четвъртък, 27 май 2021 г.

ИСКАМЕ НЕЗАБАВНА, СПЕШНА СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА!

 

До г-н Николай Денков, 

Министър на образованието и науката

ДО МЕДИИТЕ

 

ИСКАНЕ ЗА НЕЗАБАВНА СРЕЩА ЗА ОБСЪЖДАНЕ НА НЯКОИ НЕТЪРПЯЩИ НИКАКВО ОТЛАГАНЕ ПРОБЛЕМИ

от групата на небезразличните граждани

 


Уважаеми господин Министър на образованието и науката,


Понеже Вашият предшественик на поста в продължение на цели 4 години (!!!) не направи абсолютно нищо (да, повтаряме и подчертаваме: абсолютно нищо!) по всички ония изключително важни, горещи, нетърпящи никакво отлагане проблеми на българското образование, които ние сме поставяли в годините на неговото управление, а това означава, че си позволи да демонстрира потресаваща безотговорност, то ние, от нашата организация, сме длъжни да Ви заявим, че няма да прекратим борбата си за ново, реформирано из основи, демократично по дух, т.е. автентично съвременно българско образование. С оглед на това, че желаем да Ви обясним какви непосредствени инициативи имаме в тази посока, ние Ви заявяваме, че желаем среща на наши представители с Вас, било в сградата на МОН-София, било в РУО-Пловдив, в случай, че Вие посетите нашия град. Молим да се съобразите с това, че някои от поставяните от нас въпроси наистина не търпят никакво отлагане, т.е. са съвсем спешни - предвид идващата нова учебна година (ако изобщо допуснем, че стара такава изобщо имаше, т.е. ако допуснем, че някакъв смислен учебен процес през изтеклата "учебна" 2020-2021 г. изобщо се е водил!).

Очакваме с нетърпение съобщение, уточняващо деня, мястото и часа на нашата среща!

28 май 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Николай Димов, уполномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите по този въпрос

4 коментара:

  1. Да бе, той другаря министър си няма друга работа, точно с група безработни тъпунгери ще се среща?!

    Тъпунгера Гранчаров се страхува, че Жан като дойде на власт ще помете всичката останала и мимикрираща антикомунистическа и демократична измет и ще възстанови ТКЗС-та, където бай Ангел Тъпунгера най-сетне ще намери точното си призвание, а именно копач с мотика.

    Рамон Меркадер, комунист, подкрепям и ГЕРБ, и БСП, и ЛЯВАТА АЛТЕРНАТИВА ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, г-н Воденичаров,


    Моля да ни информирате за темите на евентуална среща с министър Денков. Ако имате списък с неотложните според Вас мерки, моля, изпратете ни го.


    Поздрави,

    Екатерина Попова,

    пресцентър на МОН

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,

    Темите, които желаем да обсъдим с г-н Министъра, са: за тежката ситуация в пловдивското образование и защо МОН не направи нищо за поправянето й, за необходимостта от кадрови промени в ръководството на РУО-Пловдив и за освобождаването от длъжност на някои компрометирали се директори на училища, обслужвали режима и провеждали репресиите му срещу свободомислещи и творчески мислещи и десйтващи учители-новатори, относно това как да се реши проблема с обидно ниското заплащане на труда на хоноруваните преподаватели по училищата (което води до това учители-неспециалисти да преподават по много предмети!). Относно мерките, които трябва да се предприемат, ние безброй пъти сме писали в нашите отворени писма, жалби, предложения, инициативи и пр., които сме изпращали в последните години на ръководството на МОН и от тях г-н Министърът може да се информира напълно изчерпателно за нашата позиция.

    Не крием, че сме силно удивени от това, че питате какви въпроси желаем да обсъждаме с г-н Министъра предвид обстоятелството, изтъкнато в предишното изречение.

    Поздрави, Любен Воденичаров

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте!



    Кореспонденцията е регистрирана с № 94-2477/ 31.05.2021.



    Приемна на МОН



    Тел.: 02 92 17 760

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...