вторник, 18 октомври 2022 г.

Г-н Гешев, знайте, че за това, което правите, не само Господ ще Ви съди!

До Иван Гешев, Главен прокурор на Република България

До проф. д-р Диана Ковачева, омбудсман на България

ДО МЕДИИТЕ

Знайте, господин Главен Прокурор, че за това, което правите, не само Господ ще Ви съди: налага се да Ви съди и тукашен, в този наш грешен свят съществуващ, съд!

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

Господин Главен Прокурор,

Уважаема госпожо омбудсман,

От медиите научихме, че сте имал добрината да държите реч, с която да призовете за "решителна борба с престъпността", което е похвално, щото и ние смятаме, че борбата с престъпността у нас наистина е провалена - за което обаче, справедливо е да признаем, и Вие лично имате немалка заслуга. Забелязахме, че апелирате за "законодателни мерки" и пр., обръщате се персонално към всички народни представители, искате среща и дебати с тях, но най-внимателно избягвате израза "съдебна реформа", говорите за някаквна имагинерна "правна реформа" (правото няма как да се реформира, реформа на правото означава провъзгласяване на кривото за право!). Същевременно бие на очи, че нито веднъж не произнесохте думата "корупция" или израза "борба с корупцията", което показва, че Вас специално ширещата се в страната корупция изобщо не Ви безпокои: Вие явно смятате тази развала за нещо "нормално", правилно ли Ви разбрахме и по този пункт?! 

Изобщо оценяваме прочувствената Ви реч не само като алабалистично преливане от пусто в празно (изцяло в стила на късния и съвсем потънал в развала социализмо-комунизъм!), не само като "шменти капели" или като "пунта мара" (ако използваме любими изрази на покровителя Ви Боко Борисов!), не само като чисто политическо послание (за което Вие нямате право, каквито Вие нямате право да правите! Щото би следвало да сте деполитизиран: та Вие не сте политик, а нещо съвсем различно, как поне това не успявате да проумеете, на кой свят, молим Ви се, изобщо живеете?!) Да, оценяваме поведението Ви не само като израз на царящото в страната ни беззаконие и хаос, но и като крайно обидна гавра с нас, гражданите: не само не си вършите работата, за която сте на този отговорен пост, но и се мъчите да бягате от отговорността, шикалкавите по недопустим начин! И като капак на всичко вършите онова, което е недопустимо даже да си го помислите: покровителствате престъпниците от най-висок ранг, а именно Вашите началници Бойко Борисов и Делян Пеевски, играете ролята на прокурорски чадър над тях, което демонстрирахте без капка свян при ареста на Борисов и Горанов наскоро - като ги пуснахте да си вървят по живо и по здраво! (И те, изцяло във Вашия стил, се възползваха от това за да плюят за кой ли път на закона и на законността - като се изкараха "жертви на необосновани репресии"!)

В тази връзка, драги г-н Гешев, държим да Ви уведомим за следното, позовавайки се на призива, който нашият активист г-н Ангел Грънчаров отправи, имаме предвид публикацията в неговия блог, носеща заглавието Защо търпим Гешев да се гаври с нас, гражданите - и с държавата ни? Държим да Ви уведомим, че нашата общност изцяло застава зад неговия призив и по тази причина Ви изпраща като неделима част от това отворено писмо написаното там; смятайте, че незададените Ви до момента въпроси Ви ги задаваме ние, небезразличните граждани. 

Ето, привеждаме и тук текста на въпросната публикация, заедно с илюстрациите към нея, имаме предвид изображенията, на които присъства и образа на Вашата персона (идеята ни е да Ви помогнем да се видите и малко отстрани, белким се усетите донякъде какво правите!):


#Гешев говори за правна реформа. Споменава някаква престъпност, но думата "корупция" липсваше от патетичната му реч. Както нямаше и желание да отговаря на въпросите на журналистите, които бяха призовани да ги зададат на сайта на прокуратурата. Започва великото наддаване #кой ще бъде най-голям симулант. #Гешев подаде пас на другото менте #Радев. Усещате ли как вече се пече политическият буламач? Скоро ще ни го сервират. (Vesela Nikolova)


КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Върховна наглост е Гешев да говори за съдебна реформа и да апелира за "по-решителна борба с престъпността" (за корупция он не смее да говори щот началствата му, именно Боко и Пеевски, ке му дръпнат ушите!); пита се: защо не се бори с престъпността и сега, нима някой му пречи? Прочее, именно главен прокурор, който се грижи най-вече да пази от закона най-главните престъпници, именно началниците му Боко и Пеевски, да говори за борба с престъпността, е гавра с нас, гражданите - и с държавата; на наглостта на Гешев трябва да се сложи край, а това е работа на народните представители, които наистина са такива; които народни представители мълчат когато Гешев се гаври с народа и държавата, съучастват в гаврата! (Немам предвид депутатите на Боко и на Пеевски, именно депутатите от двете най-мощни ОПГ у нас - означава организирани престъпни групи! - именно ГЕРБ и ДПС!) Някой депутат възрази ли на Гешев, изобличи ли го, възмути ли се някой, че аз не съм чул такова нещо?!


Нема ли да се намери некой депутат, който на висок глас да запита наглеца Гешев:

Ало, Гешев, на теб кой ти пречи да се бориш с престъпността бе, но не с кокошкарската престъпност само, но с истински голямата престъпност?! Защо друго не правиш освен да пазиш твоите началства Боко Борисов и Делян Пеевски, които именно и те туриха на поста, осигуриха "избирането" ти - като награда за това, че прикри участието им в ограбването на КТБ? Абе, Гешев, ти знаеш ли, че си станал главна пречка пред законността в тази страна, ти знаеш ли, че си станал опора и вдъхновение на беззаконието - и на престъпниците? Всички у нас най-после разбраха какво значи лозунга, който крещяха платените клакьори на Боко и Пеевски когато те избираха: "Гешев е свобода!", Гешев, ти знаеш ли, че си позволяваш да играеш една много опасна игричка, която ще ти гарантира доживотно стоене в Централния Софийски затвор?


Ето такива думи очаквам някой народен представител да ги каже директно в очите на Гешев, дали ще дочакам този момент? (Съвсем не очаквам клоуна Костя Копейкин да каже тия думи, очаквам ги от истински загрижените за законността в България политици от ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА...)



Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Това пише там, зад тия думи ние, небезразличните граждани, заставаме като свои. 

Толкова от нас. Сметнахме, че наш дълг е да Ви съобщим реакцията ни. Щото можете да си помислите, че нашето, на гражданите, търпение е безпределно; предупреждаваме Ви: твърде много сте се заблудил ако си позволявате да си мислите така. Освен това знайте, че стигнахте до предела на наглостта си, дръзнахте да го направите, което означава, че явно съвсем сте си загубил разсъдъка - щом наистина не съзнавате какво правите! (В Светото Писание пише: "На оня, комуто Бог е приготвил гибел, първом му взема разсъдъка!", довеждаме до Ваше сведение и това.)

Знайте, господин Главен Прокурор, че за това, което правите, не само Господ ще Ви съди, налага се да Ви съди и тукашен, на този свят съществуващ, съд. И това предстои съвсем скоро. Имате още малко време да се вразумите и да се покаете. Във всеки момент можете да покажете, че искрици разум са проблещукали в помътнялото Ви съзнание - като си подадете сам оставката ще удостоверите това. Друг начин няма. И след това ще Ви се наложи най-искрено да ни молите за прошка. Но само с прошка няма да се разминете. За дадени престъпления разкаянието, пък макар и да е искрено, не е достатъчно, налага се да изкупвате вината си по обичайния (за цивилизованите, демократичните страни!) начин...

Уважаема госпожо омбудсман,

Изпращаме и Вам копие от това наше писмо до г-н Главния Прокурор понеже смятаме, че в този най-остър конфликт между нас, гражданите, и една тъй важна държавна институция, каквато е Прокуратурата (стигнала до безумието да служи не на гражданите, а на престъпниците!), Вие като омбудсман би следвало да заемете позиция, непростимо е да мълчите! Не можем да разберем защо мълчите и не си реагирате никак; не ние, а Вие би следвало да реагирате и да покажете нетърпимост спрямо това, което г-н Гешев с такава арогантност си позволява да прави: покровителства престъпниците, заради което беззаконието (и корупцията, развалата!) в страната достигнаха до невиждани мащаби! 

Надяваме се, че това наше отворено писмо ще Ви вдъхне кураж да изпълните дълга си, примерно да отидете да говорите с г-н Гешев и да му помогнете да осъзнае какво си позволява да прави. Това очакваме от Вас. Всичко друго смятаме за недостойно и вредно за страната ни, която неслучайно народът ни масово и съвсем справедливо нарича не иначе, а МУТРОЛАНДИЯ!

19 окт. 2022 г.


С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

1 коментар:

  1. Вашият документ е регистриран успешно!
    Омбудсман на Република България
    Уникален регистрационен № на документа/материала 9239/19.10.2022

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...