петък, 30 април 2021 г.

ОСВЕСТЕТЕ СЕ ОВРЕМЕ КАКВО ПРАВИТЕ: НАЛИ НЕ ИСКАТЕ ИСТОРИЯТА ДА ВИ ЗАПОМНИ С ТОВА, ЧЕ ТЪКМО ВИЕ СТЕ ПОГУБИЛИ СВИДНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО?!

 

До г-н Румен Радев, Президент на Република България

До г-н ТОШКО ЙОРДАНОВ ХАДЖИТОДОРОВ,

Председател на парламентарната група на ПП "Има такъв народ”

До г-жа КОРНЕЛИЯ ПЕТРОВА НИНОВА,

Председател на парламентарната група на "БСП за България"

До г-н МУСТАФА САЛИ КАРАДАЙЪ,

Председател на парламентарната група на ДПС

До г-н ХРИСТО ЛЮБОМИРОВ ИВАНОВ,

Председател на парламентарната група на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

До г-жа МАЯ БОЖИДАРОВА МАНОЛОВА-НАЙДЕНОВА,

Председател на парламентарната група на "ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!"

ДО МЕДИИТЕ



ОСВЕСТЕТЕ СЕ ОВРЕМЕ КАКВО ПРАВИТЕ: НАЛИ НЕ ИСКАТЕ ИСТОРИЯТА ДА ВИ ЗАПОМНИ С ТОВА, ЧЕ ТЪКМО ВИЕ СТЕ ПОГУБИЛИ СВИДНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО?!


от групата на небезразличните граждани



Уважаеми господин Президент,            

Уважаеми дами и господа ръководители на парламентарни групи,

Като небезразлични, а това означава отговорни за страната и държавата ни граждани, си позволяваме категорично твърдо да Ви заявим следното:

1.) Решението Ви да дадете третия мандат на БСП е голяма грешка, която може да има фатални последици!

2.) В настоящата ситуация сте длъжен да дадете третия мандат на единствената политическа сила, която има шанс да състави правителство в настоящия Парламент - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

3.) Решението на г-н Ст. Трифонов да върне мандата за съставяне на правителство, даден на партия ИМА ТАКЪВ НАРОД, е груба грешка, дължаща се на неопитността му в политиката и на робуването му на недемократичната, преизпълнена с неприкрит авторитаризъм догма, че само партия, които има пълно мнозинство в Парламента, може да управлява, т.е. можело да се управлява, видите ли, само в условията на авторитарен диктат на едно самозабравило се, с неприкрити болшевишки наклонности, парламентарно мнозинство; напротив, в условията на работеща демокрация, към която би следвало да се стремим, се управлява именно в условия на непрекъснат, пълноценен, истински дебат между равнопоставени политически субекти - и тогава би могло да се вземат наистина разумни решения, решения за доброто на страната и нацията, в които има трудно постиган, но благодатен баланс на всички интереси!

4.) Водена от горното разбиране, демократичната политическа сила, наречена ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, има огромен исторически шанс да състави правителство, което да работи в условията на наистина труден, но за сметка на това, изрично подчертаваме това, благотворен политически и парламентарен дебат тъкмо в условията на толкова подходящата за това конфигурация в този Парламент; това правителство може да работи благодарение на подвижни мнозинства, с оглед да осъществи някои от най-съдбовно важните за страната реформи - в сферата на съдебната власт, избирателната система, борбата с корупцията, престъпността, с оглед разграждането на тъй злотворния за страната авторитарен мутро-мафиотско-гербовашки режим!

5.) В политиката няма никаква гаранции, че това или онова рисковано политическо решение или действие ще успее непременно; политиката е изкуство на възможното, но това не ни пречи, като разумни същества, да се стремим и към невъзможното ("Блажени са ония, които искат невъзможното!", направете непременно справка чии са тези думи)!

6.) Няма смисъл да изреждаме кои са изцяло негативните последици на решението Ви да дадете мандат за управление на БСП, което ще тласне страната в крайно опасната спирала на люти, но безплодни политически борби, които като едното нищо ще се изродят и в политическо насилие, в пълна несигурност, в блокаж на развитието ни, което пък, от своя страна, неминуемо ще доведе до изгонването на страната ни от ЕС и от НАТО!

7.) Ако точно тази е целта Ви, г-н Президент, ако точно това Ви налагат да правите вашите кукловади (от Москва!), да имате много здраве от нас, но Ви предупреждаваме, че Вашето поведение е равностойно на НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, за което ще Ви се наложи да понесете пълната и съвсем справедливо заслужена тежка отговорност!

Обръщаме се и към политическите сили в Парламента: длъжни сте в този решаващ за страната момент да се самоопределите категорично и на дело за коя от двете възможности всъщност сте: или България да покаже, че е способна на демократично развитие в семейството на демократичните и проспериращи европейски народи, или пък да допринесете за връщането на страната ни в тъй пагубната и доказано безперспективна руско-путинско-евразийска тиранична и безчовечна сфера и система! Молим, хубаво се замислете и се освестете овреме какво правите: нали все пак не искате историята да ви запомни с това, че тъкмо вие сте погубили, сте затрили свидното ни отечество - служейки, волю-неволю, на вечно душманския за многострадална България руски имперски интерес?!

ГРАЖДАНИ НА БЪЛГАРИЯ, ЗА КОИТО ДЕМОКРАЦИЯТА И БЪЛГАРСКИЯТ ПРОСПЕРИТЕТ СА ВИ МИЛИ И ЗНАЧАТ НЕЩО: НЕКА НА 5 МАЙ ВСИЧКИ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ПЛОЩАДА ПРЕД ПРЕЗИДЕНСТВОТО И ДА ПОИСКАМЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ ДА ДАДЕ ТРЕТИЯ МАНДАТ НА КОАЛИЦИЯТА "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ"! 

ОТ НАС, ОТГОВОРНИТЕ ГРАЖДАНИ, ЗАВИСИ СПАСЕНИЕТО НА СВИДНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО: НЕКА ПОНЕ ТОЗИ ПЪТ НЕ ПРОСПИМ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ПРЕДОТВРАТИМ ПАДАНЕТО НА СТРАНАТА В БЕЗДНАТА НА ХАОСА И ПРОИЗВОЛА!!! НЕКА СПАСИМ И ИЗПРАВИМ НА КРАКА НАШАТА МИЛА И ТАКА СВИДНА РОДИНА БЪЛГАРИЯ!!!

1 май 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: (ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ

упълномощен от групата на небезразличните граждани 

да води кореспонденцията с институциите)

1 коментар:

  1. Здравейте,



    Информираме Ви, че Вашето писмо, получено по електронна поща в Народното събрание, е регистрирано с вх. № ПГ-139-00-7/05.05.2021 г. и предоставено на посочените в писмото Ви адресати.



    С уважение!



    Отдел „Приемна“ на Народното събрание

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...