четвъртък, 11 март 2021 г.

ПОКАНА ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ ЗА ТЕЛЕВИЗИОНЕН ДЕБАТ С ГРАЖДАНИТЕ НА ПЛОВДИВ


До г-н Бойко Борисов,

кандидат за народен представител в гр. Пловдив, ЛИЧНО

Чрез Предизборния щаб на ПП "ГЕРБ"

Чрез канцеларията на Министерския съвет на Република България, София

До г-н Евгений Тодоров, управител на Пловдивската обществена телевизия,

ДО МЕДИИТЕ

 

 

 

ПОКАНА ЗА ТЕЛЕВИЗИОНЕН ДЕБАТ С ГРАЖДАНИТЕ ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

 

от групата на небезразличните граждани

 

Многоуважаеми господин Борисов,

 

С чувство на неизразимо (заради интензивността на обзелото ни мощно чувство!) с прозаични думи и затова тъй дълбоко удовлетворение ние узнахме, че Ваша милост е благоволила да се кандидатира за народен представител в нашия хилядолетен и толкова богат в духовно, интелектуално и културно отношение град, което, няма да скрием, е най-висока чест за нас, Вашата кандидатура, така да кажем, е нещо като украшение на вековната културна слава на най-древния жив град на Европа! По тази причина ний, небезразличните граждани, живеещи в Пловдив (щото има още много числящи се към нашата общност личности, пръснати из цялата страна и из целия свят!) решихме да откликнем на незаслужено високата чест Вий, духовният вожд на нашето тъй приказно и затова така свидно ни отечество... (ще се въздържим да го наречем с тъй прилягащия му псевдоним, с оглед да не ни се обидите!), да оглавите пловдивското представителство в българския Парламент на нашия знаменит град, основан от незабравимия баща на самия Александър Велики и затова векове наред носещ неговото име, та значи решихме да откликнем с една съвсем естествена и по тази причина необходима инициатива:

Каним Ви, уважаеми господин Премиер, на пълноценен и напълно демократичен дебат с нас, гражданите на Пловдив, който да се проведе в студиото на най-демократичната, свободолюбива, правдолюбива, истински гражданска телевизия в страната ни, а именно Пловдивската обществена телевизия! Да, държим дебатът с Вас да бъде именно с нас, гражданите на Пловдив, ний ще Ви задаваме въпросите по телефона, както това правим всеки ден, а уважаемият г-н Евгений Тодоров ще бъде Ваш събеседник в студиото, но приоритет, както винаги в неговите предавания и в неговата телевизия, ще имаме ний, гражданите, нашите въпроси ще имат дължимия приоритет. Това е същината на нашата инициатива, верваме, че Вие, като доказано демократичен лидер и народен човек ("човек от народа"!) НЕПРЕМЕННО ще откликнете на поканата ни да влезете в пределно открит, откровен, до болка, болезнено честен (инак казано, без никакви лъжи и без никакво лицемерие!) дебат с нас, гражданите на Пловдив, с нас, Вашите евентуални избиратели.

Предлагаме също така нашият, на пловдивчани, дебат с Вас, господин кандидатино за народен представител, да продължи барем 2-3 часа, нема лошо да си поговорим здравата, зер, Вие управлявате свидното ни отечество вече 11-тина годинки, за много неща дойде времето най-после да отговаряте пред нас, дето сме потърпевши, тъй да се рече, от Вашето тъй умело и мъдро ръководство, затова сичкото се иска време! 2-3 часа ще ни стигнат, ако се изморите, ще прекъснем дебата и на другия ден, със свежи сили, пак ще можем да го продължим, нали така? Таман да слезете от джипо и да си починете малко от неуморното джиткане, тъй да се рече, из села, паланки, строежи и прочие, не остана село, чиито гражданки-пенсионерки не сте ги попитАл дали веке са си получиле ония 50 лева, които сте им дали.

Вий, г-не кандидатино за народен представител (и, евентуално, за нов мандат като Премиер, щот още никъде не сте казАл, че нема повече да претендирате за най-високия пост на изпълнителната, на истинската власт!), сте смел човек и, верваме в това, нема да се уплашите от нашето предложение и да избегате от него така, както бихте бегал от гонещ Ви разярен глиган или от побеснела мечка, нали така? Ний, гражданите, не сме чак толкова страшни, че да бегате от разговор с нас както бихте бегали от разярен гонещ Ви глиган или мечка, прави ли сме в туй свое твърдение?! И затова ни се ще да верваме, че в близките дни ще се свържете с г-н Тодоров и ще му съобщите тъй приятната за нас вест, че приемате отправената Ви покана за многочасов телевизионен дебат с нас, гражданите на Пловдив, в студиото на Пловдивската обществена телевизия, като, убедени сме в това, за този дебат ще Ви се наложи да платите, справедливо е дебатът с нас да бъде платен от Вас, верваме, нема да Ви затрудни изобщо заплащането на туй тъй потребно на народа ни търсене на истината за Вашето управление, което ний фактически Ви предлагаме. Все пак 20-30 банкнотки от ония 500-еврови пачки, що сички ние видяхме складирани у Вашето нощно шкафче що са за Вас, нали така?! Да подпомогнете Вие лично малко Пловдивската обществена телевизия, щото тя е напълно заслужила това: години наред върши работата на пловдивското студио на БНТ, което получава нашите, на данъкоплатците, пари, а пък ПОтв й върши работата, не получавайки АБСОЛЮТНО НИЩО, не е справедливо това, нали така, като справедлив човек, верваме, ще се съгласите и с тази наша необходима констатация.

За да сме кратки, спираме дотук. КазАхме най-важното, останалото ще попитаме и кажем по време на дебата с Вас тия дни. Нали ще приемете поканата де, недейте я отказвайте, щот ще се изложите, ще земе народо да Ви мисли за страхливец, а това не е така, нали тъй? Иначе досега не сме ви виждАле да участвате в дебат, успешно бегАхте от дебати години наред, камо ли пък дебати с нас, зрителите, с нас, гражданите (не с мисирките!), но ето че сега Ви даваме тоз шанс да докажете, че не сте страхливец, както по Ваш адрес говорят злите езици, тъй подли и несправедливи, както е известно, са тез езици из нашите родни български простори...

Простете, че на места написАхме туй писмо, ползувайки се от Вашия специфичен (банкянски), с хиляди извинения, (право)говор, но го направИхме щото обичаме свободата не по-малко от Вас самия, да не говорим пък колко много обичаме и КУЛТУРАТА, за която Вие направИхте толкова много в годините на своето тъй славно и продължително управление!

До скоро, г-н Премиер, чакаме Ви с нетърпение, ох, как Ви чакаме да застанете пред нашия... за малко да кажем СЪД, не, нема да се плашите, нашият дебат нема да бъде нещо като НАРОДЕН СЪД, сакън, таквиз кощунствени мисли изобщо не са ни минавАле у главите!!!

 

12 март 2021 г.

 

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен от общността на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите


3 коментара:

  1. Ще ви трябва и.... преводач ?!

    ОтговорИзтриване
  2. Аз имам въпрос: Ако в новото правителство на Герб мин. Кралев е отново мининистър на Спорта, няма да гласувам за Герб. Никога не съм молил за помощ, сега мола министерството да не ми прече повече да работя!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз имам въпрос: Ако в новото правителство на Герб мин. Кралев е отново мининистър на Спорта, няма да гласувам за Герб. Никога не съм молил за помощ, сега мола министерството да не ми прече повече да работя!

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...