петък, 21 октомври 2022 г.

Г-н Рашидов, подайте си оставката, направете нещо достойно и истински добро в този Ваш тъй скапан и провален живот!


До г-н Вежди Рашидов, Председател на Народното събрание

До проф. д-р Диана Ковачева, омбудсман на България

ДО МЕДИИТЕ

Г-н Рашидов, подайте си оставката, направете нещо достойно и истински добро в този Ваш тъй скапан живот!

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

Господин Председател,

Държим да Ви уведомим, че ние, небезразличните граждани на България, възприемаме Вашето избиране на тъй важния за българската демокрация, за българската държава пост като тежка обида, като недопустимо арогантна гавра за нашето морално чувство и съзнание. Защо смятаме така ли? Сам помислете и ако имате капка достойнство и съвест се оттеглете, подайте си оставката! Пишем тия думи, макар ясно да съзнаваме, че няма да направите това по съвсем понятни причини: липсва Ви нужният морал, съвестта Ви явно не функционира, не си изпълнява ролята, нейният глас Вие отдавна не го слушате, нали така, нали познахме?!

Съветваме Ви все пак да опитате да осмислите ето този факт: на стола, на който седнахте днес Вие, са седели преди това Стефан Стамболов, Захарий Стоянов, Петко Славейков, Петко Каравелов, Александър Малинов, Димитър Петков, проф. Александър Цанков, Екзарх Антим Първи, акад. Благовест Сендов...

Има ли смисъл да обясняваме с още аргументи деградацията, до която нацията ни стигна и затъна тия дни - и мъчително се дави, затънала в нечистотии!? Вашето избиране е симптом, знак и символ на този тотален нравствен провал на нашия т.н. политически и държавен елит!

Вие сте тежко компрометирана фигура от прехода, органично (и манталитетно, в културно отношение!) сте свързан с най-видните фигури на руско-българската кагебистко-ченгесарска мафия. По тази причина ако останете и три дни Председател на Народното събрание ще оскверните най-висшата институция на държавата в европейска България. Налага се бързо да се оттеглите - докато не сте оцапал нашия идеал за "чиста и свята република", завещан ни от Апостола на свободата Васил Левски!

Някой крив ли Ви е, че приехте Кръстникът на мафията, покойният Илия Павлов да Ви обяви за "пръв мултак на републиката"?! Е, сега нямате морално право да стоите на поста, на който вчера бяхте избран от обезумели тарикати, които не знаят какво правят - и на кой свят изобщо живеят. 

Оттеглете се, господин Рашидов, направете нещо достойно в скапания си живот. Щото човек все пак за едното достойнство живее на този свят. Имате претенция, че сте бил помъдрял, е, ако има капка мъдрост и разум в бедното си съзнание, хвърлете си оставката и предотвратете гаврата с институцията и с народа - ако поне малко уважавате и нея, и народа ни!

Знаем, че едва ли сте способен да преживеете такъв кардинален духовен поврат и да направите нещо достойно, т.е. да се оттеглите от поста, който не заслужавате да заемате. По тази причина Ви изпращаме текста на публикацията в блога на философа Ангел Грънчаров, уведомяваме Ви, че сме съгласни с всяка дума в нея (и затова я приемете като органична и неделима част от нашето отворено писмо, т.е. от този наш документ!):

Предлагам по чисто морални причини да излизаме да протестираме с искане за оставка на Вежди Рашидов от поста Председател на Народното събрание!


Най-уважаваният от всички мутри и мафиоти пияница, получил дори титлата "главен мултак на републиката" от самия Кръстник Илия Павлов (и обичан най-сърдечно от видни бандити като Иво Карамански, Боко Борисов и пр.!) днес беше избран за Председател на Народното събрание!!! 

Дами и господа съдебни заседатели, днес на дъното на най-голямото морално падение беше изкопана дълбока дупка и България стремглаво потъна в нея! Прочее, новият шеф на Парламента ни, както подобава, има и завиден морал; ето нещо, което доказва това по най-убедителния начин: 

😉 Лупинги или ден до пладне... 

Вежди Рашидов, 1 август 2013 г.: 

"Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя л....р, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха. Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.. пу.... майчина... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват... Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари“. 

Вежди Рашидов, 18 февруари 2018 г.: 

"Делян Пеевски никой не го е осъдил за нищо и е грозно да се ползва като боздуган трето лице и като плашило. Образът на Пеевски е демонизиран в обществото и това не е честно. И той има семейство, близки. Ако има нещо, има си органи за тази работа, но публично да се размахва, е нечистоплътно”. 

Вежди Рашидов, 24 април 2020 г.: 

"Аз помагам, колкото мога. Нямам пари колкото г-н Пеевски, чест му прави. Най-големият дарител. И на това ли да го оплюем. Най-големият дарител. Трябва да му благодарим. Няма да се женя за Пеевски, я… Човекът помага. Как пък сме такива хора, дето на жеста не казваме едно „благодаря“?! Ще минем всички граници от омраза…“. (От страницата на Ибрахим Карахасан Чънар)


Аз мисля, че ако ние, българите, имаме поне капка достойнство като човеци и като народ, още утре трябва да излезем на протест с искане Вежди Рашидов да си обира крушите от креслото на Председателя на Народното събрание! Парламентът е олицетворението на демокрацията, той е неин храм, а Вежди Рашидов начело на Парламента е нещо като, да речем, труженичка на Околовръстното да бъде провъзгласена за светица!


Искате да се обоснова още ли? Не се сещате защо мисля така ли? Ето нещичко:

На стола, на който седна днес Вежди Рашидов, са седели преди години Стефан Стамболов, Захарий Стоянов, Петко Славейков, Петко Каравелов, Александър Малинов, Димитър Петков, проф. Александър Цанков, Екзарх Антим Първи, акад. Благовест Сендов...

Има ли смисъл да обяснявам с още аргументи деградацията, до която нацията ни е стигнала и затънала - и се дави?

Днес на стола на Председател на Народното ни събрание застана един човек, който със собствените си ръце е удрял полицай... това е един от немалкото му други подвизи. Той, прочее, умее най-пищно да псува, което го прави и голем пич... - каквито, общо взето, са сички мутри (Боко тоже умее да псува като хамалин!)...

Толкова от мен...

Затова аз мисля, че ако ние, българите, имаме поне капка достойнство като човеци и като народ, още утре трябва да излезем на протест с искане Вежди Рашидов да си обира крушите от креслото на Председателя! Да се маха защото избирането му е жестока обида, която Народното събрание днес ни нанесе. 

Да, с избирането на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание е плесница по суратите на всички нас, която мафията ни нанесе! Или поне е гнусна обилна плюнка в лицата ни!

Да, по чисто морални причини предлагам да излизаме да протестираме! Какво ще кажете за предложението ми?


Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Уважаема госпожо омбудсман,

Направете едно добро дело, идете, поговорете с г-н Рашидов, обяснете му по по-понятно ситуацията, в която се оказа, помогнете му да осъзнае в какво тежко положение се намира, кажете му и Вие кой е достойният изход от нея. ОСТАВКАТА е този единствено достоен и разумен изход.

Ще се радваме това наше писмо да има известен отрезвителен ефект и да подпомогне по-благоприятния изход от нелеката нравствена ситуация - задънената улица! - в която се оказаха депутатите от новоизбраното Народно събрание. Които успяха още в самото начало да сътворят абсурд и лудост, която дори гениалното творческо съмнание на великия Франц Кафка не би могло да измисли (само обаче Джордж Оруел изглежда е способен да съчини подобна пищна идиотщина!).

22 окт. 2022 г.


С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоровупълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

2 коментара:

  1. Уважаеми господин Тодоров,

    Вашето писмо е регистрирано с входящ № ПГ-48-239-00-1/24.10.2022 г. в Народното събрание.



    С уважение,

    Отдел „Приемна“ на Народното събрание

    ОтговорИзтриване
  2. Вашият документ е регистриран успешно!
    Омбудсман на Република България
    Уникален регистрационен № на документа/материала 9615/24.10.2022

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...