петък, 28 април 2023 г.

Господа лидери, с оглед да ви помогнем в тежката задача предлагаме за министри неколцина некомпрометирани и рядко срещащи се личности!

До гражданите на България, които са избиратели на политическите сили ГЕРБПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА и ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

До г-н Бойко Борисов, Председател на ПП ГЕРБ 

До господата Кирил Петков и Асен Василев, съпредседатели на ПП ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА  

До господата Атанас Атанасов, Христо Иванов, Борислав Сандов, Владислав Панев, съпредседатели на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

ДО МЕДИИТЕ


Господа лидери, с оглед да ви помогнем в тежката задача предлагаме за министри неколцина некомпрометирани и рядко срещащи се личности!

Отворено писмо от Общността на небезразличните граждани



Уважаеми български граждани и избиратели,

Уважаеми господа ръководители на политическите партии и коалиции ГЕРБ, ПП, ДБ,


Най-напред ви поздравяваме за смелостта, че се вслушахте в нашия съвет (вижте: Господа лидери, сами изберете съдбата си: или ще бъдете отговорни държавници или ще приемете позорната участ на гнусни политически мижитурки!) и започнахте толкова трудните преговори за съставяне на редовно правителство в новоизбрания Парламент! Постъпвате разумно и мъдро, държите се като отговорни държавници. Надяваме се, че ще успеете в това нелеко, но за сметка на това спасително за страната и нацията ни дело, желаем ви да устоите на нападките и да изпълните толкова благородната си цел!

Уважаеми лидери, по всичко изглежда, че бъдещото редовно правителство ще бъде експертно, в неговия състав следва да влязат опитни, съвестни, т.е. добри специалисти в съответните области и най-вече доказани в нравствено отношение личности. По тази причина си позволяваме да ви предложим следните подходящи по наша преценка кандидатури за министри:

- г-н Станимир Симеонов - за министър на спорта

- г-н Евгений Тодоров - за министър на културата

- г-н Светозар Гледачев - за министър на финансите

- г-н Ангел Грънчаров - за министър на образованието и науката

- гл. ас. инж. д-р Георги Пашев - за министър на електронното управление и иновациите

- агроном Николай Димов - за министър на земеделието и горите

Предложените от нас личности отговарят на всички условия за достойни участници в едно ефективно действащо реформаторско правителство, а най-вече са пределно чисти в нравствено отношение: години наред са работили за общественото благо напълно безкористно, т.е. pro bono publico.

Понеже сме загрижени дали ще успеете да намерите такива некомпрометирани до момента наистина рядко срещащи се (за нашите условия, за жалост, е така!) личности, та се видяхме принудени да ви предложим ето тези имена. Ще се радваме отново да се възползвате от нашите предложения!

Желаем ви успех! 

Вашият успех ще бъде успех и за България, за укрепването и тържеството българската демокрация и най-вече за доброто на многострадалния ни, но, за жалост, толкова търпелив народ!

29 април 2023 г.

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...