петък, 9 декември 2022 г.

Защо от трибуната на Народното събрание да не се чува понякога и мнението и на обикновения гражданин, огласено от някой негов избраник?

До г-н Йордан Иванов, народен представител от Пловдив

До г-н Никола Минчев, народен представител от Пловдив

До г-жа Антоанета Пакова, Началник на РУО-Пловдив

до инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 

ДО МЕДИИТЕ


Защо от трибуната на Народното събрание да не се чува понякога и мнението и на обикновения гражданин, огласено от някой негов избраник?

ПРЕДЛОЖЕНИЕ под формата на отворено писмо от групата на небезразличните граждани

Уважаеми г-н Иванов,

Уважаеми г-н Минчев,

Ние сме гласували за вас, някои от нас са фенове на ПП, други - на ДБ (сред нас няма привърженици на разбойниците от партиите на статуквото и също така на мошениците и мерзавците от т.н. "Възраждане"!). Тази сутрин ни хрумна следната идея, след кратко обсъждане решихме да ви напишем това кратко писъмце. Смятаме, че като наши избраници, като наши представители не само ще прочетете писмото ни, но и ще се вслушате в една препоръка, която си позволяваме да ви дадем в него.

Народният представител от трибуната на Събранието има възможност да говори, изразявайки обаче волята на избирателите си. Ето, че ние ви предлагаме една новост: понякога вие, като народни представители, да огласите нещо, което ние, гражданите, вашите избиратели, искаме да кажем на Събранието, пък и на народа ни като цяло. В тази връзка предлагаме следното (да опитаме, пък по-нататък, ако работата потръгне, може и други нажни според нас мисли на граждани да ви препоръчваме да огласявате от трибуната на Народното събрание!):

Прочетохме с необичайно вълнение крайно правдивото кратко есе, написано от пловдивския философ, учител, писател, блогър, ютюбър и активен член на нашата общност на небезразличните граждани (тя се формира около неговия блог!) г-н Ангел Грънчаров, ето неговото зъглавие ведно с линка, по който можете да отидете и сами да прочетете въпросния наистина чудесен текст: 

Защо у нас цените са 2-3 пъти по-високи от европейските, а заплатите ни не са 2-3 пъти по-високи от сегашните: или защо не мога да си позволя да ям яйца по панагюрски?


Като го прочетохме, на нас ни хрумна следната великолепна идея: да ви предложим да прочетете този наистина изключително правдив текст от трибуната на Народното събрание. Вие двамата се разберете кой от вас ще направи това. Искаме обаче да го прочетете целия текст, без съкращения. И да съобщите, че е написано от един пловдивчанин, от един небезразличен гражданин. Защо пък от трибуната на Народното събрание да не се чува понякога и мнението и на обикновения гражданин, огласено от някой негов избраник? Какво ще кажете, идеята и инициативата ни е чудесна, нали така? Ето, възползвайте се от нея, подаряваме ви я! Очакваме в скоро време да чуем как четете този текст от трибуната. Ако обаче, по някакви глупави съображения, не го направите, то това ще е голяма грешка от ваша страна, само това ви казваме за момента.

Уважаема г-жо Началник на РУО-Пловдив,

Сега са дните на Рождественския пост. Пращаме и на Вас този текст на г-н Грънчаров за да разберете докъде, до какво положение Вие и ръководената от Вас властваща администрация докарахте този наш съгражданин и забележителен учител - след като си позволихте да го подложите на безпрецедентни репресии само защото не е учител-мижитурка, а, молим ви се, е учител-личност, е свободен човек, също така е и добър гражданин! Доведохте този, повтаряме, забележителен български учиштел до положението да мечтае да може да си купи и да си изпържи в масло три яйца по панагюрски и да ги гарнира с натрошено сирене и с две-три лъжици кисело мляко!!! Уволнихте го, наказахте го не за друго, а затова, защото той изпълняваше бляскаво духовната мисия на учителя - бидейки учител по философия и гражданско образование! Съжалявате ли поне малко за тази гавра, за тия безчинства и беззакония, които извършихте?! Вие, г-жо Пакова, и ония мутро-гербовашки властващи в пловдивското образУвание калинки, които по нареждане отгоре опраскаха г-н Грънчаров, имате ли поне малко съвест и някакъв морал - да, питаме ви най-отговорно: има ли нещо човешко у вас или такова вече съвсем не се предвижда за нашата т.н. образУвателна система?!

Уважаеми г-н омбудсман,

Пращаме това писмо и до Вас с плахата надежда, че ще помогнете на г-жа Пакова да осмисли най-после създалата се ситуация, което, за жалост, оказва се, досега не й е по силите. И да й помогнете да направи нещо за да изтрие донякъде това грамадно петно, което тя и нейните подведомствени служителки нанесоха на имиджа на пловдивското образование и култура!

Приятни размисли на всички!

10 декември 2022 г.

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

1 коментар:

  1. Добър ден,
    Писмото Ви е с вх.номер АД-02-1022 / 12.12.2022.

    РУО-Пловдив

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...