сряда, 3 март 2021 г.

ОБРЪЩЕНИЕ ПО ПОВОД АПРИОРИ НЕПРИЕМЛИВАТА ЗА НАС КАНДИДАТУРА НА ДОЦ. ИВАЙЛО СТАРИБРАТОВ ЗА ДЕПУТАТ



До централните ръководства на партиите в коалицията 

ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

и до техните ръководства в Пловдив

До доц. Ивайло Старибратов

ДО МЕДИИТЕ

 

 

 

ОБРЪЩЕНИЕ ПО ПОВОД АПРИОРИ НЕПРИЕМЛИВАТА ЗА НАС КАНДИДАТУРА НА ДОЦ. ИВАЙЛО СТАРИБРАТОВ ЗА ДЕПУТАТ

 

от Общността на небезразличните граждани

 

Уважаеми господа,

 

С неподправено удивление научихме, че в кандидат-депутатската листа на коалицията ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ за град Пловдив фигурира името на доц. Старибратов, бившия дългогодишен директор на Математическата гимназия в града ни. Смятаме, че това лице до този момент не е показало някаква отдаденост на демократичните ценности, напротив, поради самия факт, че г-н Старибратов беше дълги години тъй добре вграден в авторитарната (антидемократичната) по естеството си "образователна" система ни говори, че той по-скоро е привърженик на коренно различни ценности. Дълбоко сме убедени, че едва ли г-н Старибратов, служейки на въпросната система, е бил, така да се каже, някакъв потаен демократ, чиято демократичност, видите ли, е имала сякаш "шпионско естество" и по тази причина е останала неразкрита, непоказана в поведението, в делата и постъпките му. 

Наопаки, тъкмо делата обаче на г-н Старибратов илюстрират, че тази личност е привърженичка на недемократичните практики; примерно, градът още продължава да се удивлява защо г-н Старибратов преди няколко години, като директор на МГ, назначи за учител по философия и гражданско образование в повереното му училище активист и партиен функционер на национал-комунистическата партия АТАКА г-н (или другарят по-скоро); на какво ли беше израз това назначение, на външен политически натиск от управляващата тогава коалиция (БСП-ДПС) или на лична (приятелска) близост, но едва ли това назначение беше в интерес на качественото и ефективно обучение на младите в ценностите на духовността, човечността, цивилизоваността и демокрацията. Близостта на доц. Старибратов с неговия предшественик на директорския пост, героя на социалистическия труд и всецело отдадения на делото на социализма и комунизма заслужил функционер на БКП-БСП др. Кирчо Атанасов също е добре известна на целия наш град. 

По тази причина преди време ние с огромно удивление забелязахме пак името на тъй внезапно отдадения, така да се рече, на делото на демокрацията, доцент в листите на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ за общински съветници. Не крием, тогава приехме това като опит за неуместна шега, плод на тъй бликащото остроумие на ръководствата на партиите в ДБ в града ни, но ето, че сега разбираме, че сме се излъгали, г-н Старибратов пак украсява листата на ДБ, този път обаче той кандидатства за депутат в Парламента. 

По тази причина ние, небезразличните граждани, сме поставени в неловката ситуация заради тази кандидатура да преживяваме тежки душевни мъки, щото, да си признаем, гласуването с отвращение за тази иначе привлекателна за нас коалиция, заради въпросната кандидатура, съвсем не ни е приятно. По тази причина настояваме името на доц. Старибратов да отпадне от листата, щото, както виждаме, неговият не толкова личностен, но предимно политически авторитет, тъй да се каже, е не само противоречив, а и отблъскващ, за нас, гражданите, които имаме ценности, родствени на тези, които защищава коалицията ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.

Многоуважаеми г-н Старибратов, призоваваме Ви, в името на доброто на демократичната кауза в многострадалното ни отечество, оттеглете си сам кандидатурата от депутатската листа на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ! Молим, не ни причинявайте това разочарование заради Вашата кандидатура – да не можем да подкрепим листата на предпочитаната от нас коалиция, която иначе, по нашето дълбоко убеждение, има нужния потенциал (и без Вашите услуги!) да проведе тъй потребните на страната и народа ни промени или реформи.

 

Уважаеми господа лидери на партиите в ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ,

 

Молим добре да ни разберете, ще се радваме да вникнете в създалата се ситуация и да сторите нужното, онова, което е разумно и добро! Призоваваме Ви, възпрете още в зародиша му този тъй вреден и никому ненужен гаф, който обаче има потенциала да стане великолепен скандал! Надяваме се, няма да доставите тази радост на политическите си опоненти – като внасяте такива жестоки травми в душите на избирателите си и то тъкмо в навечерието на предизборната кампания.

 

 

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен от общността на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите


ДОБАВКА: 

2 коментара:

  1. Тоз Старибратския е очевидно дърт, явно е с голям стаж, а още е доцент, а не професор.

    Георги Пашевъ

    ОтговорИзтриване
  2. Не е задължително да се расте докрай в академичната йерархия, Пашев! Не всички хора са кариеристи.

    ОтговорИзтриване

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...