събота, 25 декември 2021 г.

ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ОТВРАТИТЕЛНАТА АТМОСФЕРА НА БЕЗРАЗЛИЧИЕ, ОБСКУРАНТИЗЪМ, РЕТРОГРАДНОСТ И РАЗВАЛА, ЦАРЯЩА В ОБРАЗОВАНИЕТО?

До г-жа Ирена Анастасова, Председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание

До г-н Красимир Вълчев, Зам-Председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание

До г-н Петър Чобанов, Зам-Председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание

До г-н Пламен Николов, Зам-Председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание

До г-н Христо Петров, Зам-Председател на Комисията по образованието и науката към Народното събрание

До г-н Костадин Костадинов, член на Комисията по образованието и науката към Народното събрание

До г-н Христо Симеонов, член на Комисията по образованието и науката към Народното събрание

До г-н Петър Николов, член на Комисията по образованието и науката към Народното събрание

ДО МЕДИИТЕ

ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИТЕ ОТВРАТИТЕЛНАТА АТМОСФЕРА НА БЕЗРАЗЛИЧИЕ, ОБСКУРАНТИЗЪМ, РЕТРОГРАДНОСТ И РАЗВАЛА, ЦАРЯЩА В ОБРАЗОВАНИЕТО?

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

Уважаема госпожо Председател на Комисията по образованието и науката,

Уважаеми господа зам.-председатели и членове на Комисията по образованието и науката,

От няколко години нашата група на небезразличните граждани (възникнала около многогодишните борби за непосредствено и практическо РЕАЛНО ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ на конкретните училищни общности, водена от учителя-дисидент Ангел Грънчаров от Пловдив, учител по философия и гражданско образование, репресиран и остракиран от образователната система от пълновластната образователна бюрокрация заедно със съпругата си, също учителка!) се опитва да влезе в диалог с ръководните екипи на МОН, за жалост досега съвсем неуспешен: на нашите призиви, предложения, апели, сигнали, инициативи, покани за дебати и пр. всички те единодушно отговарят с ОГЛУШИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ - твърде красноречиво и многозначително, впрочем! Писали сме и до Парламентарната комисия по образованието, и от нея не получихме никакъв отзив или реакция! Многократно сме искали среща било с поредния министър на образованието и науката, било с негови заместници и заместнички, имали сме желанието и намерението директно да поставим ония най-горещи, най-важни въпроси, не и не, отсреща пред нас, подобно на стена, се изправя някакво неизмеримо, потресаващо унизително мълчание и безразличие

По тази причина сега решаваме на новия състав на Парламентарната комисия по образованието и науката да изпратим целия документален архив, съдържащ всичките тия наши призиви, предложения, инициативи, възвания, покани за дебати и пр. Не крием, че имаме крехката надежда, че Комисията, оглавявана от Вас, уважаема госпожо Председател и от вас, уважаеми господа заместник-председатели, ще се трогне поне малко и ще направи онова, което съвестта и длъжността ви повеляват; дай Боже да настъпи промяна или поврат в това отношение, макар че, поучени от досегашния си горчив опит, не сме никак оптимисти. 

Ето сега поредицата от публикации в нашия блог, съдържащи въпросните документи, разбира се, нищо не пречи Комисията, подбудена от този наш сигнал, да изиска от МОН всички тези документи, та да може да се запознае напълно с тях (защото ние имаме чувството, че някои служители от МОН най-вероятно крият наши документи не само от министъра, но е напълно възможно да ги хвърлят направо в коша, по тази именно причина правим този списък с документи, по него може да изискате всички пратени до МОН и до РУО-Пловдив най-вече документи от нас!):

(ЗАБЕЛЕЖКА: В този списък фигурират само публикациите по наши отворени писма, които са изпратени до МОН след падането на правителството на Бойко Борисов, които сме пращали преди това, са толкова много, че просто нямаме физическата възможност да ги приведем тук, но този архив би следвало да е в МОН - и при желание Комисията би могла да го изиска, уверяваме Ви, тия истории, казуси и пр., които сме представили и огласили пред властващите и обществеността, са потресаващи във всяко едно отношение - и описват, представят цялостно тази тъй ОТВРАТИТЕЛНА АТМОСФЕРА НА БЕЗРАЗЛИЧИЕ, ОБСКУРАНТИЗЪМ, РЕТРОГРАДНОСТ И КОРУПЦИЯ - КОРУПЦИЯ ЗНАЧИ РАЗВАЛА! - КОЯТО ЦАРИ В СИСТЕМАТА НА МОН!)

ДО РЕКТОРА НА ПУ "П.ХИЛЕНДАРСКИ": ОТСТРАНЕТЕ НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА И ПОПРАВЕТЕ НЕПРОСТИМАТА АНОМАЛИЯ!




ИСКАМЕ НЕЗАБАВНА, СПЕШНА СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА!






















И тъй, повтаряме, това са само най-актуалните, последните отворени писма, които написахме и изпратихме до ръководните длъжностни лица и до институциите в образованието. И по които, изрична подчертаваме, нямаме АБСОЛЮТНО НИКАКВА РЕАКЦИЯ ИЛИ ОТЗИВ от тези тъй благочинно работещи длъжностни лица и институции!!! 

Пак да подчертаем, че ИСКАМЕ НЕЗАБАВНА СРЕЩА не само с ръководството на МОН, но и с Парламентарната комисия по образованието и науката, където директно да поставим ония най-остри и тъй важни проблеми в образователната област, по които от години пишем (опитвайки се да предизвикаме демократичен дебат по тях!), но, за жалост, отсреща получаваме единствено все това същото ГЛУХО, но за сметка на това МНОГОЗНАЧИТЕЛНО МЪЛЧАНИЕ! (Мълчанието също говори, разбира се, ох как говори, дори крещи мълчанието!)

26 декември 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, уполномощен да води кореспонденцията ни с институциите

2 коментара:

  1. Регистрирано в МОН с вх. № 94-6031/29.12.2021 г.







    Приемна МОН

    ОтговорИзтриване
  2. Жалбата Ви е регистрирана с вх. номер 13 460 /29.12.2021 г.
    --
    Благодарим Ви за изпратеното електронно писмо!
    Консултации, информация и справки за вече подадени жалби и други въпроси се предоставя всеки работен ден в интервала от 9:00 – 17:00 ч. на телефон:
    + 359 2 8106955.
    С уважение,
    Приемна на
    Омбудсман на Република България



    Thank you for your message!
    Information and consultation on complaints is available all working days between 9.00 a.m. and 5 p.m. on the following number: + 359 2 8106955.
    Sincerely,
    Reception Office
    Ombudsman of the Republic of Bulgaria

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...