неделя, 16 октомври 2022 г.

Има ли в свободна и европейска България наистина свободни граждани, т.е. граждани-немижитурки, нешушумиги, немалодушници?

До гражданите на България

ДО МЕДИИТЕ

Има ли в свободна и европейска България наистина свободни граждани, т.е. граждани-немижитурки, нешушумиги, немалодушници?

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани


Уважаеми български граждани и избиратели,

И ние научихме, че коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е призовала кметицата на София г-жа Йорданка Фандъкова да изпълни най-сетне решение на СОС и да демонтира паметника на съветската армия, по-правилно наречен (от журналиста г-н Иво Инджев!) МОНУМЕНТ НА ОКУПАЦИОННАТА ЧЕРВЕНА АРМИЯ. Ние обаче сме напълно убедени, че това е нещо, което тя няма да посмее да стори - по напълно понятни причини (няма да й го разреши вожда и собственика на ГЕРБ г-н Бойко Борисов, горд орденоносец на руски орден, а на него това няма да му го разрешат неговите господари, които са под директното командване на Москва и Кремъл!). По тази причина държим да ви кажем, че изцяло подкрепяме идеята и инициативата на блогъра, философа и учителя г-н Ангел Грънчаров, която той изрази в публикация с многозначителното заглавие:

Какво още чакаме та не бутнем паметниците на тиранията, окупацията и позора, разните там МОЧИ-и Альошовци: булдозери и багери ли нямаме?!


В самото заглавие се съдържа същината на това, което г-н Грънчаров предлага, но с оглед пълнота на изложението си позволяваме да копираме и поставим тук целия текст на призива му, зад който категорично заяваме, че изцяло го подкрепяме; ето и самия текст:



Veni Markovski: Това, че Демократична България, а и изобщо - демократична България - иска МОЧА да бъде махнат, е добра новина.* Още по-добра ще е, ако г-жа Йорданка Фандъкова реши да изпълни решението на СОС от 1992 г. Крайно време е този грозен и лъжлив паметник да бъде отправен там, където му е мястото: на бунището на историята! 

Снимка: компютърен екран, източник: уебсайт на Офнюз. 


Ангел Грънчаров: Аз пък искам да поставя въпроса съвсем иначе: дотам ли сме оскотели, че да молим таваришч Фандъковая, т.е. таваришч руския орденоносец Боко Методиевич Борисов, нейния господар и собственик на ГЕРБ, да благоволи да изпълни решение на столичната община за махането на паметника, прославящ комунистическата тирания и окупацията на България от Сталиновите руски орки през есента на 1944 г.?! Ами разбира се, че и Фандъкова, и Методиевич нема да посмеят да направят нещо, което нема да се хареса на техните господари от Масква, Кремль, КГБ! 

Не е ли по-правилно, с оглед на казаното, ДБ и ПП (ако им стиска де!) да призоват софиянци и българите да се организираме и да дойдем с булдозери, багери и камиони примерно на 1 ноември, Деня на будителите, и сами да демонтираме паметника МОЧА: толкова ли сме неспособни ние, гражданите, да свършим работата, която управниците не смеят да свършат? 


Госпожа Валерия Новодворская (забележете, това е една свободолюбива рускиня, истинска демократка и антикомунистка!) още преди десетилетия призоваваше източноевропейците: 

"Какво още чакате та не бутнете тия паметници на позора, булдозери и багери ли нямате?!"!!! 


А ние, демократите, даже сега, в третото десетилетия на ХХI-я век (!!!), молим ви се, най-чинопреклонно молим накаква си нещастна учительница по руски език, именно таваришч Фандъковая, сиреч таваришч Боко, да благоволи да направи нещо, за което предварително знаем, че он нема кураж да го направи, щото пет пъти ще се посе...е от страх само ако си помисли, че се е одързостил дотам, че да ядоса государя си Путин?!



Та моя въпрос, ерго, е:

Какво още чакаме та не бутнем паметниците на тиранията, окупацията и позора, разните там МОЧИ-и Альошовци: булдозери и багери ли нямаме?!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...


Това намерихме тази сутрин в блога на г-н Грънчаров и след спешни консултации решихме да подкрепим призива му, в уверение на което и публикуваме настоящето свое отворено писмо до вас, гражданите на България. Обръщаме се към вас, понеже смятаме, че партиите у нас няма да посмеят да ви призоват за това, което сега ние ви призоваваме с цялата отговорност, която смеем да поемем:

Какво още чакаме та не бутнем паметниците на тиранията, окупацията и позора, разните там МОЧИ-и Альошовци: булдозери и багери ли нямаме?!

Смятаме, че не трябва да се обявява предварително ден и час, в който булдозерите, багерите и камионите ще пристигнат. А пък пристигането на тия багери, булдозери и камиони следва да бъде организирано от САМОДЕЙНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, които да сторят нужното, да съберат пари за заплащане на тази услуга на фирмите, които ги притежават; и по този начин даваме шанс на тия въпросните СВОБОДНИ граждани-НЕМИЖИТУРКИ (НЕМАЛОДУШНИЦИ!) да покажат, че изобщо съществуват, че изобщо ги има. Да покажат, че честта, достойнството на сведното ни отечество за тях нещо значи, нещо означава! 

С интерес ще очакваме да разберем дали такива граждани у нас вече има!

Благодарим за вниманието, ако изобщо сте имали търпението да изчетете този наш текст!

17 октомври 2022 г. 


С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоровупълномощен да води кореспонденцията ни с институциите


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...