вторник, 6 април 2021 г.

19 КРАЙНО НЕУДОБНИ, НО ПРЕДЕЛНО НЕОБХОДИМИ ВЪПРОСИ ДО Г-Н СЛАВИ ТРИФОНОВ

До г-н Слави Трифонов, 

лидер на партия ИМА ТАКЪВ НАРОД

ЗА СВЕДЕНИЕ ДО:

До коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

До коалиция ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!

До БЪЛГАРСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

 

 

19 КРАЙНО НЕУДОБНИ, НО ПРЕДЕЛНО НЕОБХОДИМИ ВЪПРОСИ ДО Г-Н СЛАВИ ТРИФОНОВ

 

от групата на небезразличните граждани на България

 

Уважаеми господин Трифонов,

Решихме да Ви напишем едно кратко писмо, с което, първо, да Ви поздравим с изборния успех, на второ място, в тази връзка, да Ви зададем някои необходими въпроси. И тъй, честито, ще се радваме да съзнавате отговорността си, която поемате – и то в пълния й обем! А ето сега и въпросите, които все някой ще Ви зададе, налага се обаче, щом досега никой не се сеща да Ви ги зададе, да Ви ги зададем най-напред ние:

1.) Вие забранихте на кандидат-депутатите от своята партия да участват в медиите в предизборни дебати – давате ли си сметка колко недемократично и обидно не само за тях, но и за нас, избирателите, е това Ваше решение, тази Ваша заповед?

2.) Разбирате ли, че по този начин, като издавате такива заповеди, се държите твърде авторитарно, което пък, от друга страна показва, че между Вашата авторитарна настройка и авторитарното поведение на Боко Борисов всъщност нема никаква разлика?

3.) Как при това положение да Ви поверваме, драги Трифонов, че сте демократ, след като в поведението това съвсем не Ви личи?

4.) Не съзнавате ли, че въпреки всичко като твърдите, че сте демократ, че обичате народа, че за Вас гласът на народа бил, видите ли, "глас Божий", Вие просто лъжете, лицемерите; сметате ли, че некой човек с що-годе здрав разсъдък и морал ще Ви се върже на тъй лъжливия популистичен плам?

5.) Понеже на моменти си позволявате да говорите, че сте за "нов морал" в политиката (така, прочее, досущ по същия начин ни лъжеха и Симеон Сакскобурготский, и некогашния Ви приятел Боко Борисов!), ще Ви се наложи да изтърпите още доста твърде неприятни Ви въпроси от нас, пък, надяваме, се и от други хора, примерно от този род: понякога, в моменти на размисъл, Вашата съвест не Ви ли терзае поне малко – особено когато си дадете сметка, че толкова често си позволявате да лъжете?

6.) Апропо, можете ли Вие лично да се сметате за образец за "нов морал" при това положение, също така как така си позволявате да имате толкова ниско мнение за моралното чувство на нас, гражданите, на нас, българите; не съзнавате ли, че по този начин прекалено жестоко ни обиждате?

7.) От глупост ли, от наивност ли, от що ли, сиреч, по какви причини бяхте пръв приятел на мутри и бандити като покойните Карамански, братя Илиеви, Илия Павлов, Боко Борисов и кой ли не още – или от интерес (печалба, облаги, близост със силните на деня и пр.); или пък в корена на Вашата тъй сърдечна дружба с тях лежат общите, все едни и същите ценности с тях?

8.) Как ще се борите с мутренско-комунисто-ченгесаро-гербовашкия режим след като до този момент безброй пъти сте показвал, че сте носител на все един и същ манталитет с тия, с които ни заблуждавате, че уж имате намерение да се борите?

9.) Г-н Ахмед Доган за Вас все още ли е "най-умния, най-мъдрия, най-способния", с извинение, "политик" за Вас лично? А г-н Пеевски, пръв другар и съдружник по далавери на Ахмед Доган, за Вас що е?

10.) Как се отнасяте към изказването на г-н Иван Костов, че Ахмед Доган и "проклятието на България"? Апропо, Вие дълги години участвахте активно в тъй злостната, клеветническа и платена от ченгесарско-кагебистката мафия медийно-пропагандна кампания по оплюването и разкостването на премиера-реформатор на България Иван Костов: по чисто ценностни, с извинение, подбуди ли направихте това, или бяхте възмезден доста добре финансово за това свое тъй низко поведение?!

11.) И Царо, т.е. Симеон Сакскобурготский, и Боко Борисов, и Волен Сидеров и кой ли не още (днешните „възрожденци” и прочее измет!) бяха все инженерно-политически проекти, платени от същата тази тъй злотворна за страната и народа ни ченгесаро-кагебистка и руско-българска мафия, как ще ни убедите, че и Вашата, с извинение, "партия", не е абсолютно същия и пак платен от все същия инвеститор политически проект?

12.) Сам забелязвате, тепърва ще Ви се наложи да участвате в много дебати, на които ще Ви се налага да отговаряте на куп все от този род въпроси, защо в такъв случай се захванахте с туй, предполагаме, доста неприятно за Вас нещо, каквото е политиката – това "лайно в целофан", както го нарече некогашният Ви сърдечен приятел Боко Борисов в началото на своя толкова звезден възход в политиката; той самият сега, прочее, е оцапан до ушите от този същия екскремент; не се ли плашите, че и Вас един ден ще Ви сполети тази злочеста, но тъй справедлива за лъжците като него съдба?

13.) Понеже сте доста слаб в тази тъй деликатна и сложна работа, каквато е политиката, за която (както видяхме и имахме възможността да се насладим донасита в ерата на Боко Борисов!) не са достатъчни само бабаитлък и гьонсуратлък, ще приемете ли да слушате най-внимателно какво Ви говорят лидерите на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, които за нас, не крием това, са най-свестните политици – щото са показали отдавна нужните за истински политици качества? 

14.) Готов ли сте да подкрепяте програмно правителство и да си сътрудничите за провеждането най-важните реформи с политиците на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ и "ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!", а, ако се наложи, дори и с отделни демократично настроени депутати от БСП?

15.) Предлагаме Ви да оставите тези мутро-грандомански фасони, които си позволявате досега, пък и които, възможно е, да се увеличат, след като станахте, по волята на избирателите си, важен, незаобиколим фактор в политическия живот на страната; нима още не съзнавате, че политикът не е нищо друго освен слуга на нас, гражданите?!

16.) Запомнете добре урока, който Боко Борисов, страдащ от абсолютно същите мании като Вас, не научи никога: че политикът, че управникът, не е господар, а е чисто и просто слуга на народа; е, като сте станал вече слуга на народа, след като се озовахте в това свое положение, ще забравите ли, ще се откажете ли от своя селско-звезден и парвенюшки статус на "любимец на народо" или на „народен трибун на страдащите и слабите” – и ще се отдадете ли на безкористно служене и работене единствено за народното благо?

17.) Способен ли сте не само Вие лично да се изживеете такъв един кардинален душевен и духовен поврат, но и да помогнете на тайфата службогонци около Вас да сторят абсолютно същия тъй героичен житейски и себеотрицателен подвиг?

18.) Ще направите ли нещо за да подпомогнете някак ония жертви и страдалци на тиранията на тъй корумпирания мутро-комунисто-гербовашки режим – като, примерно, учителя по философия и гражданско образование от Пловдив, блогъра, писателя Ангел Грънчаров, когото самозабравили се властници не само опраскаха, уволниха, изритаха от системата на образованието и се гавриха с него години наред, но и имаха наглостта да лишат от преподавателски права и да остракират от образованието не само него, но и неговата съпруга, също учителка (по начална училищна педагогика и английски език) – само и само да му отмъстят за неговите новаторски и творчески подход и възгледи, за неговия тъй ярък и съвременен професионализъм и демократизъм (когото авторитарната власт се опита, за да му отмъсти, направо да го пречупи, смачка и в крайна сметка дори и убие)?!

19.) Ако смятате, че сте способен да отговорите на нашите въпроси, колкото и неприятни да са Ви те, заповядайте, отговорете ни, те, ако се опитате да осмислите по-надълбоко ситуацията, в която се оказахте, не са недоброжелателни спрямо Вас, напротив, те много могат да Ви помогнат; ако обаче не сте способен да осъзнаете и да признаете това (пък и, най-вече, да го направите!) не е ли в такъв случай по-добре направо овреме да се откажете от политиката – и да разпуснете "партията" си?

Спираме дотук, макар че още много въпроси можем да формулираме и да Ви зададем. Ще очакваме с нескриван интерес Вашата реакция. Не знаем дали сте наясно, щото все пак минавате за що-годе интелигентен човек (за разлика от г-н Боко Борисов, който сам се фали, че е прост и че на тази база имал огромни, молим Ви се, и дори капитални предимства!), но се надяваме, че сте способен да сфанете, че мълчанието говори много повече от приказването, то при това изобщо не умее да лъже и, като капак на всичко, издава и гузна съвест?! Тъй че ако искате, мълчете си колкото искате – и се правете на важен, все едно сте имал щастието да докоснете дори... шлиферо на самия Господ!

Приятни размисли Ви желаем!

7 април 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: (ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...