неделя, 11 юли 2021 г.

ПРИЗИВ ЗА ДОСТОЙНО И ОТГОВОРНО ДЕМОКРАТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ

До г-н Станислав Трифонов, Председател на ПП Има такъв народ

До г-н Христо Иванов, Съпредседател на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ (а чрез него и до останалите лидери на партиите, влизащи в коалицията)

До г-жа Мая Манолова, Съпредседател на коалиция на ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН! ((а чрез нея и до останалите лидери на партиите, влизащи в коалицията)

До г-жа Корнелия Нинова, Председател на БСП

ДО МЕДИИТЕ


ПРИЗИВ ЗА ДОСТОЙНО И ОТГОВОРНО ДЕМОКРАТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ

от групата на небезразличните граждани


Уважаеми дами и господа ръководители на партии и коалиции,

Изборите преминаха, ситуацията е вече ясна, вотът на народа беше даден, а от всички вас зависи да направите нужното според този вот да направите най-доброто за страната и народа. Разбира се, че ви се налага да седнете на масата на преговорите и да обсъдите всички въпроси, по които се налага да постигнете наистина разумни решения за действие. Защото ви предстои да вземате тежки, но необходими решения, с които да реформирате из основи всички най-важни сфери в управлението на държавата ни. Този е верният път за действие на политиците в условията на демокрация: дискусиите, дебатите, преговорите. Това още повече важи за партии като тези, които вие ръководите - защото именно на вас историята е възложила да направите нужното младата, но непрокопсала българска демокрация да стъпи най-сетне здраво на краката си, да проходи, да проработи. 

Това искахме да ви кажем. Отговорността пред вас е голяма. Ще се радваме да постъпите, да се държите оттук-нататък зряло, достойно и наистина отговорно, както и повелява разумът - и както подобава за лидери с демократичен манталитет. Това според нас е най-главното, което никога не трябва да забравяте. 

По тази причина и решихме да ви го припомним още в този ден, ден първи след изборите. Когато може би главите ви още са замаяни от предизборните усилия, а също и от шампанското, с което вероятно сте отпразнували представянето си на тях.

В тази връзка смятаме за нужно да ви изпратим и публикация, която открихме тази сутрин в блога на нашия активист - философа, учителя, гражданина Ангел Грънчаров, смятаме, че тя казва нещо важно не само за г-н Станислав Трифонов, но и за всички вас:

Кога Славчо ще разбере, че управлението на държава не е като управлението на частна чалга-шоу-фирма?

Толкова. Искрено се надяваме от този момент нататък да се държите съвсем подобаващо, достойно, отговорно - и, подчертаваме още веднъж, напълно демократично!

12 юли 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспенденцията с институциите

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...