неделя, 16 май 2021 г.

Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ЩЕ ПОИСКАТЕ ЛИ ПРЕМАХВАНЕТО НА ТЪЙ УНИЗИТЕЛНИТЕ ПАМЕТНИЦИ, ПРОСЛАВЯЩИ ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И НАЛАГАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТИРАНИЯ?

До г-н Румен Радев, 

Президент на Република България

ДО МЕДИИТЕ


ЩЕ ИЗПЪЛНИТЕ ЛИ ДЪЛГА СИ НА ДЪРЖАВЕН ГЛАВА: ЩЕ ПОИСКАТЕ ЛИ ПРЕМАХВАНЕТО НА ТЪЙ УНИЗИТЕЛНИТЕ ПАМЕТНИЦИ, ПРОСЛАВЯЩИ ОКУПАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И НАЛАГАНЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ТИРАНИЯ?

от групата на небезразличните граждани


Уважаеми господин Президент,

Изключително много сме разочаровани от позицията Ви в защита на тъй силно разделящия нацията ни Монумент на окупационната червена армия! Тази Ваша чисто субективна и партийна позиция (точно съответстваща на предателските спрямо интересите на страната и народа и затова и така малодушни, страхливи позиции на партиите, надпреварващи се в подмазването на Москва: ГЕРБ и БСП!) е в рязко противоречие със статута Ви на държавен глава на европейска и демократична България, която, да Ви напомним, отдавна се е разделила с тиранията, с ексцесиите на комунизма, но, за жалост, все още не се е разделила със символите, които прославят неговото тържество и господство, неговата безгранична тирания. Напомняме Ви: като български Президент нямате моралното право да заставате в защита на символите на този толкова противочовешки строй, нанесъл страшни, дълго незаздравяващи рани в душата на народа. Апропо, тук е мястото да допълним, че е срамота, че като държавен глава на цяла (а не само на комунистическо-носталгична и ченгесарска!) България все още не сте се поклонил нито веднъж пред паметника на жертвите на комунизма, което говори много лошо за Вас: Вие явно не успявате да се освободите от ограниченията, от бремето на своето комунистическо възпитание, което е много жалко за Вас като личност, но в позицията Ви на български държавен глава е напълно недопустимо за Вас!

С оглед краткото изложение на тази наша въвеждаща в проблема позиция си позволяваме да Ви запитаме следното:


1.) Господин Президент, нима смятате, че трябва да пазим паметта за изнасилването на България - като картинка над националния ни креват?!

(Като приложение, явяващо се органична и неделима част от това наше отворено писмо, Ви прилагаме текста на тази публикация, която се основава, както ще видите, на чудесна статия в блога на журналиста Иво Инджев, чиято позиция ние изцяло споделяме!)

2.) Давате ли си сметка, че мутро-ченгесарско-гербовашкия и антидържавен модел на беззаконие, отчайваща корупция, липса на правосъдие и злоупотреба с правосъдието и пр., който се установи, за жалост, в многострадалното ни отечество, и срещу който Вие декларирате, че сте принципен противник, биде наложен на държавата и страната ни от тъкмо от тъй злонамерени, антиевропейски, антидемократични мафиотско-ченгесарски сили, които се намират, както е известно, под прякото командване на КГБ, на Москва, на Кремъл?

3.) Имате ли силата на духа и на волята, воден от съзнанието за дълг, да се противопоставите на тия същите сили, които, няма да скрием това, имаха решаваща роля и за налагането на Вашата кандидатура и за избирането Ви за Президент (с решаващата заслуга на Бойко Борисов, нали така?!) - с оглед да защитите българския държавен и народен интерес, пък дори и с риска да навредите на своите собствени интереси, свързани с преизбирането Ви за втори мандат? Съзнавате ли, че в качеството Ви на действащ Президент трябва да Ви ръководи единствено българският държавен и народен интерес, пред който следва да сте способен да пожертвате дори и собствения Ви кариеристичен интерес?!

4.) Без скъсването на пъпната връв на доказаните национални предатели с Москва (а такива са не само подкрепящите БСП, но и подкрепящите менте-проевропейската и псевдо-лъжливо-дясната партия ГЕРБ; както видяхме, гербоваците са способни заради кражбите да продадат не само родината си, но дори и собствените си майки!) България никога няма да постигне тъй заслужените от многострадалния ни народ просперитет и достойнство - съзнавате ли поне това?

5.) Ние сме обезпокоени, че в съзнанието Ви се борят две сили, ала Вие не успявате да надмогнете тази толкова опасна шизофренична раздвоеност, за която ярко свидетелство са ето тия Ваши думи:

“… След като си пуснал агентите на руските служби безнаказано да тровят български граждани и да взривяват наши складове с военна продукция, както твърдят ДАНС и прокуратурата, да си прикривал техните действия, да си допуснал огромен пробив в националната сигурност, защото не си реализирал политиките зa организация и контрол до класифицирана информация, а службите, отговорни за това, са на пряко подчинение на теб, при това, след като си платил неимоверна цена за “Турски поток”, неясно как формирана и платена с наши пари, без да си ни питал, като лиши България от огромни такси, които се дължаха по договор, от “Газпром” и позволи на “Газпром” да завземе всички входно-изходни точки на тръбопроводите, които минават през България, след като допусна по най-елементарен начин България да загуби арбитража и да плати огромни пари заради “Белене”, след като години наред допускаш “Лукойл” да не плаща никакъв корпоративен данък – да твърдиш подобни неща е върхът на наглостта.”

Какво ще кажете по този пункт, смятате ли, че трябва да направите нужното да се спасите от тъй коварната болест?

6.) Способен ли сте, в качеството си на държавен глава на европейска и демократична България, да надмогнете субективно-партийната си и пропагандно обусловена ограниченост и в съответствие с дълга си да призовете за незабавното премахване на паметниците на нашия национален позор, именно пръснатите по цялата страна комунистически монументи, прославящи натрапването на народа и на страната ни на тиранията на комунизма от окупиралата ни по срамен начин през 1944 г. Сталинова червена армия?

7.) Способен ли сте да си причините някои лични неудобства (примерно да бъдете оплют от тъй верната на Путинска Русия и така агресивна нейна "пета колона" - подобно на това както не само беше оплют, но и беше направо разкостен премиерът-реформатор на България Иван Костов!), но за сметка на това да запишете името си сред заслужилите и достойни синове на Майка България - като Георги Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Стамболов, Захарий Стоянов, Цар Борис Трети, повечето от които в тъй жестоката битка за защита на народния и държавен интерес на България от попълзновенията на руския империализъм дадоха всичко, включително и живота си?

С настоящето си писмо, както забелязвате, се опитваме да Ви помогнем да излезете от това свое наистина опасно шизофренично раздвоение. Избирайте: за достойнството на България ли сте или ще продължите да робувате и да служите на имперските интереси на историческия и също така на съвременния най-голям душманин на България - оскотялата от злотворен путинизъм, от антиевропейска бесовщина путинска Русия?!

Ще се радваме с настоящето си писмо да надмогнете някои свои глупави комплекси и заблуди и да започнете да се държите напълно достойно, както и подобава за един истински държавен глава на България, за когото единствено българският държавен и народен интерес е не само свят, но и ни задължава да полагаме всякакви, дори и най-вече лични жертви.

17 май 2012 г.

С УВАЖЕНИЕ: (АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ

упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите)



ПРИЛОЖЕНИЕ: 

понеделник, 17 май 2021 г.

Господин Президент, нима смятате, че трябва да пазим паметта за изнасилването на България - като картинка над националния ни креват?!


(Двамата първи охранители на комунистическите паметници на лъжата и на българското национално унижение!)

Румен Радев се издаде на пост пред МОЧА, редом с охранителя му Методиевич

Всеки паметник е свидетел на своето време. Аз съм против премахването на паметници“, казва Радев пред български журналисти. 

Памет за собственото ти изнасилване като картинка над националния креват в спалнята? ...

... Да очакваш от Радев да скъса пъпната си връв с руското влияние се (д)оказа толкова вероятно, колкото да се надяваш, че той може да заеме критична позиция срещу Кремъл по повод руската окупация на Крим. За нея той декларира, че тя е свършен факт. Защото в Крим се вее руското знаме, заяви той. Този факт му беше достатъчен за подобна антиевроатлантическа позиция. И явно не отстъпва от нея.

Радев демонстрира сега същата позиция с оценката си със задна дата и срещу окупацията на България от Червената армия и нейната символика тук. Щом са го ни забили МОЧА, трябва да си траем и да не шаваме, да сме покорни, паметливи свидетели на собственото изнасилване.

“Натовският генерал”, както ни го рисуваха с предизборна цел за зарибяване на прозападни избиратели, за пръв път толкова явно проваля прикритието си. ...

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


1 коментар:


  1. Вашето писмо беше регистрирано в деловодството на нашата администрация с входящ номер 94-00-834/17.05.2021.




    Дирекция "Канцелария" - Президент на Република България

    Адрес: гр. София, ПК 1123, бул."Дондуков" 2
    Тел: (02)9239333 /централа/
    Ел. поща: priemna@president.bg
    ВЕБ страница: www.presidentbg

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...