вторник, 20 октомври 2020 г.

ЗАПИТВАНЕ ДО МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

 


До проф. д-р Костадин Ангелов,

Министър на здравеопазването

До г-жа Диана Ковачева,

омбудсман на Република България

ДО МЕДИИТЕ



ЗАПИТВАНЕ ДО МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от групата на небезразличните граждани,



Уважаеми г-н Министър,

Уважаема г-жо омбудсман,

С удивление разбрахме, че въвеждате изискването всички граждани да носят маски и на открито като мярка за предпазване от китайския вирус. Понеже сами не можем да разберем какъв е смисъла от това нововъведение, си позволяваме най-настойчиво да Ви запитаме: каква е рационалната обосновка на това изискване при положение, че на открито действа друга предпазна мярка, а именно спазването на дистанция? Ако маските помагат защо е дистанцията от два метра? Ако дистанцията е достатъчна, за какво са ни маските тогава? (цитата е от Neo Leonis) И то на открито: какъв е смисъла? Ще се радваме да ни отговорите най-убедително.

Държим да Ви уведомим, че докато не получим Вашия задоволителен отговор в знак на неприемане на тази мярка обявяваме гражданско неподчинение и заявяваме, че няма да се подчиним на абсурдното изискване, че няма да допуснем да ни накърнявате достойнството, да ни превръщате в зомбита или да ни правите, по израза на Бай Ганьо (Алеко Константинов) на маймуни, да ни лишавате, по силата на един чисто самовластнически каприз на Премиера, от човешки и граждански суверенитет и по този начин да ни превръщате в безмълвни роби на една арогантна власт, която си мисли, че може да си прави с гражданите каквото си поиска, каквото й скимне!

Подчертаваме изрично: възприемаме наложеното ограничение (носенето на маски на открито) и санкциите за неспазването му като арогантна гавра от страна на опитващия се да запази своя волунтаристичен мутренски режим самовластващ Премиер, позволяващ си най-нагло да демонстрира, че може да си прави с нас, гражданите, каквото му скимне!

Очакваме с голямо любопитство Вашия отговор, който се надяваме да е задоволителен. Предварително Ви заявяваме, че няма да допуснем да ни баламосвате с неубедителни аргументи тип "пунта мара", с които се прочу правителството, в чиито състав от известно време влизате и Вие.



20 окт. 2020 г.



С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров,

упълномощен от групата на небезразличните граждани

да води кореспонденцията им с институциите по този казус


1 коментар:

  1. Уважаеми граждани,

    Днес, 21.10.2020 10:04
    в деловодството на Министерство на здравеопазването (МЗ) е регистриран
    подадения от Вас по електронната поща документ с входящ номер 94-5219

    Деловодство на МЗ


    Uvаzhаemi grаzhdаni,

    Dnes, 21.10.2020 10:04
    v delovodstvoto nа Ministerstvo nа zdrаveopаzvаneto (MZ) e registrirаn
    podаdeniya ot Vаs po elektronnаtа poshtа dokument s vhodyasht nomer 94-5219

    Delovodstvo nа MZ

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...