понеделник, 6 септември 2021 г.

ЩЕ ПОЕМЕТЕ ЛИ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННАТА ЗЛОЩАСТНА КОНЧИНА НА СПЯЩАТА ЗАРАДИ ВАС НА ТРОТОАРА БАБА МАРИЙКА?


До г-н Здравко Димитров, Кмет на гр. Пловдив

До Старши комисар Димитър Балев, Директор на ОД на МВР - гр. Пловдив

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив 

  ДО МЕДИИТЕ

 

ЩЕ ПОЕМЕТЕ ЛИ ОТГОВОРНОСТТА ЗА ПРЕЖДЕВРЕМЕННАТА ЗЛОЩАСТНА КОНЧИНА НА СПЯЩАТА ЗАРАДИ ВАС НА ТРОТОАРА БАБА МАРИЙКА?

 

Предупреждение от групата на небезразличните граждани 

 

Уважаеми господин Кмет, 

Уважаеми господин омбудсман на Пловдив,

На 2 септември т.г. си позволихме да тестваме службите за т.н. "социални грижи" и ви изпратихме писмо, което публикувахме в блога си със заглавието: ЩЕ СЕ СЪБУДЯТ ЛИ ОТ НЕПРОБУДЕН СЪН МНОГОБРОЙНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И ОРГАНИ НА СОЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ В НАШИЯ ТЪЙ ХУМАНЕН И КУЛТУРЕН ДРЕВЕН ГРАД? Не крием, на нас ни беше интересно да разберем каква ще бъде реакцията както на кметската администрация, така и на тези пребиваващи в състояние на абсолютен бюрократичен ступор "социални грижи".

Реакцията беше точно каквато очаквахме да бъде: НЯМАШЕ АБСОЛЮТНО НИКАКВА РЕАКЦИЯ!!! Баба Марийка стоя с часове, приседнала на три крачки от входната врата на самото кметство, чиновничките и самите ръководители на огромната кметска администрация минаваха покрай нея, но те очевидно са толкова велики, че дори и не я забелязваха: как така ще допуснат, носейки лавровите си венци на избраници на съдбата, да се издадат, че са забелязали някаква си там дребна бабичка, която чака тяхната милост, ала те, разбира се, няма да допуснат да се изложат, че са "прости човеци" като нея самата, опази Боже да се издадат, че и те са човеци – та те са си направо богове?!! Само една състрадателна репортерка дойде пред кметството и взе интервю от баба Марийка, с което обаче обяви на разбойниците от целия ни град, че "баба Марийка има в себе си пари", ала че няма къде да спи и най-вероятно ще спи на улицата; като си изпълни тъй достойно професионалния си дълг, опитната иначе журналистка също така смело потисна своите пориви към човечност и... остави баба Марийка да се оправя сама! (Тя очевидно е очаквала за нея да се погрижи "лудият учител" Грънчаров, когото пък същия ден беше обявила, че като помага на смахната бабичка, този същият изверг Грънчаров "трупа рейтинг", моля ви се, ето заглавието на нейната тъй умна статия: Бивш учител философ трупа рейтинг на гърба на 89-годишна жена.)

Но да оставим това. Факт е, че баба Марийка беше оставена от олимпийците, работещи в сградата на пл. Стефан Стамболов "да иде по дяволите", да се оправя сама, да спи на улицата, някъде на тъй прекрасните тротоари, които властта ни подари, които, вярно, не стават за спане, но майната й на бабичката, щото е толкова вироглава! А ето как по-нататък се разви тъй тъжната история на баба Марийка, представяме ви по-нататъшното развитие на събитията по поредицата публикации в блога на тъй жадния за рейтинги смахнат учител-философ, която явно единствен се вълнува какво става с бедната фактически бездомна (баба Марийка я е страх да отиде в собствения си дом защото там я чакат налитащите на бой нейни съседи-самаряни!) възрастна жена:

 

Толкова състрадателната репортерка на сайта Пловдив24 ще поеме ли грижата за баба Марийка - с оглед да вдигне рейтинга си?

 

Как баба Марийка възприема положението си?

 

Къде ли е спала тази нощ баба Марийка, помогна ли й някой от Кметството?

 

Ще се намери поне един добър човек в нашия 500 000-хиляден град, който да помогне на 89-год. баба Марийка като я подслони някак и някъде?

 

Дали ако им кажа безумната си идея добрите самаряни няма да ме убият и като разчленят тялото ми на късове, да го хвърлят на боклука?

 

Къде спи баба Марийка?

 

Съществува ли таен списък със забранени за какъвто и да било медиен достъп имена на критици на мутро-комунисто-гербовашкия режим?

 

Последната публикация има връзка с казуса на баба Марийка, колкото и да ви е чудно това. Информирайте се ако искате.

За отбелязване е, че и г-н омбудсманът на Пловдив издържа стоически и мълча цели шест дена, въпреки че ние и върху него (освен върху Вас, драги г-н Кмете!) възложихме тежестта на проблема около това къде занапред ще живее и къде ще спи фактически бездомната баба Марийка. За което го поздравяваме: неговият стоицизъм е впечатляващ, да не кажем потресаващ! Бравос!

Вашият стоицизъм, г-н Кмете, също е не по-малко впечатляващ: и на Вас лично изобщо не Ви пука от това, че баба Марийка вече почти седмица спи на плочките на някой уличен тротоар?! Дали пък сънят Ви не е смутен поне малко от съзнанието за тази нетърпима безчовечност, а, драги господа Кмет и омбудсман?! Добре си спите, тъй ли?! Сънят Ви е напълно здрав, така ли? А питате ли се баба Марийка как изкарва студените септемврийски нощи там нейде, лежейки на самия тротоар?!

Ние, уважаеми господа Кмет и омбудсман, си позволяваме да Ви заявим най-отговорно, че е съвсем реална опасността, за която предупреждава "смахнатия учител-философ", да, оня същият, "лудият учител Грънчаров", който, завалията, всекидневно не прави друго освен неуморно "да трупа рейтинг" от човешката и житейска драма на баба Марийка; та той смята и предупреждава, че благодарение на Вашето потресаващо безразличие, благодарение на безчувствеността и безхаберието Ви е съвсем реална опасността баба Марийка да настине, спейки на плочките на тротоара, да я хване пневмония и по тази причина съвсем скоро да се озове в гроба!!! Да, Вашият потресаващ "хуманизъм", уважаеми господа – нали си измивате ръцете с "човешкото право" на баба Марийка да не желае да отиде повече в дом за стари хора (според нея там е по-страшно даже от лудницата!) и по тази причина съвсем човеколюбиво я оставяте да умре от студ като спи на тротоара?! Да, господа, човешките права са свети и свещени, бравос на Вас, че ги уважавате тъй много – и че ги спазвате тъй безукорно! Значи на това основание сте способни да поемете и отговорността за преждевременната кончина на баба Марийка по указаните причини – и по тъй грозния, тотално безчовечен начин?!

Между другото, длъжни сме да Ви предупредим, че днес баба Марийка ще си вземе пенсията и ще стане, поради медийната си известност (добита зорлем!) мишена на евентуални крадци и разбойници, ето и за този факт се чувстваме длъжни да Ви известим, щот в обитаваните от Вас олимпийски простори такива прозаични мисли едва ли могат да се родят. Поради което краят на баба Марийка се очертава да бъде още по-спешен и още по-злочест.

Уважаеми г-н Старши Комисар, за последното тъй опасно за живота на баба Марийка обстоятелство сметнахме, че сме длъжни да известим и Вас, евентуално да наредите на подчинените Ви полицейски органи да направят нужното да бъде предотвратено възможно предстоящо ограбване и пребиване на възрастната жена с тъй злочеста участ!

Това искахме да Ви кажем. Желаем Ви приятни размисли!

 

7 септ. 2021 г.

 

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите

1 коментар:


  1. Mariana Gospodinova (psichodis@abv.bg)
    дата: 07.09.2021 08:52
    до:
    NEBEZRAZLICHNITE grajdani (nebezrazlichnite@abv.bg)
    Здравейте,

    Входящият номер е 2450/07.09.2021 г.

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...