петък, 17 септември 2021 г.

Притеснявате ли се какво става с живеещата, със спящата на улицата 89-годишна баба Марийка - или това съвсем не ви вълнува?

 


До г-н Здравко Димитров, Кмет на гр. Пловдив

До Старши комисар Димитър Балев, Директор на ОД на МВР - гр. Пловдив

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 

  ДО МЕДИИТЕ

С огромно безпокойство Ви изпращаме ето тази публикация, в която е поставен твърде неприятния въпрос:


Разделяме безпокойството на г-н Грънчаров. Молим направете нещо с оглед баба Марийка да бъде намерена и евентуално спасена - ако за това вече не е късно!

18 септ. 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите

ПРИЛОЖЕНИЕ, КОЕТО Е ОРГАНИЧНА И НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ ГОРНИЯ ДОКУМЕНТ:

събота, 18 септември 2021 г.

Жива ли е още баба Марийка щом като я няма по местата, където обикновено може да се види?


И омбудсманката на България очевидно смята, че в Българска Мутроландия (щот сме страна на тоталната, на пълната, на съвършената законност!) в името на тържеството на законността (и на... човечността, щото нима нещо струва безчовечният закон?!) нищо не пречи спящата на улицата 89-годишна баба Марийка да настине, да я хване пневмония и да умре - и да бъде изядена от кучетата!

Между другото от 6 дни търся баба Марийка по местата, където обикновено съм я намирал, уви, сега не мога да я намеря. Силно съм обезпокоен, че нещо лошо й се е случило.

Не мога да разбера (сигурно аз не съм нещо наред!) защо институциите (воглаве с кмет, полиция, органи на "социалните грижи" и пр.) смятат, че нищо не пречи 89-годишната фактически бездомна бабичка (щото съседите й самаряни я пропъдиха от собственото й жилище!) да спи на улицата, на плочките на тротоара.

Аз обаче смятам, че допускането на това безобразие е срам за нашия град - и при това то е много опасно, щото според мен е цяло чудо, че баба Марийка все още оцелява, спейки толкова много време на улицата в нощния студ! (Дай Боже да е все още жива де, но това за момента никой не може да каже!)

Бог явно я пази, но нищо не пречи Бог вече дотолкова да се е разочаровал от нас, че да е вдигнал ръце и да е престанал да я пази.


И тъй, поставям ребром въпроса: жива ли е още баба Марийка щом като я няма по местата, където обикновено може да се види? Трябва ли да чакаме кучетата да почнат да носят кокалите й по улиците за да се обезпокоим поне малко за нея, за нейния живот, за клетата й съдба?!

Спирам дотук. Силно съм обезкоен, но то се дължи сигурно на това, че съм ненормален.

На вас, нормалните, нищо ви няма, така ли е, познах ли - или и тук греша?

Хубав ден ви желая - и приятни размисли!

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...