неделя, 31 октомври 2021 г.

УПРАВЛЯВАЩИ НА ПЛОВДИВ, НЕ СЪЗНАВАТЕ ЛИ, ЧЕ ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ ПО КАЗУСА "БАБА МАРИЙКА" Е БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ПРОЯВА НА БЕЗЧОВЕЧНОСТ?!

 

До г-н Здравко Димитров, Кмет на гр. Пловдив

До Старши комисар Димитър Балев, Директор на ОД на МВР - гр. Пловдив

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 

ДО МЕДИИТЕ

 

УПРАВЛЯВАЩИ НА ПЛОВДИВ, НЕ СЪЗНАВАТЕ ЛИ, ЧЕ ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ ПО КАЗУСА "БАБА МАРИЙКА" Е БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ПРОЯВА НА БЕЗЧОВЕЧНОСТ?!

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

 

Уважаеми г-н Кмет,

Уважаеми г-н Директор на ОД на МВР - гр. Пловдив,

Уважаеми г-н омбудсман на Пловдив,

Точно преди 20 дни Ви представихме ПЛАН ЗА СПАСЯВАНЕ НА ЖИВОТА НА 89-ГОД. БАБА МАРИЙКА, ЗАСТРАШЕНА ДА УМРЕ КАТО КУЧЕ НА УЛИЦАТА ПОРАДИ НЕТЪРПИМОТО БЮРОКРАТИЧНО БЕЗХАБЕРИЕ НА ВЛАСТВАЩИТЕ, но от Ваша страна не последва никаква реакция, пардон, реакцията Ви, както е обичайно, се сведе до ПЪЛНО МЪЛЧАНИЕ (не знаем дали си давате смитка за това, но елементарната логика показва, че мълчанието винаги е многозначително, то е най-многозначителното, т.е. е НАЙ-ГОВОРЕЩОТО НЕЩО в този наш тъй грешен свят!). По тази причина от Вашето толкова красноречиво мълчание ние си правим извода, че за Вас лично изобщо не Ви пука от това, че 89-годишната гражданка на хилядолетния град Пловдив най-вероятно съвсем скоро ще умре от студ на тротоара, където е принудена да живее и да спи по причина на това, че фактически е бездомна (тя, както е известно, беше прогонена от своите съседи-самаряни от собствения й апартамент и след като те публично я заплашиха, че ще влезе в апартамента си "само през техните трупове", тя се уплаши дотам, че вече предпочита да живее на улицата, да спи на тротоара!). Позволяваме си в тази връзка да заявим, че според нас такава една констатация (подчертаваме: че на властите в европейската столица на културата Пловдив изобщо не им пука, че една възрастна бабичка ще умре от студ на тротоара на улицата, където е принудена да живее!) говори за БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ПРОЯВА НА БЕЗЧОВЕЧНОСТ от Ваша страна, щото, оказва се, за Вас отделното човешко същество, в лицето на баба Марийка, явно няма никаква стойност, не значи АБСОЛЮТНО НИЩО! Това, простете, е израз на несъзнаван, предполагаме, но съвсем цялостен и безкомпромисен хитлеризъм-сталинизъм (или ако предпочитате: фашизъм-комунизъм, фашистки комунизъм или комунистически фашизъм, както искате го категоризирайте, същината обаче е една и съща!), да, разсъждавайки трезво, не можем да си позволим да не направим и такъв един извод. Ваш проблем е да сторите нещо, за да ни опровергаете в тези наши разсъждения, но предпочитаме да ни опровергаете с действия, а не на думи, с фалшиви аргументи.

Актуалното положение в момента може да се установи по публикациите в блога на единствения пловдивчанин, който не само се самоизмъчва всеки ден, представяйки си, че баба Марийка още спи на плочките на тротоара, но и се мъчи с нещичко да й помогне, имаме предвид "ненормалния", "лудия" учител, именно философа Ангел Грънчаров, на когото пък, от своя страна, вече 7-ма година властващите в образованието в Пловдив продължават да не го допускат да практикува своята учителска професия, правят това съвсем съзнателно и то същата мярка, за да го накажат най-жестоко, прилагат и към неговата съпруга, също учителка!!! Както и да е, българските учители Грънчаров и съпругата му нека мрат от унижения и от бедност (да им честитим все пак днешния Ден на будителите!), ето обаче какво е положението с баба Марийка, прилагаме тук публикациите в блога на въпросния "луд учител", чиято лудост се изразява най-вече в това, че се трогва от това, че всички ние без да ни пука показваме безчовечността си спрямо баба Марийка:

Докога баба Марийка ще спи на тротоара?


Какъв ли нов урок ни е подготвил Този, който чрез случая на баба Марийка ни изпитва - за да разбере човеци ли сме, що сме?




Толкова. Положението е крайно тежко, наистина се намираме в СИТУАЦИЯ НА ИЗПИТАНИЕ, в която всеки изминал ден се проваляме - затъвайки в тресавището на безчовечността. Ние продължаваме да настояваме да изпълните тъй лесния план по СПАСЯВАНЕТО не толкова на баба Марийка, а на НАШИЯ КОЛЕКТИВЕН ОБРАЗ ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕ ЧОВЕЦИ, не знаем дали можете да схванете смисъла на този израз, но си позволяваме да се изразим така.

Спираме дотук. Просто вече нямаме думи да изразим възмущението си от поведението Ви, но понеже сме възпитани, се въздържаме от всякакви квалификации.

1 ноември 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров,

упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите

2 коментара:

  1. Mariana Gospodinova (psichodis@abv.bg)
    дата: 01.11.2021 10:01
    до:
    NEBEZRAZLICHNITE grajdani (nebezrazlichnite@abv.bg)
    Здравейте,
    Вх. н. 3033/01.11.2021 г.

    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, Входящият ви номер е : 317000-23715/01.11.2021 г-

    ODMVR Plovdiv (odmvr_plovdiv@mvr.bg)

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...