сряда, 29 ноември 2023 г.

Искаме проф. Иво Христов да бъде съден за антиконституционна и антидемократична фашистко-комунистическо-путинска пропаганда, т.е. за участие в подготовката на държавен преврат!


До г-н Росен Желязков, Председател на Народното събрание на Република България 
До Доц. д-р Атанас Славов, Министър на правосъдието на Република България 
До проф. Диана Ковачева, омбудсман на Република България 
До г-н Борислав Сарафов, Временен главен прокурор на Република България 
До г-н Пламен Тончев, председател на Държавната агенция „Национална сигурност" 
До проф. д-р Румен Младенов, Ректор на ПУ "Паисий Хилендарски" 
ДО МЕДИИТЕ 

Искаме проф. Иво Христов да бъде съден за антиконституционна и антидемократична фашистко-комунистическо-путинска пропаганда, т.е. за участие в подготовката на държавен преврат! 

Отворено писмо от Общността на небезразличните граждани 

Уважаеми господин Председател на на Народното събрание на Република България, 
Уважаеми господин Министър на правосъдието на Република България, 
Уважаема госпожо омбудсман на Република България, 
Уважаеми господин Временен главен прокурор на Република България, 
Уважаеми господин председател на Държавната агенция „Национална сигурност", 
Уважаеми господин Ректор на ПУ, 

Публикация в блога на нашия активист г-н Ангел Грънчаров, философ, учител по философия и гражданско образование (виж: Да дадем ли проф. Иво Христов на съд за престъпление по чл. 108 от НК: антиконституционна-антидемократична фашистко-комунистическа пропаганда и за участие в подготовката на държавен преврат?) ни обърна вниманието на един изключително важен, по нашето дълбоко убеждение, въпрос, който при това е възлов за нашето демократично развитие, за нашето развитие като общество и държава - по пътя на тъй изстрадания от народа ни и затова така заслужен просперитет. Става дума за това, че у нас от много години една доказано враждебна и душманска на България чужда имперска сила, именно Русия, чрез своята многочислена и добре финансирана "пета колона" води жестока хибридна, най-вече пропагандна война срещу демократичното и европейско развитие на България, война, целяща да дестабилизира страната, да всява разкол сред българския народ, да блокира демократичните държавни институции, да дискредитира и подкопава действието на механизмите парламентарната република и на демокрацията изобщо, да трови мозъците (душите, съзнанията) особено на младите хора. 

Стигна се дотам, че претендиращи за "научност" и "обективност" папагали, повтарящи в неприкрит, циничен вид глупостите на руската пропаганда (като проф. Иво Христов, проф. Дарина Григорова, като доц. В. Вацев, "журналистите" Петър Волгин, Велислава Дърева, Явор Дачков, Станислав Цанов, Валерия Велева, Слави Клашъра, Мартин Карбовски, "будни граждани" като Киро Брейка, "политици" като Костадин Костадинов, известен повече като Костя Копейкин, Слави Трифонов и так далее и таму подобное: техният списък е огромен, имената им лесно не могат да се изброят!) вече без никаква морална скрупул открито и най-нагло призовават за насилствено изменение на конституционния строй в страната, за въвеждане на авторитарен режим, на диктатура, подобна на путинската в Русия! 

Това, разбира се, не може да ни остави безучастни, понеже тези рупори на руската пропаганда и на безсрамната идеологическа антибългарска война (целяща да превземе и окупира България "отвътре", чрез поразяване на съзнанията, душите и мозъците на неукрепналите в мисловно отношение наивници - за разлика от горещата война, която Русия води за превземането и ликвидирането на демократична Украйна!), та значи понеже тези руски мекерета вече минаха всички граници - извършвайки публично престъпления по Наказателния кодекс (примерно чл. 108, гласящ: Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева.), ние решихме да изпълним своя граждански и човешки дълг - да защитим законността и демокрацията ни. 

Това именно престъпление (извършено без капка неудобство, т.е. безпределно арогантно!) на най-видния руски пропагандист у нас проф. Иво Христов откри и изобличи младият ютубър Благослав Михайлов (вижте публикацията в неговия канал със заглавие: В упадък ли е България? / Анализ на Иво Христов), а г-н Грънчаров излезе с инициативата, която ние изцяло подкрепяме; тя може да се разбере от ето тази публикация в неговия блог: Да дадем ли проф. Иво Христов на съд за престъпление по чл. 108 от НК: антиконституционна-антидемократична фашистко-комунистическа пропаганда и за участие в подготовката на държавен преврат?. 

Смятаме, че когато някой публично и то многократно извършва престъпление, законността трябва да бъде защитена. По тази причина си позволяваме да алармираме институциите, които по закон са призвани да я защищават. Като български граждани и данъкоплатци настояваме тези инстуции и ръководещите ги длъжностни лица (прокуратура начело с главния прокурор, министър на правосъдието, съд, Народно събрание, ДАНС!) да си свършат работата; ето защо с настоящия документ ви сезираме за извършеното престъпление от лицето Иво Христов, професор от ПУ "Паисий Хилендарски". Смятаме също така, че е незанонно и възхваляването от въпросния професор на комунизма и неговите "исторически постижения", предвид Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен. Провеждането на тезите на руската пропаганда, на пропагандата на една доказано враждебна на България имперска сила, също е незаконно и може да се квалифицира като държавна измяна - предвид това, че Русия води от години пропагандна - засега! - война срещу свидното ни Отечество!

Обръщаме се към г-н Председателя на ДАНС с настояване да бъдат разследвани паричните потоци към въпросните руски мекерета, щото смятаме, че техният неуморен труд в полза на интересите на доказано злотворния за България руски империализъм не е мотивиран единствено от безпределната им любов към тъй красивите и наивни очички на руския диктатор Путин!

За жалост, уважаеми г-н Председател на Народното събрание, в тази антибългарска пропаганда на петата колона на руския империализъм участва активно и държавният глава на България г-н Румен Радев. Настояваме да направите нужното според законите да отворите процедура за свалянето от поста на лицето Румен Радев, т.е. налага се Парламентът да свърши нужното за осъществяване на процедурата по импийчмънт на това самозабравило се най-висшестоящо длъжностно държавно лице. 

Не крием, че с интерес ще очакваме вашите публични действия по защитата на законността и конституционно установения демократичен строй в свидното ни Отечество!

30 ноември 2023 г.

С уважение: Георги Тедоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

5 коментара:

  1. от:
    ПРБ (prbcont@prb.bg)
    дата: 04.12.2023 09:45
    до:
    "'NEBEZRAZLICHNITE grajdani'" (nebezrazlichnite@abv.bg)
    Уважаеми г-н Тодоров,




    Отвореното Ви писмо е регистрирано с № PRB202321889769I





    Информационен център ПРБ

    ОтговорИзтриване


  2. дата: 04.12.2023 10:49
    до:
    (nebezrazlichnite@abv.bg)
    Подаденото от Вас съобщение по електронна поща на Министерство на правосъдието е регистрирано успешно с регистрационен № 94-00-223/04.12.2023.

    eDoc MJ (edoc_notif@justice.government.bg)

    ОтговорИзтриване
  3. Вашият документ е регистриран успешно!
    Омбудсман на Република България
    Уникален регистрационен № на документа/материала 13800/04.12.2023
    Относно: Re: Искаме проф. Иво Христов да бъде съден за антиконституционна и антидемократична фашистко-комунистическо-путинска пропаганда, т.е. за участие в подготовката на държавен преврат! Пресцентър на Омб...


    Vashiyat dokument e registriran uspeshno!
    Ombudsman na Republika Bulgaria
    Unikalen registratsionen № na dokumenta/materiala 13800/04.12.2023
    Otnosno: Re: Iskame prof. Ivo Hristov da bade saden za antikonstitutsionna i antidemokratichna fashistko-komunistichesko-putinska propaganda, t.e. za uchastie v podgotovkata na darzhaven prevrat! Prestsentar na Omb...

    ОтговорИзтриване
  4. Писмото Ви е регистрирано с вх.№ ОКД-02-23/15.12.2023 г.





    С уважение,



    Областна администрация Пловдив

    Център за административно обслужване



    гр. Пловдив 4002, пл. Никола Мушанов 1

    тел. +359 32 605527

    факс: +359 32 632034

    web: pd.government.bg

    ОтговорИзтриване

  5. Acstre Plovdiv (delo@plovdiv.bg)
    дата: 15.12.2023 10:29
    до:
    nebezrazlichnite@abv.bg


    23 НЕТ-4033/15.12.2023

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...