петък, 8 април 2022 г.

Времена като нашето не позволяват начело на държавата да стоят треперковци, драги господа управляващи!



До г-н Румен Радев, Президент на Република България

До г-н Никола Минчев, Председател на Народното събрание на Република България

До г-н Кирил Петков, Министър-Председател на Република България

До г-н Йордан Иванов, областен управител на Пловдив

До г-н Здравко Димитров, Кмет на град Пловдив

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

Времена като нашето не позволяват начело на държавата да стоят треперковци, драги господа управляващи!

 

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

 

Уважаеми господа,

Получихме отговори на нашето отворено писмо (Какво е това безобразие да славим с паметници безчовечната комунистическа тирания, със закон обявена за престъпна?!) и от страна на г-н областния управител на Пловдив, и от страна на г-н Кмета, но, за жалост, и двата отговора изцяло не ни задоволяват; нещо повече, оценяваме ги като недостойни, като страхливи - понеже в тях се съдържат явни, несъмнени признаци на някакъв ирационален, безсъзнателен страх от разбеснелия се диктатор Путин, масовия убиец на украински мирни граждани. 

Шикалкавенето с отговорността от страна и на двамата - единият прехвърля "топката" или "парещия картоф", а може би "кестена" на другия, а пък вторият го връща на първия! - е непълно недостойно поведение за властници, които имат някакви претенции било за демократи, било дори за антикомунисти, но явно тия претенции са голословни и като такива са и напълно неоснователни. Особено г-н Кметът не се притеснява "да води вода от десет дерета" за да обоснове напълно неоснователната и при това смехотворна теза, че паметникът на окупатора "Альоша", прославящ комунистическата тирания, било трябвало вечно да грози небето над Пловдив! 

Паметникът "Альоша" при това, видите ли, бил с "неясна собственост", нямало документи, доказващи чия собственост е, от което следва, че е ничий, при това положение какво пречи всеки гражданин на Пловдив да прави с него каквото си иска? (Примерно, по тази логика излиза, че нищо не пречи някой гражданин да отиде и порядъчно да го опръска с червена боя, понеже, както сега добре знаем, руската армия, т.е. наследницата на съветската армия, в момента в Украйна се занимава не само с масови убийства на мирни граждани, но и с най-долнопробно мародерство: на какво основание тогава да уважаваме предците на вилнеещите сега в Украйна путински орки, т.е. да уважаваме паметник на окупаторите, които и в злокобните дни след 5-ти септември 1944 г. и у нас са правили съвсем същото?!) И по този начин тия граждани, които си позволят подобни отчаяни протестни действия срещу паметника на окупатора "Альоша" ще излезе, че са били подтикнати към тях именно от малодушието на своите управници, нали това излиза, имате ли достойнството да признаете поне това?! Защото малодушните управници, като се мъчат "да замитат под килима" боклуците, т.е. проблемите на обществото, с това създават предпоставки в един момент възмутените граждани да прибягнат и до съответните ексцесии, с оглед да принудят властващите да си гледат работата, т.е. да си изпълнят дълга!

От казаното дотук следва, че ние оценяваме отговорите на областния управител и особено на Кмета на Пловдив като нескопосан опит за "хвърляне на пепеп" в нашите очи, в очите на  небезразличните граждани, а на това основание и като напълно незадоволителни. Не може по никой начин да ни убедите, че поради вашето малодушие паметникът на окупатора, прославящ тържеството на комунистическата тирания, трябва да продължава да стърчи като еректирал фалос в небето на Пловдив - за да символизира поруганата чест на изнасилената, на обезчестената Майка-България!!! 

Не можете да си измиете по никой начин ръцете, а със стореното само показахте, че съвсем не сте достойни за отговорните постове, които по каприза на случайността заемате; и ако имахте поне малко чест, след като сега четете тия наши справедливи думи, щяхте мигновено да си хвърлите оставките; нещо, което, разбира се, няма да направите - по напълно обясними причини, нали така?

Съдбата на стърчащите непокътнато - за наш срам, за срам на всички българи, които вече толкова години ги търпим! - тоталитарни комунистически паметници (то, прочее, нетоталитарен комунизъм в историята не е имало и по начало не може да има!) очевидно трябва да бъде решаван, тъй да се рече, централно, именно с акт на Парламента, за което в момента едва ли има политическа воля. (Не само властващите и управляващите по места са малодушни и страхливи, но и представителите на народа във висшия орган на властта не по-малко ги е страх от гнева на побеснелия руско-азиатски диктатор, което връх на позора: та нали сме уж свободна и независима, при това и европейска и демократична държава?! Дано не сме прави, но за момента нима имаме основание да си мислим нещо друго?!) 

Но какво пречи в светлината на казаното да се провери това, уважаеми господин Председателю на Народното събрание, а, какво ще кажете и Вие, уважаеми господин Министър-Председателю? Нима има някаква морална и законова пречка за това да се подложи на гласуване една Докларация на Народното събрание, която, в светлината на тъй жестоката и кървава война на побеснелите руски империалисти в Украйна, да даде мандат или дори да заповяда на Правителството, първо, да изгони от страната тъй арогантно държащата се, сякаш е някаква самозвана государиня на България посланичка Митрофанова, а, второ, да задължи областните управители и кметовете на градовете, в които има позорни паметници, прославящи тъй унизителната окупация на България и установяването на кървава комунистическа тирания, без никакво суетене да премахнат въпросните злотворни символи, играещи ролята на маркери, обозначаващи пространството, за което руският империализъм, както се убеждаваме все повече, има претенции за пълно и вечно господство?! Само питаме, уважаеми господин Председателю на Народното събрание и уважаеми господин Министър-Председателю - и понеже сте млади и неопитни, искаме и да Ви дадем и ето какъв съвет, с оглед да Ви вдъхнем кураж да направите тази разумна и необходима, направо неизбежна стъпка.

В историята, уважаеми господа, оставят своята следа само смелите и достойни управници, които са се държали като мъже, а не като баби - в най-решаващите моменти! Мижитурките, страхливците там нямат място, или ако имат, то е, така да се каже, на СТЕНАТА НА ПОЗОРА на историята! (Примерно на тази стена на позора вечно ще стои името на Правешкия простак - вдъхновителя на "вожда на простите" от Банкя, по думите на уважавания г-н Иво Инджев! - който, в името на това вечно да слугува на своите господари от Кремъл-Москва, поиска на два пъти България да стане 16-та республика на СССР, т.е. на два пъти без да му мигне окото извърши страшно национално предателство!) 

Да, това е положението: ако искате да направите нещо добро за България, ето, сега животът и историята Ви дават, уважаеми господа, безценния шанс да покажете, първо, че сте мъже и българи, а второ да направите в точния момент това, което все някога така или иначе ще стане, но работата е там да стане в най-подходящия момент, ето, този момент животът и историята Ви го поднесоха на тепсия! Ако го проспите, ще се покриете с вечен позор, ще загубите правото си да се смятате за мъже (но пък ще имате правото да се представяте като... баби, да ме прощават бабите, щото сред тях има много по-големи куражлийки и сербезлийки от Вас - поне както се държите досега!) и имената Ви с право ще бъдат изписани там, на стената на позора на историята. Сами избирайте, сами решавайте какво ще правите, ние Ви предупредихме. И още нещо искаме да отбележим тук, което е фундаментално важно.

Господин Президент на Република България,

Господин Председател на Народното Събрание,

Господин Министър-Председателю,

Живеем в тежко време, в което се проверява кой колко струва като човек и като личност, в което непременно ще се разбере кой колко струва и като човек, и като личност. Някои, както виждаме с очите си - та то става пред очите ни в Украйна! - се държат подобаващо, достойно, смело, не само като мъже, но и като герои - те се бият самоотвержено и дори умират за свободата и за честта си, а това е и вдъхновяващо рицарско поведение! Други пък се опозоряват завинаги - заради малодушието си! Ще дадем ли оръжие на Украйна или няма да дадем оръжие - сакън, няма да дадем оръжие на Украйна, щото таваришч Путин ще се разгневи, а пък ний нали сме вечни руски роби, как така ще си развалим рахата да сме именно презрени вечни руски роби-мижитурки?! Усещате ли за чие поведение намекваме най-вече в случая, уважаеми г-н Президент на Републиката?

В това тежко време, господа управляващи, Вие допускате презрените слуги на путинска Русия (като циркаджиите от АТАКА, ВЪЗРАЖДАНЕ, ВМРО, АБВ на Гоце Първанов и Румен Петков и пр. жалки руски проксита - и тяхната безчислена армия от неуморни медийни мерзавци от типа на проф. Иво Христов, Пьотр Волгин и вся остальная рубофило-рубладжийска сволочь!) да спекулират с проклетото българско малодушие и да трупат евтини партийни активи - вместо да пресечете с твърда ръка всякакъв опит за насърчаване на това същото така пагубно малодушие)! Затова сме на път да се опозорим завинаги като държавата, която наред с Унгария на путинския слуга Орбан не е имала смелостта да направи нужното за да бъде спряна със силата на оръжието толкова грозната руска агресия срещу свободолюбивия и тъй достоен народ на братска Украйна! Украинците се бият като лъвове, а българския лъв... мърка като котенце и се навира да се отърка в кървавите ботуши на руските империалисти! Срам и позор! 

Та ето, вместо със страхливото си поведение да насърчавате търговията на упоменатите безсрамни амбулантни пишман-патриотични гешефтари, Вие в този решаващ исторически момент сте длъжни с действията си да изкорените завинаги прословутото българско малодушие, които ни е проваляло и в други, не по-малко решаващи исторически моменти (в позорните септемврийски дни на 1944 г. напълно боеспособната, неучаствала в сражения българска армия без нито един изстрел допуска окупацията на страната ни от Червената армия - и гледа със свито сърце безчинствата на окървавилите се до шията комунистически разбойници-сатрапи-и-касапи!). Времена като нашето не позволяват начело на държавата да стоят треперковци, драги господа управляващи! Времето Ви призовава да се държите като мъже - и ако не го направите, горко Ви! (А най-пострадала ще е именно Майка-България, за кой ли път не случила на управници!)

Е, казахме Ви го, сами решавайте какво ще правите, а пък знайте, че ние наблюдаваме най-внимателно тъй унизителните увъртания, които си позволявате всеки ден - и то без никаква морална скрупул!

Ние Ви показахме кой е правилният, верният, разумният път. Сами избирайте между позора и достойнството! Изборът е изцяло ваш. 

Да, свободата е страшно и опасно нещо - но е такова само за мижитурките! За истинските човеци тя е най-велика благодат!

И накрая няколко думи към Кмета на Пловдив: г-н Кмете, не е ли срамота че се правите на изоглавен за да не сторите това, което кметове и общински съвети правят дори вече и у нас, да не говорим за останалата част на Европа и за света дори: та нима не се сещате, че бул. РУСКИ в Пловдив е крайно време да бъде преименуван на УКРАИНСКИ или на ГЕРОИТЕ НА УКРАЙНА? (Няма страшно за това, че хората, живеещи по него, ще трябва да си сменят лични карти и документи, това може да става години наред, лека-полека, важното е обаче ние поне малко да си измием срама и позора от лицето, щото това е булевардът, минаващ в подножието на хълма, на който още стърчи Альоша с автомата, от който очевидно Вас специално явно прекалено много Ви е страх! Или повечко Ви е страх от таваришч Путин, върховният разпоредител на ченгесарницата-кагебишницата, която все още коли и беси у нас: нали от това най-вече Ви е страх, познахме ли отново?)

9 април 2022 г.

С УВАЖЕНИЕ: Ангел Грънчаров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

3 коментара:

  1. Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер 94-00-795/11.04.2022.




    Дирекция "Канцелария" - Президент на Република България

    Адрес: гр. София, ПК 1123, бул."Дондуков" 2
    Тел: (02)9239333 /централа/
    Ел. поща: priemna@president.bg
    ВЕБ страница: www.presidentbg

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!

    Писмото Ви е с вх.номер: АД-02-274 / 11.04.2022

    РУО-Пловдив

    ОтговорИзтриване
  3. Вашето писмо относно "ОТВОРЕНО ПИСМО - ПАМЕТНИК АЛЬОША е регистрирано с номер 22 НЕТ-1323/11.04.2022 10:04:40.

    Кмет на Пловдив

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...