неделя, 25 април 2021 г.

ЗА БЪЛГАРИЯ СМЕ СПОСОБНИ НА ВСИЧКО, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СЕ ПОЖЕРТВАМЕ КАТО СТАНЕМ МИНИСТРИ!

До г-н Станислав Трифонов, лидер на ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД

До г-н Тошко Йорданов, Председател на

парламентарната група на ПП ИМА ТАКЪВ НАРОД

ДО МЕДИИТЕ

ЗА БЪЛГАРИЯ СМЕ СПОСОБНИ НА ВСИЧКО, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДА СЕ ПОЖЕРТВАМЕ КАТО СТАНЕМ МИНИСТРИ!

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

 

Уважаеми господа,

Най-напред благодарим за отговора на предишното наше писмо, който ни изпрати г-н Тошко Йорданов! За нас самият факт, че не отминахте с мълчание и безразличие нашето предложение (както, за жалост, правят лидерите на всички други, без никакво изключение, партии!), е твърде обнадеждаващ симптом за това, че ръководената от Вас партия току-виж наистина се окаже по-различна. По причина на това, че нашите надежди (че партия ИМА ТАКЪВ НАРОД нищо чудно и да е по-различна!) след Вашето писмо се увеличиха, току-виж, знае ли се, може и да се сбъднат (особено по отношение на диалога с нас, гражданите, който по принцип е жизнено потребен на всяка партия, имаща претенции да е демократична!), си позволяваме да Ви кажем следното:

Най-напред ето нашия съвет: господа, длъжни сте, въпреки всички рискове, да предложите нов кабинет, с оглед на това Парламентът да може да свърши някои крайно необходими и неотложни работи. Освен това опитайте се да разберете и следното: ако не предложите нов кабинет, ще излезе че се солидаризирате с мутро-гербовашките претенции, че в тази прокълната страна нема друг способен да я управлява освен Боко Борисов, т.е. ще се окаже, волю или неволю, че наливате обилна вода в мутро-комунисто-разбойническата воденица! А̀ не предложите правителство, а̀ не съставите правителство, това ще бъде прието от народа по ето какъв пагубен, съкрушаващ всички надежди начин: че сте менте-партия, обслужваща Мутрата и най-вероятно създадена и с пари на Мутрата! Съвсем честно Ви казваме какво мислим, щото смятаме, че в тази крайно тежка и отговорна ситуация нема никакъв смисъл да се залъгваме. Предупреждаваме Ви, за да ни е чиста съвестта. Вие правете това, което Вашата съвест говори и диктува. Всички последици за едно или друго решение обаче, това знайте непременно, ще се стоварят обаче върху Вашите глави. В политиката е така. И така и трябва да бъде. Захванали сте се с тежка и неблагодарна работа. Или ще направите нещо добро за страната, държавата и народа, или ще се опозорите завинаги. Вие сами решавате каква участ си подготвяте.

В първото си писмо ние предложихме кандидатурата на учителя-философ, на бореца за ново, демократично, сиреч правдолюбиво, свободолюбиво, личностно-центрирано и модерно образование г-н Ангел Грънчаров за министър на образованието и науката. Сега си позволяваме да предложим още кандидатури на свестни, порядъчни, образовани личности, от които можете да избирате било за министри и заместник-министри, било за други висши длъжности в управлението на тъй свидното ни, но клето и затова толкова многострадално отечество. Молим да ни разберете: правим това не по някакви користни, чисто прагматични и кариеристични ламтежи (за нас властта е крайно тежка, неблагодарна и изключително отговорна работа, тя е непосилно за огромната част от хората бреме, тя е нещо като ярем, който оре съвсем неразорана и камениста нива, който по тази причина може да се дърпа от вратовете на много яки и упорити волове!), а единствено за да Ви помогнем и насърчим, а също така и защото сме водени единствено от нашето съзнание за дълг. И тъй:

За министър на образованието и науката, най-важният според нас ресор, значи предложихме г-н Ангел Грънчаров, слагаме и тук името му, с оглед списъкът с предложенията ни да е на едно място и да е пълен.

За министър-председател предлагаме един изключително подходящ за тази длъжност човек, който има нужния такт, разум, морал и други безценни качества, за да направи работещ управленски екип: г-н Евгений Тодоров. Но, да си признаем, доста се колебаем, щото г-н Тодоров е също така много подходящ и за президент на България. 

За министър на земеделието предлагаме агроном Николай Димов.

За министър на здравеопазването: д-р Стефан Кючуков.

За министър на електронното правителство: д-р Георги Пашев от ПУ.

За министър на правосъдието: адвокат Тодор Димов (няма роднински връзки с предложения за министър на земеделието, просто е съвпадение на фамилии).

За министър на външните работи предлагаме Неделин Бояджиев, историк и франкофон.

За министър на вътрешните работи предлагаме юриста Станислав Йовков.

За министър на културата предлагаме историкът Ангел Ангелов.

За министър на социалната политика предлагаме г-жа Мария Василева.

За министър на финансите предлагаме г-н Любен Воденичаров.

Имаме още кандидатури, но засега спираме дотук. Държим да Ви уведомим, че с повечето от предложените тук за министри личности даже и не сме разговаряли и нямаме тяхното съгласие, което и показва, че са ни чужди всякакви кариеристични подбуди. За нас дългът стои на първото, на най-високото място. Ние принадлежим към тъй рядката за българските условия порода на идеалистите – и на донкихотовците. И точно по тази причина сме готови за България да направим всичко, включително и да се пожертваме, да станем курбан – като станем министри!

Убедени сме, уважаеми господа, че политиката в истинския смисъл е за смели, честни, достойни личности (а не за простаци, не за ламтящи за облаги кариеристи!), които също така трябва да имат нужните интелектуални и нравствени (духовни) качества. Даже и нито един от нашите кандидати да не изберете, ние пак няма да Ви се обидим, стига обаче да изберете, стига да се спрете на значително по-добри от тях.

Желаем Ви успех в нелеката работа и мисия! Не проявявайте никакво малодушие – и едва тогава ще заслужите признателността на идните (не на настоящите!) поколения...

26 април, Велики Понеделник, 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров,

упълномощен от групата на небезразличните граждани

да води кореспонденцията с институциите


1 коментар:

  1. Infocenter (Infocenter@parliament.bg)
    дата: 26.04.2021 10:17
    до:
    'Любен Воденичаров' (nebezrazlichnite_grajdani@abv.bg)
    Уважаеми господин Воденичаров,

    Вашето писмо е регистрирано с входящ № ПГ-139-00-7/26.04.2021 г.



    С уважение,

    Отдел „Приемна“ на Народно събрание

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...