понеделник, 10 април 2023 г.

Господа лидери, сами изберете съдбата си: или ще бъдете отговорни държавници или ще приемете позорната участ на гнусни политически мижитурки!

 

До гражданите на България, които са избиратели на политическите сили ГЕРБПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

До г-н Бойко Борисов, Председател на ПП ГЕРБ 

До господата Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на ПП ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА  

До господата Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов, Владислав Панев, съпредседатели на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

ДО МЕДИИТЕ


Господа лидери, сами изберете съдбата си: или ще бъдете отговорни държавници или ще приемете позорната участ на гнусни политически мижитурки!

Отворено писмо от Общността на небезразличните граждани



Уважаеми български граждани и избиратели,

Уважаеми господа ръководители на политическите партии и коалиции ГЕРБ, ПП, ДБ,

България е в изключително тежък момент от своята история. Върху Вас тегне отговорността за преодоляването на тежката криза и дори болест на младата, крехка и непрокопсала демокрация в свидното ни Отечество. Призоваваме Ви да бъдете на висотата на историческия момент - в противен случай рискувате да се покриете с вечен, неизмиваем позор!

Ние, българите, съставляващи Общността на небезразличните граждани, след като в нашите среди проведохме и все още провеждаме тежки, изтощителни дискусии, стигнахме до убеждението, че за доброто на страната и народа сте длъжни да встъпите в преговори, в които трябва да направите неизбежните тежки компромиси за да създадете редовно и отговорно работещо правителство на България, имащо ясна и законодателно обезпечена програма. 

Нашите аргументи са най-пълно изразени от публичния философ, блогър и ютюбър г-н Ангел Грънчаров, след тежки разговори решихме просто да Ви предложим да се запознаете с казаното от него, така да се каже, от първоизточника, т.е. в ония негови публикации, под чието влияние ние стигнахме до убеждението в неговата правота или разумност, дори мъдрост. По тази причина решихме да не преразказваме аргументацията му и понеже вярваме във Вашата несъмнена интелигентност смятаме, че Вие бихте могли сами да прецените тежестта, разумността, мъдростта и убедителността на аргументите му в полза на създаването на редовно програмно и експертно правителство. Ето кои публикации Ви препоръчваме да прочете или да изслушате най-внимателно:

Как ПП-ДБ следва да постъпят ако искат да направят убийствен изобличителен тест на Боко Борисов - и да намерят разумен изход от безпътицата на страната ни?


Що е политика, защо политика и покер са сходни игри и трябва ли да се пожертвам да стана министър?


(Както ще разберете, г-н Грънчаров се шегува около подхвърлянето на разни хора да се съгласи да стане министър на образованието или дори първи министър, но нищо не пречи, по наша препоръка, Вие да го предложите и да го утвърдите за такъв, щото неговите несъмнени качества на политик и държавник би следвало да ги оцени всеки непредвзет, непредубеден и справедливо мислещ човек!)



(Прочее, по наша преценка, личности ако господата Иво Инджев и Евгений Тодоров, а също така и г-дата Илиян Василев и Евгений Кънев, заслужават също да влязат в състава на това натоварено с толкова високи отговорности ПРАВИТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ, да, нищо не пречи новият бъдещ кабинет на България да бъде наречен и така, кабинетът, който Вие СТЕ ДЛЪЖНИ НЕПРЕМЕННО ДА СЪЗДАДЕТЕ - ако не искате да се покриете или оцапате с вечен неизмиваем позор и със заслуженото презрение на народа и на бъдните поколения!)

Толкова от нас. Направихме нужното да Ви информираме за нашата позиция! 

Да, налага се да вземете тежки, непопулярни решения, но за доброто на България, за доброто на страната и на народа се искат и някои жертви! 

Да се надяваме, че сте способни да мислите държавнически, че сте способни да престанате с унизителните пресмятания какво печелите и какво губите като партии! Запомнете от нас: абсолютно нищо не струва вашият личен, кариеристичен и партиен интерес пред дълбоките, коренните интереси на българския народ и на българската държава!

Приятни размисли, а след това и приятни преговори ви желаем!

Сами избирайте съдбата и бъдещето си: или ще се изявите като отговорни политици или ще приемете позорната си участ на поредните политически еднодневки-мижитурки!

11 април, Велики Вторник, 2023 г.

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...