неделя, 30 май 2021 г.

Какъв диалог започнахме с администрацията на МОН във връзка с нашето искане за незабавна среща с г-н Министъра?

По повод на нашето отворено писмо до г-н Министъра на образованието и науката, публикувано тук със заглавие ИСКАМЕ НЕЗАБАВНА, СПЕШНА СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА! получихме следното запитване от администрацията на МОН, на което отвърнахме ето как:

  1. Здравейте, г-н Воденичаров,

    Моля да ни информирате за темите на евентуална среща с министър Денков. Ако имате списък с неотложните според Вас мерки, моля, изпратете ни го.

    Поздрави,

    Екатерина Попова,
    пресцентър на МОН

  2. Здравейте,

    Темите, които желаем да обсъдим с г-н Министъра, са: за тежката ситуация в пловдивското образование и защо МОН не направи нищо за поправянето й, за необходимостта от кадрови промени в ръководството на РУО-Пловдив и за освобождаването от длъжност на някои компрометирали се директори на училища, обслужвали режима и провеждали репресиите му срещу свободомислещи и творчески мислещи и десйтващи учители-новатори, относно това как да се реши проблема с обидно ниското заплащане на труда на хоноруваните преподаватели по училищата (което води до това учители-неспециалисти да преподават по много предмети!). Относно мерките, които трябва да се предприемат, ние безброй пъти сме писали в нашите отворени писма, жалби, предложения, инициативи и пр., които сме изпращали в последните години на ръководството на МОН и от тях г-н Министърът може да се информира напълно изчерпателно за нашата позиция.

    Не крием, че сме силно удивени от това, че питате какви въпроси желаем да обсъждаме с г-н Министъра - предвид обстоятелството, изтъкнато в предишното изречение.

    Поздрави, Любен Воденичаров

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...