четвъртък, 14 декември 2023 г.

Управници на Пловдив, кога ще престанете да се гаврите с тъй величавата слава на нашия хилядолетен град?!

 


Позорът на Пловдив и на пловдивчани показва тази снимка... 

Ето отвореното писмо на небезразличните граждани до областния управител на Пловдив, до кмета на Пловдив и до омбудсмана на Пловдив: 

До г-н Илия Зюмбилев, Oбластен управител на област Пловдив 
До г-н Костадин Димитров, кмет на Пловдив 
До инж. Борислав Стаматов, обмудсман на Пловдив
ДО МЕДИИТЕ

Управници на Пловдив, кога ще престанете да се гаврите с тъй величавата слава на нашия хилядолетен град?!

Отворено писмо на Общността на небезразличните граждани

Г-н областен управител на Пловдив, 
Г-н кмете на Пловдив, 
Г-н омбудсман на Пловдив, 

Статутът на софийския МОЧА и на пловдивския паметник на позора "Альоша" е напълно еднакъв. (Вашият предшественик, кмет на Пловдив обаче казваше, че той бил държавна собственост, а бивш областен управител на Пловдив пък казваше, че е общинска собственост и че общината трябва да се разпорежда с него; така те си прехвърляха дълго време "топката", падат си по... политическия волейбол на безотговорността!) Но истината е, че двата "паметника" са в напълно еднакво юридическо положение: има решения за премахването им, но няма воля за изпълнението на тези решения! (И има страх от руската пета колона, щото кой изпълни решенията и махне "Альоша", ще бъде тричан от почитателите на руския империализъм у нас!) 

Но ето че в София се намериха достойни и смели управници и вече махат МОЧА, какво пречи същото да стане и в Пловдив? ЗАЩО В СОФИЯ МОЖЕ, А В ПЛОВДИВ НЕ МОЖЕ?! 

Трябва да може и тук. Защото в Пловдив, при нас, позорът е още по-голям: на най-високото място горе, на върха "Бунарджик", се кипри "паметник" на руския окупатор, на душителя на българската свобода, а най-долу, под ботушите на завоевателя, под сянката на "паметника" му, стои скромно бюстче на Апостола на българската свобода, от това по-голям позор - сполай му кажи!!! 

Г-н областен управител, 
Г-н кмете, 

Поправете аномалията! Махнете "Альоша"! Очистете челото на Пловдив от срама! 

Г-н омбудсман на Пловдив,

Изпълнете си дълга и направете нужното управниците на Пловдив да престанат да се гаврят с тъй величавата слава на нашия хилядолетен град! 

С УВАЖЕНИЕ: Ангел Грънчаров, упълномощен от Общността на небезразличните граждани да води кореспонденцията ни с институциите

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...