сряда, 30 юни 2021 г.

КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАН ЛИ Е РЪКОВОДНИЯТ ПЕРСОНАЛ В МОН, ИЗГОТВЯЩ ИНСТРУКЦИИТЕ ЗА "ЕДИНСТВЕНО-ПРАВИЛНОТО" ПРЕПОДАВАНЕ?

Сметнахме се за длъжни да изпратим следното писмо до:

До проф. Николай Денков, Министър на образованието и науката 
До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
До д-р Ваня Кастрева, Началник на РУО-София-град  
До доц. д-р Диана Ковачева, омбудсман на България 
До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 
ДО МЕДИИТЕ 

КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАН ЛИ Е РЪКОВОДНИЯТ ПЕРСОНАЛ В МОН, ИЗГОТВЯЩ ИНСТРУКЦИИТЕ ЗА "ЕДИНСТВЕНО-ПРАВИЛНОТО" ПРЕПОДАВАНЕ НА ФИЛОСОФИЯ, ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ И СЪЩО ТАКА ЗА ОБУЧЕНИЕТО ПО ХУМАНИТАРНИТЕ ПРЕДМЕТИ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА?

Твърде неприятно становище на групата на небезразличните граждани 

Уважаеми господин Министър, 
Уважаема госпожо Началник на РУО-Пловдив, 
Уважаема госпожо Началник на РУО-София-град,
Уважаема госпожо омбудсман на България, 
Уважаеми господин омбудсман на Пловдив,

Решихме тази сутрин да ви изпратим (с оглед да се запознаят, да се информират съответните заинтересовани лица в апарата на МОН, примерно експертите по философия и гражданско образование, а също и тези по хуманитарните учебни предмети най-вече) следната статия за т.н. ЛИЧНОСТНО ФИЛОСОФСТВАНЕ, която публикувана в сайта на философското списание ИДЕИ и в блога на образователния дисидент, философа Ангел Грънчаров, който, както е известно, е остракиран от образователната система и фактически е лишен от преподавателски права от властващите калинки в пловдивското образование; тази статия е публикувана под заглавието:
Ще се радваме да спомогнем по този начин за КАЧЕСТВЕНАТА философска образованост на ръководния персонал на ония, които изготвят и издават инструкциите за "единствено-правилното преподаване" на философия и гражданско образование в училищата на България. Защото от техните действия по тъй грубото изпъждане на г-н Грънчаров от системата на българското образование ние съдим, че те са твърде зле по отношение на разбирането на точния смисъл на това какво е философия и как тя следва да се преподава. Защото ако това последното твърдение не беше истина, те нямаше да си позволят да се изложат толкова много.

Излишно е да споменаваме, че целия текст на приведената по-горе публикация следва да бъде смятан за неделима част от настоящия документ. (Но поради обема на статията не смятаме за нужно да прилагаме целия текст и тук, той може да бъде намерен и изчетен на съответното място по линка.)

Уведомяваме Ви, че продължаваме да чакаме с нескриван интерес информация за резултата на Вашите действия по повод бъдещото кариерно развитие на инициаторките на кампанията по изритването на г-н Грънчаров от българското образование, именно многоуважаемите госпожи Стоянка Анастасова, директор на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", училището, в което е минала голяма част от творческия път на г-н Грънчаров, и г-жа Иванка Киркова, ръководителката на пловдивското образование, която не намери начин да повлияе за предотвратяването на тъй грубите волунтаристични действия на упоменатата толкова своенравна директорка. (Г-жо Кастрева, когато г-н Грънчаров беше изгонен и от едно софийско училище, Вие също така не намерихте за нужно да противодействате на този административен произвол, с което също допринесохте за продължаващата репресия над г-н Грънчаров. Напомняме Ви, че той продължава да кандидатства за всяко обявено учителско място в София и Пловдив, но всички директори на училища, като по команда, даже не го допускат и до събеседване!)

1 юли 2021 г.


С УВАЖЕНИЕ: ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ,  упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...