г-н Слави Панайотов-Клашъра на представянето на поредната негова книга, този път във Варна, тази снимки показват, че народът като цяло стои зад нашето предложение:


Кажете, молим Ви се, не е ли трогателно това, което показват тези забележителни и казващи всичко снимки?! Младите ще Ви бъдат вечно благодарни, уважаеми господин Президент, ако се вслушате в гласа на целокупния ни многострадален от калпаво опразУвание народ и, респективно, направите тази толкова разумна стъпка: да сложите г-н Слави Панайотов-Клашъра на поста министър на образУванието и нАуката! 

Смятаме, че повече аргументи не са нужни понеже истината в случая е така очебийна: само г-н Слави Панайотов-Клашъра, който, прочее, заслужено е носител на почетната титла ПОСЛАНИК НА ДОБРОТО и то тъкмо в сферата ОБРАЗУВАНИЕ, дадена му от ГРАДА НА ДОБРОТО Пловдив (европейска столица на културата!), заслужава да бъде назначен на поста министър на образУванието и нАуката в свидното ни отечество! (И то, дай Боже занапред да бъдат направени необходимите конституционни промени затова щото само Вие, уважаеми г-н Президент, да назначавате правителствата, та г-н Слави Панайотов-Клашъра да остане на поста толкова дълго време, колкото е необходимо, за да направи очакваната от него истинска и дълбока реформа на системата на образУванието и нАуката в Република България, чиито народ е тъй изтерзан, опростачен, чалгасял, затъпял и пр. от тъй калпаво, сгрешено, порочно, остаряло, немодерно и пр. образУвание!

Спираме дотук. Понеже истината не се нуждае от много думи. 

Ще се радваме, уважаеми г-н Президент, да се вслушате в гласа на младежта и народа и да назначите г-н Слави Панайотов-Клашъра за министър на образУванието и нАуката в следващото правителство на Република България! Да живей България! Бог да пази България!

23 януари 2023 г.

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

1 коментар:

  1. Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер 94-00-156/23.01.2023.




    Дирекция "Канцелария" - Президент на Република България

    Адрес: гр. София, ПК 1123, бул."Дондуков" 2
    Тел: (02)9239333 /централа/
    Ел. поща: priemna@president.bg
    ВЕБ страница: www.president.bg

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...