петък, 26 март 2021 г.

НОВ ПРИЗИВ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, МИЛОСЪРДИЕ И ЧОВЕЩИНА ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО


До г-н Борислав Стаматов, 

омбудсман на Пловдив

ДО МЕДИИТЕ


НОВ ПРИЗИВ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ, МИЛОСЪРДИЕ И ЧОВЕЩИНА ПОД ФОРМАТА НА ОТВОРЕНО ПИСМО

от групата на небезразличните граждани


Уважаеми г-н Стаматов,

Тази сутрин прочетохме в блога на г-н Грънчаров (вижте молим публикацията със заглавие Морал, ценности, милосърдие, човещина и пр. - това са бошлаф работи, нали така?), че до този момент няма абсолютно никакъв ефект и отзвук по повод на негови и наши апели да му се помогне за решаването на неговия тъй тежък стоматологичен проблем, т.е. нито г-н Премиерът е благоволил да му подхърли две 500-еврови банкноти от ония пачки в чекмеджето му, нито МТСП е могло нещо да стори за него, нито пък сплотените колективи на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин" и на РУО-Пловдив са откликнали някак на нашето предложение за провеждане на благотворителна и милосърдна акция по събиране на помощи за решаването на проблемите около неговите зъби и нови ченета. Ние имаме чувството, че ръководствата на тези две авторитетни институции най-вероятно не са довели до знанието и на двата сплотени колектива нашите писма, щото не смеем да допуснем, че ако въпросните сплотени колективи са узнали за предложението ни, сред тях не се е намерил нито един човек, който да е посмял да откликне, т.е. да прояви човещината си; иначе казано, не смеем да допуснем, че безразличието сред тези два наистина здраво сплотени колективи е така потресаващо, не, за нас такава мисъл е кощунствена направо! 

По тази именно и причина смятаме, че най-вероятно и г-жа Стоянка Анастасова, директорката на пловдивската ПГЕЕ "ТЕТ Ленин", е скрила от сплотения колектив на училището нашето писмо, и г-жа Иванка Киркова, Началничката на РУО-Пловдив, най-вероятно е сторила същото, което е много жалко. Затова си позволяваме, уважеми г-н омбудсман, да Ви помолим Вие лично да направите нужното този наш апел да стигне до тях, имаме предвид до членовете на въпросните два тъй сплотени колектива. И да се надяваме, че ако това стане, то поне един зъб на г-н Грънчаров да бъде заплатен от събраната от тях милостиня, което е все пак нещо, предвид неговото положение, за което можете да се информирате от горния приведен тук потресаващ текст. (От само себе си се разбира, че не смеем да Ви помолим лично Вие да информирате г-н Премиера за съответната молба на г-н Грънчаров относно въпросните две 500-еврови банкноти за неговите ченета, знаем, че Вие няма да се осмелите да занимавате тъй великия и така зает с предизборно каране на джипа си Премиер и държавник, затуй и не смее да Ви молим за такава една постъпка от Ваша страна, която пък, от друга страна погледнато, грози да предизвика неговия височайш гняв!)

Сега е време на предвеликденския пост, ето, отново даваме тъй хубав шанс на двата въпросни сплотени колектива да направят нещо добро, което може поне малко да облекчи съвестите им.

Благодарим Ви за съдействието!

26 март 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: (ЛЮБЕН ВОДЕНИЧАРОВ

упълномощен от групата на небезразличните граждани 

да води кореспонденцията с институциите)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...