понеделник, 12 декември 2022 г.

Г-н Президент, г-н Главен прокурор, г-н бивш Премиер, съзнателно ли участвате в специалната операция по ликвидиране на парламентарната република и на демокрацията у нас?

До г-н Румен Радев, Президент на Република България

До г-н Иван Гешев, Главен прокурор на Република България

До г-н Бойко Борисов, собственик на партия ГЕРБ и бивш премиер на Република България

До проф. Диана Ковачева, омбудсман на Република България

ЗА СВЕДЕНИЕ: До лидерите на парламентарно представените партии

ДО МЕДИИТЕ


Г-н Президент, г-н Главен прокурор, г-н бивш Премиер, съзнателно ли участвате в специалната операция по ликвидиране на парламентарната република и на демокрацията у нас?


ОТВОРЕНО ПИСМО от групата на небезразличните граждани



Уважаеми г-н Президент,

Уважаеми г-н Главен прокурор,

Уважаеми г-н бивш Премиер на Република България,

Уважаема г-жо омбудсман,


В нашите среди (имаме предвид най-вече читателите на блога на нашия активист г-н Ангел Грънчаров, философ, остракиран от системата на тъй бляскавото ни образУвание учител по философия и гражданско образование и блогър-ютюбър) се роди чудесна идея и инициатива, която ние, след обсъждането й, се почувствахме длъжни да я продължим, да я доведем до логичната й развръзка; ето, това наше отворено писмо следва да се разбира в този именно аспект. (Молим, запознайте се с ето тази публикация в блога на г-н Грънчаров: Въпрос към адв. Николай Хаджигенов: Театър или спецоперация на политинженерите беше протестното шоу "Мутри вън!"?) В тази връзка искаме и на Вас да зададем съвсем същия въпрос:

Театър или спецоперация на политинженерите беше протестното шоу "Мутри вън!"?

Ще се радваме да ни отговорите така, че да задоволите напълно законния ни интерес към този тъй превъзходен, съгласете се, казус, имащ при това огромна обществена, гражданска, национална и дори държавна важност. Убедени сме, че и тримата, като активни участници във въпросните събития през онзи тъй впечатляващ период от най-новата ни история, няма начин да не сте посветени в истината, да не я знаете, понеже, така да се каже, играхте в този процес (да не употребяваме засега думите "театър", "шоу" или дори "цирк" или "сеирище"!), да се изразим така, най-главните роли, по което пък ние съдим, че няма начин да не сте били посветени в тъй силно интересуващата ни истина!

Желаем Ви приятни размисли и ще се радваме съвсем скоро в писмен вид (а нищо не пречи отговорът Ви да е и във видеоформат!) да дадете своя отговор на поставения от нас, повтаряме, въпрос с огромна обществена, гражданска, национална и дори държавна важност! Защо мислим така ли? Ето защо, казваме нещо, което е не по-малко важно:

Ние, като български граждани, от задълбочения анализ на събитията през последните две години с пълно основание си правим извода, че с Вашето решаващо участие тече твърде опасна и вредна за страната и нацията ни специална операция (подобна на специалната операция в братска Украйна, само дето се провежда с други средства!), която може да се опише като пълзящ държавен преврат с цел ликвидиране на конституционно регламентирания държавен ред, убиване на парламентарната (и партийно регламентирана по форма!) демокрация (чрез съзнателното й дискредитиране, чрез насаждане у простодушния наивен народ на отвращение към нея и пр.!), т.е. по задушаване на демокрацията изобщо и установяване, в крайна сметка, на авторитарен президентски режим, подобен на режима, който съществува в тъй близката на сърцата ви Путинска Русия. 

От казаното се подразбира, че въпросната специална - невоенна засега! - операция се ръководи от задкулисни сили, обслужващи имперските интереси на една чужда, враждебна и доказано зловредна, да не кажем душманска държава, именно Руската федерация, т.е. тази специална операция по ликвидиране на конституционно регламентирания държавен строй у нас, убедени сме, се ръководи от тайните служби на Путинска Русия, а пък Вашето участие в нея, по тази логика, не е нищо друго освен консумиране на престъплението държавна измяна! Чувстваме се длъжни да Ви предупредим - за Ваше добро, и за доброто на многострадалното ни, но тъй свидно за сметка на това отечество, непрокопсало от злините, причинени ни от същата тази руско-българска кагебистко-ченгесарска мафия! - и за това тъй неприятно Ви, убедени сме в това, обстоятелство! 

Ще се радваме Вие, уважаеми г-н Главен прокурор, незабавно да се задействате по разнищването на този тъй важен казус, който е от компетентността на ръководената от Вас институция. Вярваме, че разбирате добре, че ако не го сторите, това ще Ви изобличи, че сам участвате в тази същата специална операция на Русия, на ръководената от Русия мафия!

Такава е нашата теза, предоставяме Ви я тъй великодушно защото смятаме, че тя ще облекчи значително Вашите размисли с оглед да излезете някак от тресавището (от "небраното лозе", по популярния народен израз!), в което, признайте, сте затънали здравата!

С нескривано любопитство и с огромен интерес ще очакваме Вашите отговори! Приятни размисли!

13 декември 2022 г.

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

ПОСТСКРИПТУМ: Позволяваме си да Ви съобщим, че в случай че не получим отговор на въпросите си в прилично къс или кратък срок, ще ни се наложи да препратим това свое писмо до институциите (примерно посолствата!) на дружеските и съюзните на България страни от Европейския съюз и НАТО...




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...