понеделник, 1 август 2022 г.

Съгласни ли сте да предложим г-н Ангел Грънчаров за служебен заместник-министър на образованието и науката?

В блога на г-н Грънчаров в своя коментар под публикация със заглавие С какво ли ще се занимава занапред "журналистката", пардон, Ива Николова, напускаща л@йномета ПИК? нашият приятел и колега Георги Тодоров, учител, предложи нещо, което си заслужава обсъждане в нашата общност; ето по тази причина го публикуваме тук, с оглед повече хора да могат да го прочетат и да си кажат мнението; ето какво пише почитаемият г-н Тодоров:

В този ред на мисли предлагам г-н Ангел Грънчаров да го предложим за заместник-министър на образзованието и науката. Нека небезразличните граждани да подготвят такова писмо, с двете си ръце го подписвам. Новият министър е абсолютно безличен и с нищичко не е показал, че има идеи за промяна в образованието. Затова изтъкнат реформатор на образователната система като г-н Грънчаров е напълно справедливо да бъде назначен за заместник-министър. Стига новият министър изобщо да иска някаква прпомяна към добро в образованието. Ако не иска, няма да назначи г-н Грънчаров за свой заместник. Ако го назначи, значи иска промяна, значи смята да прави реформа. Това е нещо като тест. Бързо нека веднага небезразличните граждани да обсъдим въпроса и да напишем съответното писмо до премиера и министъра. И да направим подписка. Да видим колко човека ще се подпишат. Макар че количеството подписали няма никакво значение. Важното е, че е право и справедливо това, което искаме и предлагаме.

Георги Тодоров, небезразличен гражданин

Това е неговото предложение. В коментарите можете да предлагате било варианти на текста на самото отворено писмо, било да кажете съгласни ли сте с предложението, подкрепяте ли го - или не го подкрепяте. Всички мнения, разбира се, ще бъдат взети предвид и заедно ще решим какво да правим по-нататък. 

Знаете добре, че образованието е сферата на живота, която най-силно ни вълнува - наред с политиката. 

То всичко в този живот е политика де, навярно вече сте го разбрали...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...