неделя, 28 ноември 2021 г.

ЗАЩО ВЛАСТТА Е ОГРОМНА ОТГОВОРНОСТ, ТЕЖКА И НЕБЛАГОДАРНА РАБОТА, А СЪЩО И НАЙ-ОПАСЕН НАРКОТИК?

До г-дата Борислав Сандов и Владимир Панев, 

Съпредседатели ПП "Зелено Движение"

До г-дата Кирил Петков и Асен Василев, 

Съпредседатели на ПП "Продължаваме промяната"

ДО МЕДИИТЕ


ЗАЩО ВЛАСТТА Е ОГРОМНА ОТГОВОРНОСТ, ТЕЖКА И НЕБЛАГОДАРНА РАБОТА, А СЪЩО И НАЙ-ОПАСЕН НАРКОТИК?

Предупреждение от групата на небезразличните граждани


Уважаеми господа,

Уведомяваме Ви, че средите на нашата общност на небезразличните граждани започна разгорещена дискусия, иницирана от бившия член на оглавяваното от Вас движение от Пловдив агронома-блогър г-н Николай Димов, която е съсредоточена или концентрирана по важния по неговото разбиране въпрос:

Не е ли дошло времето Политическа партия "Зелено движение" да се преименува на Политическа Партия "Добре узряла диня (любеница, карпуза и пр.)"?

Вярваме сами разбирате на какво се дължаят тези настроения - та нали добре узрялата диня вътре е алено-червена, е, ами като призовахте да бъде подкрепен на балотажа президентът Радев, с това вие категорично показахте, че "зеленината" ви е само външна, а вашата вътрешност, както е именно в динята, е възхитително червена?

Така мисли една част от небезразличните граждани, т.е. тя не харесва и с това писмо протестира срещу Вашия тъй изобличил Ви призив. Друга част от нас, длъжни сме да признаем, сме убедени, че независимо от всичко на България в този отговорен исторически момент е необходимо взаимодействие между всички анти-мутренски демократични сили, с оглед възстановяването на законността и демокрацията в свидното ни отечество, т.е. не бива да се допускат каквито и да било раздори между партиите и коалициите, които се очертава да станат опора на бъдещото редовно правителство, оглавявано от спечелилата изборите партия. Но има и нещо, по което всички ние, дето се самоопределяме като небезразлични граждани, ни обединява, и то е, че изключително силно обичаме истината; ето, с оглед на това и си позволихме да Ви напишем това наше писмо. Ще се радваме да го приемете като незлобна шега, като майтап, който обаче може да ви послужи като добър репер за бъдещите действия.

Желаем Ви успехи в изпитанията, които ви предстоят! Знайте, че властта по идея е най-вече висока и тежка отговорност, тя се свежда до непрекъсната, упорита, неблагодарна, но за сметка на това благотворна работа за доброто на народа; ала властта също така е и крайно опасен наркотик, който умее да провали слабите личности. 

Знайте, че ще бдим непрекъснато и ще контролираме това, което правите - и винаги очаквайте нашите редовни критики. Кажете това и на партньорите си в ДБ и всички останали, с които сте на масата за преговори за съставяне на новото правителство.

29 ноември 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...