сряда, 21 февруари 2024 г.

Какво запитахме двама директори на български училища с патрон "Максим Горки" и многоучената началничка на РУО-София-град?

Тази сутрин изпратихме следните питания до въпросните  длъжностни и отговорни лица на държавни институции и образователно-възпитателни учреждения:

Питания под формата на отворено писмо

от:
NEBEZRAZLICHNITE grajdani (nebezrazlichnite@abv.bg)
дата:22.02.2024 06:49
до:
info-2209036@edu.mon.bg ,
rio_sofia_grad@mon.bg ,
pgee.plovdiv@gmail.com ,
news@btv.bg ,
gledam@bnt.bg ,
novinite@ntv.bg ,
novini@eurocom.bg ,
kanal3@kanal3.bg ,
office@tvevropa.com ,
potv@abv.bg ,
info@sedemosmi.tv ,
gl_redaktor@plovdiv24.com ,
support@plovdiv24.com ,
redaktor@trafficnews.bg ,
mediapool@mediapool.bg ,
a.stefanov@frognews.bg ,
info@frognews.bg ,
faktor@faktor.bg ,
editors@webground.bg ,
iapikbg@gmail.com ,
info@blitz.bg ,
izdatelstvo.mon@azbuki.bg ,
azbuki@mon.bg ,
duma@duma.bg ,
web@dnevnik.bg ,
press_mon@mon.bg ,
mail@ruoplovdiv.bg
До г-жа д-р Ваня Кастрева, началник на РУО-София-град
До г-жа Светла Нотева, директор на 36 Средно училище „Максим Горки“, гр. София
До г-жа Мариана Пенчева, директор на СУ "Максим Горки", гр. Стара Загора
До г-жа инж. Камелия Стоянова, директор на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"
ДО МЕДИИТЕ

ПИТАНИЯ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от Общността на небезразличните граждани

Уважаема г-жо Началник на РУО-София-град,
Уважаема г-жо Директор на 36-то Средно училище "Максим Горки" - София,
Уважаема г-жо Директор на СУ "Максим Горки", гр. Стара Загора,
Уважаема г-жо Директор на  пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ  Ленин ",

Позволяваме си да Ви зададем три важни, по нашето дълбоко убеждение, въпроси, за които ни подсети публикация в блога на нашия активист г-н Ангел Грънчаров, дългогодишен учител по философия и гражданско образование, от няколко месеца пенсионер. И понеже сме напълно солидарни с въпросите, които той задава, решихме да Ви ги препратим и зададем на Вас, а чрез вас и до учителите и родителите на учениците, които учат в ръководените от Вас училища; тъй че приемете неговите въпроси като отправени от нас. Ето по-долу и самата публикация, която също надлежно Ви препващаме, настояваме тя да се смята за органична и неделима част от документа, наречен ПИТАНЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО, който с настоящето Ви изпращаме; с интерес ще очакваме Вашия отговор на питанията ни.

22 февруари 2024 г.

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

ПОСЛЕПИС: Ще Ви бъда много благодарен след завеждането на настоящия документ да ми изпратите входящия му номер, за което предварително Ви благодаря!

Хубав ден и приятно четене, а също така и приятни размисли Ви желая! 

(На многоуважаемата, но твърде мълчалива г-жа Камелия Стоянова пращаме това писмо с цел да й напомним, че (в нарушение на закона!) още ни дължи отговор на нашето предложение ръководеното от нея училище, чиито патрон де факто е въпросният "Ленин" - щото така го знаят все още всички пловдивчани! - пръв приятел на въпросния Горкий, да бъде преименувано и негов патрон да стане великият Стив Джобс!)

четвъртък, 22 февруари 2024 г.

На какво ли учат децата в училищата, чиито патрон е скандалната, развратна и безчовечна руска особа Максим Горки???!!!


Този с дългата коса и мустаки, дет е тъй силно влюбен, очевидно, в другия, с късата коса и мустаки, е Максим Горки, много важен руски писател между другото! Това, че е гей, е малкият му кусур, той обаче е комунист най-вече и освен комунизма прекалено много е харесвал концлагерите и също така е оправдавал убийствата на кръволока Ленин и на кръволока Сталин, тия убийства, наред с комуналките и опашките пред магазините, са едни от най-великите, с извинение, достижения на тъй близкия до сърцето му (освен мустакатите мъже!) комунизъм! 

В България има обаче улици и дори училища, кръстени на неговото име! Защо ли? На какво ли учат децата в училищата, чиито патрон е тази тъй скандална руска особа???!!! 

Питам само. Отговор не чакам. 

Но все пак да изнахалствам, щот, както е известно, съм много лош човек, задавам ви ето тоз пренеприятен, убеден съм в това, въпрос: 

Ало, родителите на децата, учещи, примерно, в 36 Средно училище „Максим Горки“, гр. София или, защо не, в СУ "Максим Горки" в гр. Стара Загора, вас, скъпи родители, не ви ли смущава малко този факт, че децата ви учат в училища, чиито патрон е въпросният Максим Горки? 

Ето и още един, още по-належащ въпрос: 

Ами вий, учителите, работещи в тез училища, как приемате този факт, все пак сте учени и интелигентни хора, за вас специално Максим Горки е "авторитет", тъй ли? Колко интересно е това?! И колко вълнуващо е то?! 

И трети необходим въпрос дръзвам да ви поставя: 

Бихте ли показали на учениците от вашите училища тази тъй мила снимчица, ей така, за да си допълнят представата за патрона на своето мило училище?! 

Приятни размисли ви желая, драги колеги - и драги родители! 

Хубав нека да ви е денят!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...