четвъртък, 9 септември 2021 г.

КОГА ЩЕ СПРЕТЕ ТЕРОРА НАД УЧИТЕЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ГРЪНЧАРОВИ - И КОГА ЩЕ НАКАЖЕТЕ ВИНОВНИТЕ?!


До г-н Румен Радев, Президент на Република България

До г-н Стефан Янев, Председател на Министерския съвет на Република България

До г-жа Ирена Анастасова, Председател на Комисията по образованието и науката в Народното Събрание

До проф. Николай Денков, Министър на образованието и науката

До доц. д-р Ана Джумалиева - Председател на Комисията за защита от дискриминация

До г-жа Антоанета Пакова, Началник на РУО-Пловдив

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив

ДО МЕДИИТЕ

 

КОГА ЩЕ СПРЕТЕ ТЕРОРА НАД УЧИТЕЛСКОТО СЕМЕЙСТВО ГРЪНЧАРОВИ - И КОГА ЩЕ НАКАЖЕТЕ ВИНОВНИТЕ?!

 

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

 

Уважаеми господин Президент,

Уважаеми господин Министър-Председател,

Уважаема госпожо Председател на Комисията по образованието и науката,

Уважаеми господин Министър,

Уважаема госпожо Председател на КЗД,

Уважаема госпожо Пакова,

Уважаема господин омбудсман,

 

С дълбоко безпокойство и загриженост прочетохме публикацията със заглавие Кога ще спрете безпрецедентно скандалното потъпкване на нашите конституционно гарантирани права – на труд и на живот? в блога на учителя-дисидент по философия и гражданско образование Ангел Грънчаров. Оценяваме случващото се вече 7 години не само като срамно, не само като грозно, не само като недопустимо да се случва (особено в тази най-хуманна и най-фина духовна сфера на живота на обществото – каквато е образованието и възпитанието на нашите деца и внуци!), не само като грях (нима нямате никакъв страх от Бога, нима продължавате да робувате на маниите, на кухото самодоволство и на чувството за непогрешимост, характерни за безбожниците?!), не само като най-арогантно потъпкване на всякакъв морал и на всякакво право, на свещените за нас, човеците, човешки права, а също и на елементарната законност, но и като същински терор и дори като умишлен геноцид над това учителско семейство, да, нима не си давате сметка за това колко убийствени за душата, за изтънчената чувствителност на учителя са униженията, на които подлагате тези двама учители, принудени да оцеляват в наистина безпрецедентно и скандално тежки условия на вечно безпаричие, на страшна мизерия?! Искаме да Ви запитаме също: давате ли си сметка какво показва вашето потресаващо безразличие към тия безпрецедентни издевателства, които не само наблюдавате от години, но и които насърчавате – понеже не направихте нищо за да ги възпрете, за да вразумите тези, които си позволиха, извършиха и продължават да извършват тия нетърпими безобразия?!

 

Само тези два въпроса Ви поставяме и настояваме да ни отговорите на тях. Стига да имате наглостта да ни отговорите изобщо с тия безкрайно кухи и безсрамни бюрократични оправдания и извинения.

 

Уважаема госпожо Председател на КЗД,

 

Настояваме въз основа на безброя сигнали както от нас, така и от самия г-н Грънчаров да се самосезирате най-сетне, да образувате преписка и да повикате извършителите на тези беззакония пред вас – с оглед да направите нужното да си изпълните ролята и задачата, която имате по закон.

 

Уважаеми господин Министър, какво още трябва да се случи, та Вашите пълновластни министерски чиновници и Вие лично да нарушите най-сетне тъй величавото си мълчание-безразличие-пренебрежение, което в крайна сметка и по същество не само оправдава представените тъй безчовечни безобразия и беззакония, но и ги насърчава? Давате ли си сметка за това, че сред като години наред никак не реагирате и не се ползвате от дадената Ви от нас, данъкоплатците, власт, то именно Вие носите крайната и пълната отговорност за ставащото?!

 

Уважаеми господин Президент,

Уважаеми господин Министър-Председател,

 

Молим направете нужното г-н Министърът на образованието и науката да си изпълни най-сетне задълженията – та да спре тази наистина безпрецедентна гавра и този невиждано скандален терор над учителското семейство Грънчарови! Които се дължат тъкмо на това, че г-н Ангел Грънчаров има смелостта и достойнството години наред да си изпълнява най-отговорно и съвестно дълга, да носи стоически толкова тежката, но за сметка на величава духовна мисия на истински учител, с което ни показа как намиращата се в катастрофално състояние образователна система може и трябва да бъде същностно и коренно реформирана, т.е. непосредствено и практически реално демократизирана; и вместо благодарност, той беше подложен на тия толкова грозни гаври и издевателства от разпищолилата се, от арогантната, от разплулата се от развала и поквара министерска и директорска властваща бюрокрация!

 

10 септември 2021 г.

 

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите

 

1 коментар:

  1. Жалбата Ви е регистрирана с вх. № 8096/13.09.2021 г.

    (priemna@ombudsman.bg)

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...