понеделник, 25 април 2022 г.

Нима за нас, българите, неща като хуманност, морал, човещина и прочие са все абсолютно нищо незначещи празни, кухи и вятърничави думички?


До Негово Високопреосвещенство † Пловдивски митрополит НИКОЛАЙ 

До г-н Йордан Иванов, областен управител на Пловдив

До г-н Здравко Димитров, Кмет на град Пловдив

До Старши комисар Димитър Балев, Областен директор на МВР

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

Нима за нас, българите, неща като хуманност, морал, човещина и прочие са все абсолютно нищо незначещи празни, кухи и вятърничави думички?

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

Ваше Високопреосвещенство,

Уважаеми господа,

От публикация в блога на принудително остракирания от образователната система учител по философия и гражданско образование г-н Ангел Грънчаров разбрахме, че живеещите в блока на ул. "Копривщица" - 15 (това е квартал "Смирненски" на хилядолетния и тъй културен град Пловдив) съседи (всичките до един с ясно изразени "самарянски" наклонности!) на 89-годишната баба Марийка (вижте публикацията със заглавие Това, че тъй човечните съседи-самаряни на баба Марийка отново се готвят да я изгонят на улицата, вас лично засяга ли ви поне малко?) отново се готвят да изгонят самотната, възрастна и болна стара жена на улицата! Ето и свидетелство за това, което тия тъй чисти и непорочни самарянски души са решили да правят:

Те, разбира се, съвсем не се смущават (нищо че, предполагаме, са все примерни "християни", с извинение!), че този техен нов "самарянски" подвиг се осъществява в тъй светлия празник Възкресение Христово, което отново, както и да го погледнем, е крайно потресаващо. 

В тази връзка освен че искаме да Ви информираме за предстоящите, за грядущите нови техни самарянски подвизи, се надяваме все пак да предприемете някакви мерки за озаптяване на техния тъй буен самарянски плам. 

Надяваме се знаете, че за близо 6-те месеца, в които баба Марийка отново живее в своя собствен апартамент (след изгонването й от него за три години, предния път това стана когато тя беше на 85 години!), въпросните наши тъй добродетелни съграждани не само че не се сетиха да й пуснат водата в апартамента (тръбата за която техен виден представител собственоръчно отряза в свой неудържим самарянски порив преди години!), но и, след като тя беше принудена да живее месеци наред в апартамент без вода (и без ток!), никой от тях, представяте ли си, нито веднъж (да, нито веднъж, не е ли потресаващ и тоз техен нравствен, с извинение, подвиг???!!!) не се сети да й занесе дори една кофа вода (за да може да си почисти тоалетната!), по причина на което се наложи вода за въпросната тоалетна да й кара с колата си и да я носи на ръце живеещият на другия край на нашия тъй културен град "виден градски идиот" и също така "мошеник" (по техните думи!) г-н Ангел Грънчаров, учител (изгонен от образователната система от властващи в образованието на същия този тъй културен град Пловдив мутро-гербовашки калинки!)! Този факт Ви го съобщаваме с оглед да се ориентирате в безпрецедентната ситуация и да знаете с какви особени представители на вида Homo sapiens си имате работа.

Във връзка с гореказаното си позволяваме да Ви запитаме:

1.) Какви мерки според Вас следва да се вземат в тази нелека (да не кажем катастрофална!) "нравствена", с извинение, ситуация с оглед да не стане така, че Пловдив да се прочуе по целия свят като града, който е допуснал мъчителното умъртвяване (според нас баба Марийка, ако отново й се наложи да спи на улицата, най-вероятно скоро ще умре!) на една толкова възрастна, болна, самотна баба, т.е. градът ни да придобие непомръкващата слава на град, в който самарянството (пък и "християнството": дано тъй благият Господ ни прости тази непростима волност!) е напреднало така много, че пред очите на изпадналия в пълно безразличие град 200 живеещи в този блок съседи-самаряни (та това е цяла една добре функционираща комуна!) де факто са убили по особено грозен начин въпросната тъй възрастна, самотна и болна жена?

2.) Поставихме горния въпрос защото, както е известно, същият този наший тъй древен и виден културен град вече 9-та (да, девета, словом казано!!!) година пак пред изпълнените с потресаващо безразличие власти и граждани пак фактически убива, и то по особено перфиден начин - убива чрез унижения! - едно учителско семейство, имаме предвид семейството на учителя по философия и гражданско образование г-н Грънчаров, който, за Ваше сведение, отново в момента, в безизходицата и в безнадеждността, в която се намира, се видя принуден пак да продължи своя безсрочен граждански протест (провеждан под прозорците на РУО-Пловдив на площад "Джумая джамия"!), защото се оказа, че дори и новата власт, сменила мутро-гербовашкия режим, вече цяла година тъне в пълно нехайство и гледа с потресаващо безразличие как тези двама учители продължават да са държани принудително извън образователната система, да, те продължават да са теророзирани и репресирани по този толкова грозен начин - и то само защото г-н Грънчаров има дързостта да покаже, че не желае да склони глава и да стане треперещ от позорен страх учител-мижитурка, а предпочете да си изпълнява достойно своята роля, задача и духовна мисия на истински учител!

Толкова от нас. Ще се радваме медиите да проявят известна инициатива, да отидат в 18.30 ч. пред блока на ул. "Копривщица" - 15 та поне да увековечат тъй знаменателното предстоящо историческо събитие (преизпълнено с грамаден, с потресаващо богат нравствен, човешки смисъл!), в което имаме шанса да покажем на целия свят, че за нас, пловдивчани (пък и българите, защо не?!), думи като хуманност, морал, нравственост, човещина и прочие са все абсолютно нищо не значещи кухи, празни, вятърничави думички, нямащи никакво отношение към нашите тъй буйни и жадни за пари, власт и слава мутро-самарянски души!

26 април 2022 г. - Ден трети на празника Възкресение Христово!

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

2 коментара:

  1. Вашият входящ номер е 317000-7814/26.04.2022г.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, вашия входящ номер на писмото Ви е 317000-9809/27,05,22г
    от:
    ODMVR Plovdiv (odmvr_plovdiv@mvr.bg)

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...