сряда, 14 юли 2021 г.

НАСТОЯВАМЕ ДА УСКОРИТЕ ПРОЦЕСА НА "ИЗЧЕГЪРТВАНЕ" НА ПОРОЧНИЯ УПРАВЛЕНСКИ МАНТАЛИТЕТ, НАНЕСЪЛ ТОЛКОВА ПОРАЖЕНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО!

До проф. Н.Денков, Министър на образованието и науката 

До г-жа А.Пакова, Вр.изп.дл. Началник на РУО-Пловдив, 

До г-жа Елена Кисьова, Директор на СУ "Черноризец Храбър" - Пловдив 

До инж. Борислав Стаматов, омбудсман на Пловдив,

ДО МЕДИИТЕ 

 

НАСТОЯВАМЕ ДА УСКОРИТЕ ПРОЦЕСА НА "ИЗЧЕГЪРТВАНЕ" НА ПОРОЧНИЯ УПРАВЛЕНСКИ МАНТАЛИТЕТ, НАНЕСЪЛ ТОЛКОВА ПОРАЖЕНИЯ В ОБРАЗОВАНИЕТО!

 

от групата на небезразличните граждани 

 

Уважаеми господин Министър, 

Уважаема госпожо Началник, 

Уважаема госпожо Директор, 

Уважаеми господин омбудсман,

 

Като български граждани, които са небезразлични, и ние също така сме силно заинтригувани и ние също така си позволяваме да запитаме, както това прави нашият активист г-н Ангел Грънчаров, задал в блога си ето този наистина силно интригуващ въпрос: За какво тъй естетичната директорка на СУ "Черноризец Храбър" в Пловдив пази така старателно толкова красивия нов диван? Молим текста и снимковия материал на неговата публикация да бъдат възприети като органична и неделима част от нашето отворено писмо, с оглед краткостта няма да го цитираме тук (но ще го приведем в неговата цялост като приложение към настоящия документ).

Задавайки и ние този наистина, потретваме, тъй силно заинтригувал ни въпрос, ще се радваме, уважаема госпожо Директор, да ни отговорите достатъчно убедително, като Ви молим, по възможност, да не спекулирате прекалено с опасността от китайския вирус, щото още сега можем да Ви кажем, че тази хипотеза, която набързо съчинихте (виждаме я на втория надпис!), изобщо не ни звучи убедително. Ще се радваме да успеете да изобретите по-убедително все пак звучаща теория за това защо в продължителен период сте забранила на учениците да сядат на дивана в това фоайе, а сте разрешила, както разбрахме, на него да сядат само и единствено учителите (на нас това ни звучи доста дискриминационно и обидно за учениците, чини ни се, че е вид недопустима възрастова сегрегация!)   



На второ място искаме да Ви запитаме: тази рушаща се сцена или подиум в двора на училището за какво е била използвана? (Виждате изображение на настоящето състояние на рушащата се сцена!) Качвала ли сте се Вие лично на нея за да поздравявате учениците по време на празненства – и с тази цел ли я съоръжихте и построихте, тъй да се рече? На нас ни се струва, че да се прави специален дъсчен подиум, на който директорското тяло да може да се качва за да поздравява учениците навява мили носталгични спомени от тъй блажено поминалата се ера на социализмо-комунизма; дали пък Вие самата точно по причина на носталгията си сте се сетила да наредите да бъде направено туй грозно материално въплъщение на тоз Ваш личен и чисто субективен, ала за сметка на това толкова свиден и сърдечен спомен? А защо все пак наредихте той да бъде разрушен, да бъде демонтиран? Колко средства все пак бяха вложени или изпотрошени в построяването и в разрушаването, в реализирането на Вашия носталгичен сърдечен спомен? 

Като граждани ни вълнува също така по каква причина сте украсила тъй обилно сградата и двора на училището с разни грозно-кичозни боядисани с блажна боя бетонни статуи на феи, дракони, букви, патреотични лъвчета и не знаем какво още (въображението Ви, очевидно, е доста плодовито!), дори сте стигнала дотам на покрива на училището да изпишете недотам подходящ пропагандно-патреотичен надпис, който, уверяваме Ви, няма този ефект, който, предполагаме, си въобразявате, че има? Ето тез въпросчета имаме към Вас, ще се радваме да ни отговорите колкото се може по-убедително и аргументирано.

Също искаме да Ви запитаме: след като учителят по философия в СУ "Черноризец Храбър" г-н Пламен Стоилов (съвсем млад човек и безценен гербовашки кадър, както разбираме!) стана миналата година директор на СУ "Пейо Яворов", защо още продължава да заема щата на учител по философия в повереното Ви училище? Нима той съвместява двете длъжности? Наистина е прекрасно да има на света тъй работливи гербовашки кадри, които умеят тъй самоотвержено да се раздават за делото на българското образование, наука, просперитет и тъй нататък!!!

 

Уважаеми г-н Министър,

Уважаема г-жо Началник,

 

По време на управлението на предишната шефка на РУО-Пловдив в областния град Пловдив и в цялата област бяха назначени (чрез показни менте-"конкурси"!) за директори на училища предимно верни кадри на управляващата партия ГЕРБ и присъдружните й по ползването на облагите от властта патреотични (нарочно изписваме така таз дума!) партии. От своя страна въпросните партийно назначени директори на училища пък направиха нужното да назначават не само за учители, но и дори за чистачки хора, които са все "от наште", както е известно, в Пловдив и Пловдивско особено това нещо ("ненаш" човек изобщо да не попада в образованието!) беше особено стриктно спазено, дотам, че за учител не беше назначен нито един "ненаш" човек (особено е показателен случаят с учителя по философия и гражданско образование Ангел Грънчаров, изявен критик на режима на Боко Борисов, който, за да докаже тезата си, че от "ненаште" властта не назначава абсолютно никого преди време, както добре си спомняме, кандидатства не само за учител по философия и гражданско образование в много училища, включително и в СУ "Черноризец Храбър", но дори веднъж кандидатства и за... чистачка в същото това училище, и, разбира се, не беше назначен!). Та в тази връзка си позволяваме да предложим следното:

 

1.) Не е ли време да се направи обстойна проверка на тъй неудържимо-буйните подвизи на кадрите на ГЕРБ и присъдружните му по ползване на облагите от властта партии, назначени в системата на народното образование в Пловдив и Пловдивска област, а и в цялата страна, защо не? Вярваме, че това, което сега, подобно на лакмус, Ви даваме като информация или като сигнал (около подвизите на г-жа директорката на СУ "Ч.Храбър"), е доста интригуващо, но понеже то принадлежи само към външната, видимата с очи, страна, но има и вътрешна страна (корупция, беззакония от какво ли естество и пр.), за която ние нищичко не знаем, няма как да знаем (понеже са напълно потайни, скрити, секретни!), но за тях все пак можем само да се догаждаме или досещаме (понеже ни е ясен техния манталитет, имаме предвид манталитета на т.н. гербовашки "калинки"!), та по тази именно причина настояваме да направите обстойна проверка, подчертаваме това, на подвизите на тъй дейните кадри на ГЕРБ, назначени в периода на управлението на уволнената вече бивша Началничка на РУО-Пловдив г-жа Иванка Киркова, убедени сме, ще тази проверка ще открие толкова потресаващи факти, че случаят с дивана и с подиума (и с кича в украсата) в СУ "Черноризец Храбър" ще ни се стори направо нищожен, незначителен.

 

2.) Не е ли време лека-полека новата власт да почне да чисти системата на образованието от въпросните "калинки", щото съвсем не е безобидно господството на въпросните гербовашки кадри, които направиха какви ли не золуми в периода на своето безразделно и тъй епично властване? (Тук си заслужава само да припомним, да загатнем за епохалните подвизи на прославилата се с тъй сюрреалистичното си властване директорка на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин"!)

 

Уважаеми г-н омбудсман,

Ще се радваме ако ни подкрепите в нашето желание за колкото се може по-цялостно и пълно осветяване (пред загрижената не по-малко от нас общественост!) на реалната плачевна ситуация в пловдивското в частност (щото тук золумите на властващите бяха направо потресаващи!), но и в българското образование.

Ще се радваме още повече ако това наше отворено писмо помогне за ускоряването на процеса на изчегъртване най-вече на този толкова порочен управленски манталитет, който, за жалост, се установи в изминалите години в тази толкова фина и деликатна сфера, каквато е образованието.

 

15 юли 2021 г.

 

С УВАЖЕНИЕ: ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ,, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите по този въпрос


ПРИЛОЖЕНИЕ, КОЕТО Е ОРГАНИЧНА И НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ ГОРНИЯ ДОКУМЕНТ:

1 коментар:

  1. Здравейте, г-н Воденичаров, Вашият вх. № е УР-21-3635/ 15.07.2021 г.
    СУ "Черноризец Храбър" Пловдив, Тракия

    Лек и успешен ден от нас!

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...