сряда, 27 ноември 2019 г.

УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА НАЧАЛО НА ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ


До г-н Бойко Борисов, Министър-Председател на Република България
До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката
До г-жа Ирена Т. Анастасова, народен представител
До д-р Ваня Кастрева, Началник на РУО – София
До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив
До г-жа Стоянка Анастасова, Директор на ПГЕЕ-Пловдив
До г-жа Мая Николова, Директор на 56 СУ "Проф. К. Иречек" в гр. София
До доц. д-р Диана Ковачева, омбудсман на р. България
До г-н Борислав Стаматов, омбудсман на гр. Пловдив
ДО МЕДИИТЕ

УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА НАЧАЛО НА ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ

от група небезразлични към проблемите на образованието български граждани

Уважаеми господин Премиер,
Уважаеми господин Министър,
Уважаема госпожо народен представител,
Уважаема госпожо Началник на РУО – София,
Уважаема госпожо Началник на РУО – Пловдив,
Уважаема госпожо директор на ПГЕЕ-Пловдив
Уважаема госпожо Директор на 56 СУ "Проф. К. Иречек",
Уважаема госпожо омбудсман,
Уважаеми господин омбудсман,

Подбудени от публикация със заглавие Обявявам гладна стачка в знак на протест срещу гаврите, причинени ми от разпищолили се властнички в българското "образование"!, поместена в блога на остракирания от "образователната" ни, "възпитателна" и "личностно-формираща" система учител по философия г-н Ангел Грънчаров и след кратки спешни консултации в нашите среди решихме да Ви изпратим текста на неговата публикация, заявявайки, че нашата група на небезразличните граждани застава зад неговите искания и подкрепя отчаяното му протестно действие; ето въпросната публикация:

 

Обявявам гладна стачка в знак на протест срещу гаврите, причинени ми от разпищолили се властнички в българското "образование"!

 


Вчера една приятелка от групата на небезразличните граждани ми се обади по телефона и ми каза, че на парламентарния контрол в изминалия петък (22.11.2019) е имало питане около проявите на началничката на РУО-Пловдив; действително, на съответната страница в сайта на Парламента прочетох, че такова питане е имало:

IV. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на: ...
3. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно дейността на началника на Регионално управление на образованието - Пловдив.

Въпросната властваща дама (срещу която е питането!) от години е главна героиня в моите жалби, доклади, апели, предложения и прочие, от доста време вече и групата на небезразличните граждани проявява голяма активност в тази посока, разбира се, ефект от нашите инициативи до този момент няма. Факт е, че г-жа Иванка Киркова носи главната отговорност за моето остракиране от пловдивското образование, а също така и за това, че не направи нужното да спре крещящите по арогантността си злоупотреби с власт на директорката на ПГЕЕ в Пловдив Стоянка Анастасова (която на два пъти ме опраска (уволни), провеждайки преди всяко опраскване грозна подготвителна кампания по моето професионално и личностно дискредитиране и оплюване. Решавам м тази връзка да изпратя на народната представителка г-жа Ирена Т. Анастасова някои документи за да я информирам за това, което ми причиниха двете властващи особи в пловдивското образование (в тясно сътрудничество с инспекторката по философия Антоанета Кръстанова).
Мои приятели от групата на небезразличните граждани от няколко дни настояват да обявя гладна стачка по повод това, което ме сполетя в 56 СУ "Проф. К.Иречек" в София, знаете, там директорката Мая Николова ме уволни на 50-тия ден от започването на работа - за да назначи на моето място своя приятелка-пенсионерка! Въпреки поредицата от протестни и други (апели за човечност, призиви за вразумяване и пр.) отворени писма въпросната властваща особа в това софийско училище не благоволи даже да се замисли, очевидно чувството за безнаказаност на управляващите в системата на българското е на завидна висота. С оглед да използвам последното средство за въздействие върху разпищолилите се властници в "образователната" ни система аз решавам от днес да обява безсрочна гладна стачка с искане за оставка не само на изброените три съгрешили властнички (Иванка Киркова, Стоянка Анастасова и Мая Николова), но и на министъра на образованието Красимир Вълчев, под чието покровителство те вършат своите толкова безцеремонни злоупотреби с властта, която им е дадена.
Имам крехката надежда, че и т.н. "гражданско общество", дай Боже, ще излезе в някой прекрасен ден от летаргичния си сън - защото за разпищолването на властващите вина имаме тъкмо ние, гражданите (защото не си изпълняваме ролята). Няма да пиша специални апели и прочие, просто заявявам, че от днес съм в гладна стачка с изброените по-горе искания. Нетърпима е за мен тази грозна гавра отново да съм безработен, без никакви средства за съществуване (съпругата ми, също учителка, също е държана принудително безработна, независимо от това, че тя има две магистратури, по начална педагогика и по английски език!), просто вече нямам избор освен да предприема това отчаяно средство за борба и за защита на правата си, най-важните от които, именно правото ми на труд и на живот, бяха потъпкани без замисляне от изброените самозабравили се властнички.
За мен това протестно действие е нов практически урок по човешка нравственост и гражданско достойнство, който възнамерявам да изнеса на пребиваващото в кошмарно безразличие общество.
Хубав ден ви желая! Бъдете здрави!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" – масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! – е крайно време да бъде разрушен...

            Призоваваме съответните властващи персони да се вразумят, да осъзнаят вината си и да поемат отговорност за действията си като подадат своята оставка!
            Групата на небезразличните граждани си запазва правото да предприеме адекватни на ситуацията протестни действия, с които да подпомогне отчаяния протест на г-н Грънчаров!

26 ноември 2019 г.
С УВАЖЕНИЕ: (НИКОЛАЙ ДИМОВ, упълномощен от групата на 
небезразличните граждани да
води кореспонденцията с институциите)



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...