вторник, 4 януари 2022 г.

Нашето отворено писмо до Министър-Председателя

До г-н Кирил Петков, Министър-Председател на Република България

ДО МЕДИИТЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от групата на небезразличните граждани

Уважаеми господин Министър-Председателю,

В качеството си на небезразлични граждани смятаме, че е наш дълг да Ви информираме за няколко важни според нас съвета, които де факто Ви даде в блога (и във фейсбук-страницата) си г-н Ангел Грънчаров, философ, учител, писател, небезразличен гражданин. Напълно сме убедени, че ако изчетете и цитираните там документи ще почерпите много разумни идеи, благодарение на които ще можете да придадете значително по-ясен смисъл на тъй значимата за страната ни работа, която Ви предстои. Също така смятаме, че не е зле да се възползвате от съветите, които този човек Ви дава напълно безкористно. Ето и съответните линкове и цитати:

Безпощадно правдолюбиво писмо до Б.Борисов: "Или се вслушайте в глухия, идещ от дълбините призив на историята – или си обирайте крушите!"


Това е моето историческо отворено писмо до Боко Борисов от 12 май 2014 г.. 10 дни след изпращането му аз бях опраскан, уволнен най-вероятно по нареждане ако не на самия Боко, то на верните му слуги в управлението на Пловдив, в образованието по-точно. Публикувам този документ във връзка с подготовката за печат на моята нова книга, наречена РЕАНИМАЦИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, с подзаглавие "Как безразличните стават граждани?"


Ще повярвам, че Кирил Петков има сериозни намерения за същински промени само ако си назначи Иван Костов за пръв съветник - и ако започне да следва съветите му. Костов е доказана марка за решаване на най-тежки проблеми - и за излизане от големи кризи...

 

В българското образование нямаме демокрация (свобода) и точно по тази причина нямаме и образование. В образованието ни имаме социализъм (държавата, министерските чиновници решават всичко, а учители и ученици са подчинени и само изпълняват!) и точно затова нямаме образование, а имаме имитация на образование. Грешка е да се мисли, че демокрацията била съсипала образованието у нас, истината е, че липсата на демокрация (свобода) в образованието съсипа образованието у нас.


 

Проблема с Македония го забъркА Боко щото стъпИ на динената кора, подложена му от агента от ДС Каракачанов, който пък хем преследваше тесно-партийни користни интереси (да набута партийката си у Парламенто!), хем да услужи на таваришч-императора Путин, който именно има интерес да подклажда напреженията между нашите две страни... Популизмът и демагогията изядоха главата на Каракачанов и Боко, ще изядат главата и на всеки, които тръгне по неговия път... 

Това е. Изхождайки, основавайки се на Вашата несъмнена интелигентност, сме убедени, че сам можете да си извлечете тъй потребните Ви и важни изводи. Поради което се и въздържаме от каквито и да било анализи на иначе толкова сложната ситуация, в която се намирате. 

Уважаеми г-н Министър-Председателю, 

С оглед да Ви помогнем (а така да помогнем и на свидното ни отечество и на многострадалния ни народ!) Ви изпращаме също така линк, от който можете да прочетете книгата на г-н Грънчаров, която носи заглавието РЕАНИМАЦИЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА и има подзаглавие "Как безразличните стават граждани?". Повярвайте, тази книга може да предизвика или породи невероятно обогатяване на Вашите представи и разбирания, дето се казва, ще Ви отвори очите - за да видите нещата в една по-различна светлина. Това е нашият своеобразен подарък за Вас, уважаеми г-н Премиер. 

Бог да Ви помага, г-н Министър-Председателю! 

Позволяваме си в заключение на нашето кратко писъмце да Ви помолим да повлияете на г-н Министъра на образованието и науката акад. Николай Денков, който по нашето възприятие страда от тежката тирания на министерската образователна бюрокрация - и поради това неговото ведомство е изцяло блокирало. Просто му напомнете, че като министър е длъжен да откликне на нашите отдавнашни предложения за среща с делегация от наши активисти, недопустимо е министерските чиновници да крият от него нашите отворени писма. 

Толкова. Съвсем искрено Ви желаем успех! 

5 януари 2022 г. 

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен да води кореспонденцията ни с институциите

ПРИЛОЖЕНИЯ, ЯВЯВАЩИ СЕ ОРГАНИЧНА И НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ ГОРНИЯ ДОКУМЕНТ:


2 коментара:

  1. И аз бих си сложил Костов за съветник, за да може, когато чуя негов съвет, да направя точно обратното.

    ОтговорИзтриване
  2. Е, естествено, Вие имате пиетет към погрешните и неразумните решения - и затова не се съмняваме, че ще постъпите точно така! :-)

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...