петък, 9 октомври 2020 г.

НОВИ ВАЖНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, ТОЗИ ПЪТ ПРЕДСТАВЕНИ В СЪВСЕМ ИНОВАТИВНА ФОРМА

 



До г-жа Иванка Киркова, Началник на РУО-Пловдив

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив

ЗА СВЕДЕНИЕ: 

До г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката

До г-жа Диана Ковачева, омбудсман на Република България

До г-жа Янка Такева, Председател на Синдиката на българските учители към КНСБ,

До г-н Юлиян Петров, Председател на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“

До г-жа Елена Кисьова, Директор на СУ "Черноризец Храбър",

До г-жа Стоянка Анастасова, Директор на ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" – Пловдив

ДО МЕДИИТЕ И ГРАЖДАНИТЕ

 

НОВИ ВАЖНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, ТОЗИ ПЪТ ПРЕДСТАВЕНИ В СЪВСЕМ ИНОВАТИВНА ФОРМА

 

от групата на небезразличните граждани на България

 

Уважаема госпожо Началник на РУО-Пловдив,

Уважаеми господин омбудсман,

Понеже нашият тъй своеобразен "диалог" (ние питаме, предлагаме, говорим, пишем, а Вие предимно мълчите!), провеждан досега предимно в епистоларна форма, стигна, както е известно, "до под кривата круша" или доникъде, след обсъждане в нашите среди решихме да опитаме нещо ново, знае ли се, може пък новостта може да проработи (нали живеем в тъй "иновативни времена", в които цялата ни образователна система се е хвърлила в иновативността!)?! Решихме значи да постъпим така: г-н Ангел Грънчаров, който, така или иначе, е най-активният сред нас (да му признаем това, в което няма нищо лошо, напротив, достойно е, такива хора и личности са ни особено потребни в тeзи наши тъй бурни и дори буреносни протестни времена!), да се обърне към Вас... наживо, във видео-форма, да ви каже някои важни по негова и по наша преценка неща, а пък ние да Ви изпратим въпросното обръщение, заставайки изцяло зад него (налага се да приемете тази новост, трактувайте го както си искате, Вие по-добре разбирате бюрократичните галимации, възприемете го ако искате като "устен сигнал", това си е вече Ваша работа!), но държим да подчертаем, че независимо от въпросната новост или новизна (както се изразяват руснаците!), държим към казаното в обръщението да се отнесете напълно сериозно, както подобава да се отнесете към надлежния писмен сигнал или жалба, или обръщение. 

Уповавайки се на Вашата несъмнена модерност и напредничавост, ние смятаме, че с удоволствие ще приемете промяната, да се надяваме, че тя ще Ви развълнува дотам, че току-виж, сте изменили на досегашната си ретроградна позиция нищичко от предложеното от нас да не възприемате, всичко да отричате, с оглед да си запазите тъй свещения комфорт на безкрайно сладкото за властващите не по-малко свещено нищонеправене! (Извинявайте, но дойдоха революционни времена, в които вече ще се говорим пределно честно, без никакво усукване, трябва да свиквате към промяната, ето, затова Ви и помагаме да се пренастроите, да се освободите от толкова вредните си стари бюрократично-комунистически-комуноидни стереотипи на поведение!). Ето сега и вече нашето групово и колективно (знаем, че много обичате тази дума!) обръщение-възвание-възражение, подчертаваме, ние като Общност заставаме изцяло зад казаното от г-н Грънчаров; той се постара да направи изложението си за Ваше удобство в два варианта, пълен и кратък (и двата обаче са задължителни за цялостното възприемане на проблемите!):

 

Моето обръщение-възражение до образователните началства, съдържащо твърде интересни предложения

 

КРАТКАТА ВЕРСИЯ НА СЪЩОТО ОБРЪЩЕНИЕ - КАКТО Е ИЗЛЪЧЕНА НАЖИВО ВЪВ ФЕЙСБУК 

 

Ами това е в основни линии. Предложенията, които г-н Грънчаров прави, смятайте, че са и наши предложения, ние твърдо ги подкрепяме - и ги смятаме за не само за полезни, но и за напълно разумни, а също така и безкрайно важни.

 

Даваме Ви безценен шанс заедно да направим нещо добро и ново при това. Ако искате, в името на инертността и безразличието, пропилейте и него. Ако искате, възползвайте се: стига сте пречили де, не Ви ли омръзна само да пречите?! Щото възниква съвсем логичният въпрос: като сте на тези свои тъй ВИСОКООТГОВОРНИ ПОСТОВЕ и при това само пречите, т.е. вредите, за какво, по дяволите, ний, гражданите, ний, данъкоплатците, Ви плащаме заплатите?! 

 

10 октомври 2020 г.

 

С УВАЖЕНИЕ: (ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ,

упълномощен от групата на 

небезразличните граждани да

води кореспонденцията с институциите)

1 коментар:

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...