събота, 26 юни 2021 г.

ПОНЕ ВЪЗДУХА НИ ВЪРНЕТЕ: МАХНЕТЕ МАСКИТЕ, НАПРАВЕТЕ ТОВА ДОБРО, ДРАГИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!

До г-н Стефан Янев, Председател на Министерския съвет

До д-р Стойчо Кацаров - министър на здравеопазването

ДО МЕДИИТЕ

 

ПОНЕ ВЪЗДУХА НИ ВЪРНЕТЕ, МАХНЕТЕ МАСКИТЕ, НАПРАВЕТЕ ТОВА ДОБРО, ДРАГИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

 

 

Уважаеми господин Министър-Председател,

Уважаеми господин Министър на здравеопазването,

 

Дойде горещото лято, а забраната да дишаме свободно в затворени помещения си остава, което е гавра с всички нас, с целия народ! Сами добре знаете, че като си слагаме тия мръсни парцали на лицата, наречени "маски", едва ли се предпазваме от вируси и бактерии, но за сметка на това се чувстваме крайно унизени: хем не можем да дишаме като хората, хем се потим безобразно, хем се налага да бъдем гнусни лицемери, които носят проклетите маски само "про форма", само за да не бъдем санкционирани, т.е. от подъл и мизерен страх. Докога ще продължава това безобразие, драги господа управляващи?

Да, добре съзнаваме положението Ви, а именно, че по чисто популистични причини (за да не отблъсквате онази част от избирателите, които до такава степен бяха наплашени, че, предполагаме, си турят маските и нощем, когато спят!) не смеете да вземете това разумно решение за отмяна на забраната в закрити помещения да дишаме свободно, но въпреки Вашите политически и популистични интереси Ви призоваваме: 

ПОНЕ ВЪЗДУХА НИ ВЪРНЕТЕ: МАХНЕТЕ МАСКИТЕ, НАПРАВЕТЕ ТОВА ДОБРО, ДРАГИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!

Ще се радваме да направите нужното и в най-скоро време да прекратите поне тази толкова грозна гавра над нас, гражданите, която ни остана в наследство от авторитарния режим на Боко Борисов (на когото, разбира се, последна грижа беше здравето на гражданите; за него единственото, което го вдъхновяваше, беше тъкмо властването като първо условие на якото крадене!). Разбира се, нека всеки, който иска да си носи маска, да си я носи колкото иска, т.е. въведете режим на съвсем свободно носене на този тъй излишен аксесоар. И така няма да понесете ония щети, от които, убедени сме, се плашите - щом продължавате все още режима на задължително носене на маски в закрити помещения дори и през летния сезон.

26 юни 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Ангел Грънчаров, упълномощен от групата

на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите


1 коментар:

  1. Уважаеми граждани,

    Днес, 28.06.2021 08:58
    в деловодството на Министерство на здравеопазването (МЗ) е регистриран
    подадения от Вас по електронната поща документ с входящ номер 94-4303

    Деловодство на МЗ

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...