събота, 20 август 2022 г.

ТЕСТ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНОСТТА НА ЛИДЕРИТЕ НА ВОДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната"

До г-н Асен Василев, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната"

До г-н Бойко Борисов, Председател на ПП "ГЕРБ"

До г-н Христо Иванов, съпредседател на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

До г-н Атанас Атанасов, съпредседател на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

До г-жа Корнелия Нинова, Председател на БСП

До г-н Станислав Трифонов, лидер на ПП "Има такъв народ"

До г-н М.Карадайъ, Председател на ПП "ДПС"

До г-н Костадин Костадинов, Председател на ПП "Възраждане"

ДО МЕДИИТЕ

ТЕСТ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА ДЕМОКРАТИЧНОСТТА НА ЛИДЕРИТЕ НА ВОДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани


Уважаеми г-да съпредседатели на ПП "Продължаваме промяната",

Уважаеми г-н председател на ПП "ГЕРБ",

Уважаеми г-да съпредседатели на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ,

Уважаема г-жо Председател на БСП,

Уважаеми г-н лидер на ПП "Има такъв народ", 

Уважаеми г-н Председател на ПП "ДПС",

Политиката е изключително важна, но същевременно и безкрайно трудна работа, за която се искат най-качествени личности, притежаващи ред качества, не само интелектуални, духовни, особено и най-вече морални, но и такива, които са свързани с волята, с действията, с правенето, с практическата сфера на изява на човека. Добрият политик не само умее да участва аргументирано в безчет дискусии (дискусиите, дебатите са непосредственото всекидневно битие на демокрацията, те са неин извор!), но и умее да предлага разумни решения на най-сложни проблеми, а пък след това има нужните качества на волята за прилагането на тия решения в живота, на практика. Рядкост са личностите, имащи такъв един богат комплекс от качества - за да бъдат истински политици и държавници. Политиката не е, както често, за жалост, се мисли, "лъжица за всяка уста", т.е. нещо, което всеки умее или от което всеки разбира, тя е за най-отбрани хора, за широко скроени одухотворени и надарени от Бога личности, които при това са успели да развият даруваното им от Бога, да се възползват от благата, с които така щедрият Създател е имал добрината да ги надари. По тази причина истински добрите, великите държавници, които са работили за прогреса и просперитета на страните и народите, са най-ценно достояние на човечеството, на признателните народи - и те се броят на пръсти: Наполеон, Уинстън Чърчил, Шарл Дьо Гол, Михаил Горбачов, Роналд Рейгън, Маргарет Тачър, Хелмут Кол, Стефан Стамболов, Цар Борис Трети, Иван Костов.

Понеже сме твърде загрижени за ставащото в свидното ни отечество, в което в последните години текат тежки, мъчителни процеси на реално демократизиране (защото в годините след 2001 допуснахме страшен исторически провал: допуснахме мафията - руско-българска и кагебистко-ченгесарска! - да вземе контрола над държавата и страната ни!), да, борбатата на нас, гражданите, с разпищолилата се и така арогантна мафия е тежка, ние, от нашата група на небезразличните граждани, предвид тъй опасната политическа нестабилност (вещаеща провал на демокрацията и най-страшни беди за народа ни!) и предстоящите нови предсрочни избори, се чувстваме длъжни да ви предложим следното:

1.) Изхождайки от това съзнание за тъй отговорната и тежка работа на политика, от което следва, че в Парламента не бива да се наместват разни безлични, некадърни и отдавна компрометирани послушковци (като Йордан Цонев примерно!), а личности, имащи подобаващите качества да бъдат добри политици, ние ви предлагаме един списък от доказано стойностни, достойни личности, притежаваща, по нашата преценка, тъй ценните и необходими качества, за да стане така щото в Парламента да попаднат тъй потребните ни качествени, добри политици;

2.) Смятаме, че крайно време да се пресече тъй порочната парвенюшка "звездомания", свеждаща се до това в Парламента да се тикат арогантни личности, получили някаква фалшива популярност или известност, но за сметка на това нямащи нужните качества да бъдат добри политици и управници; крайно време е да се пресече и порочната и съвсем недемократична практика в депутатските листи да влизат само довереници, приятели, роднини или приближени на партийните вождове;

3.) Ето нашите предложения до вас, като ръководители на партиите, които евентуално ще имат свои представители в Парламента; за нас е много интересно как ще реагирате на нашите предложения, което пък, от своя страна, ще ни покаже доколко сред нашия т.н. "политически елит" е разпространено едно наистина развито демократично съзнание - или такова, както се боим да се окаже, съвсем липсва; от вас зависи да покажете това, ето, с нашите предложения ви даваме този тъй рядък шанс; и тъй, предлагаме следните личности, имащи нужните качества за да се обогати парламентарния дебат, т.е. за да се стигне до тъй потребната истинска промяна или поврат в работата на Парламента, а оттам и в управлението на страната ни, нещо повече, и в живота на страната и народа ни:

- Евгений Тодоров

- Иво Инджев

- Калин Манолов

- Сашо Диков

- Любомир Апостолов

- Светозар Гледачев

- Людмил Попов

- Ангел Грънчаров

- Станимир Симеонов

- Георги Пашев

- Марийка Иванова

- Владимир Петков-Трашов

- д-р Стефан Кючуков

- агроном Николай Димов

Ще очакваме с интерес реакциите ви. По които ще си направим съответните изводи. Приятно правене на листите и успех както в предизборните дебати (апропо, предизборните дебати у нас са крайно хилави, жалки, те липсват, те са пародия на дебати, давате ли си сметка това пък какво означава?!), така и в самите избори! 

Надяваме се имате поне усещането, че ако още веднъж-дваж се провалите, както това стана няколко пъти в последните две години, то има опасност българската демокрация да отиде "по дяволите" - или "на кино", както предпочитате го наречете?! Нали се сещате кой ще бъде отговорен за това - и кой тогава ще отиде, дето се казва, "на боклука"?! Е, правете си изводите - и сами решавайте какво искате да ви сполети!

21 август 2022 г.

С УВАЖЕНИЕ: Георги Тодоров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

ЗАБЕЛЕЖКА: Към списъка с предложения на достойни и доказани личности и граждани, които предлагаме на партиите (за да излекува, за да се оздрави нашия парламентарен, политически и държавен живот!) могат да се правят добавки или допълнения от всеки гражданин, смятащ себе си за небезразличен. Окончателния списък утре ще бъде изпратен като важна част от нашето отворено писмо. Добавки към текста на самото писмо също могат да се правят днес и довечера. Писмото ще бъде окончателно редактирано и изпратено утре към 7.00 часа.

1 коментар:

  1. Предлагам Георги Ифандиев, Георги Жеков и Антон Тодоров като доказани истински антикомунисти...

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...