вторник, 2 март 2021 г.

Пределно искреното и човечно обръщение на гражданина Петков-Трашов до директора на СУ "Св.Кл.Охридски" в Пловдив


ОБРЪЩЕНИЕ 

към г-н Здравко Димитров, директора на СУ "Свети Климент Охридски" в гр. Пловдив, към сплотения колектив на същата гимназия от 53 души, потресаващо подписали се под осъждащото "лъжите, инсинуациите, клеветническите твърдения и т.н. ..." на Ангел Грънчаров, кандидат за преподавател по философия в нея, основателно, истинно и открито изразил мнението си относно незаконосъобразността на процедурата, по която е била за втори път отхвърлена кандидатурата му за учителското място в гимназията и относно нейната, очевидна за него и неговите почитатели - абсолютна неразумност, недалновидност, несъвременност и зловредност за образованието на учениците! На частността им в средните училища в Пловдив и на общността им в България!

Тъй като те са - или би следвало да са! - на първото място и в центъра на вниманието, на обгрижващото ги образование, а не директорските и учителските интереси!


Много длъжко ми стана обръщението, но то е защото ще се опитам да бъда максимално обективен, точен, безпристрастен едва ли, но във висша степен емоционално и разсъдъчно ангажиран с темата.


Г-н Здравко Димитров,


След като се запознах с безгрешните Ви, откъм българския правопис и правоговор отговори на доводите от Ангел Грънчаров - съмишленик, приятел, радетел за българското образование, философ, писател и Учител, свързани с кандидатстването му за учителското място в гимназията, която администрирате, не си правя илюзията, че бих успял да Ви разубедя от Вашето, с мнението ми, че те са безумица, нелепица и срам за един честен и почтен човек, камо ли за директор на училище!

Да, Вашите отговори ги тълкувам, разбирам и приемам като неразумни, неоснователни, смехотворни по основателност и логичност, а значи и нелепи, и срамни за висшист, директор, възпитател и учител! Нека призная тук, че смехотворните по инфантилността си Ваши отговори на посланията към Вас от Ангел Грънчаров, предизвикаха в мен и силна тъга, и дълбоко възмущение! Истинско, а не фалшивото на Вашия, тъй по комунистически организиран от Вас, учителски колектив! От 53-мата, видите ли, "възмутени учители" - много би ми било интересно да им го видя и да го почувствам въпросното им "възмущение"!!!

На 53-ма възмутени от писмата на Ангел Грънчаров учители?! Да не послъгвате нещо, г-н Здравко Димитров, тук!!!!?! Я си помислете, дали това са, или биха били учители на първо и единственото място, щом са се възмутили от истините в писмата на Ангел Грънчаров?!

Да не би това да са някаквите Ваши чисто и просто - клакьори и подмазвачи?! Загрижени за собственото си местенце и благополучие, а не за образованието децата на България!

С каквато и със същата им "загриженост" ме лъхате и Вие, г-н Здравко Димитров, с Вашите нелепи и неоснователно разумни отговори на справедливите питания, на основателните доводи и на законните искания на Учителя Ангел Грънчаров!

Вие разбирате ли изобщо в кой век се намирате г-н Здравко Димитров?! И за какво образование ратува този Учител?!


Питам, защото от Вашите смехотворно неоснователни обяснения защо сте отхвърлили с комисията Ви кандидатурата на Ангел Грънчаров за учител при Вас, излиза, че хал и хабер си нямате за тъга и жалост - нито Вие, нито и Вашата комисия - от модерното обучение и образование! Чиито радетел, пропагандатор и изпълнител, докато е бил на учителския си пост в ПГЕЕ в Пловдив, но забележете и непрекъснато, и до този момент продължава да е този Учител!

Затова и защото той изпълнява делото си с всичките си сили и възможности, и извън платената учителска длъжност! Което е супер лесно установимо и ясно видно, и от неговия блог Humanus, и от неговите предавания в Пловдивската обществена телевизия! И от настоящия казус!

Да не говорим за продължаващото, въпреки мизерните, т.е. никаквите финансови средства за това, издаване на списание, вестник и книги от Философа, от Писателя и от Учителя Ангел Грънчаров!

Вие, г-н Здравко Димитров и Вашата комисия май сте били и сте или слепи и глухи за да не знаете тези факти от неговата биография, или нарочно ги пренебрегвате! А че не сте ги ни чели и чули, ни грам от тях поели, схванали, научили и признали си е пределно ясно от вашето нелепо, смехотворно, тъжно, неоснователно, дълбоко неразумно и от очевадно несправедливото отхвърляне кандидатурата му за учител при вас!

С довода, че комисията разгледала и не ги харесала, видите ли, видеата на уроците му, сложени от Ангел Грънчаров в Ютуб! И при условие, че образованието в света в момента масово преминава на видеоуроци!!!!

А на приетия от комисията кандидат видеата как са били, г-н Здравко Димитров и почитаеми членове на комисията?!

Да ми отговорите на простичкия въпрос! Можете ли?! Изненада: то май нямало друг кандидат, имащ видеа на уроците си в този конкурс за заемане на учителско място?! Така ли е - или аз си го въобразявам?!


А защо ги е нямало ли и защо сте го приели него на работата ли?! Май тук изхълцвате...


И тогава каква основа за истинско сравняване и оценка на кандидатите сте имали!?

Пак - изхълцвате! Аз ще ви подскажа (остра потребност имате!) - имагинерна!


Ами то излиза, че не Ангел е без капчица срама лъгал, мазал и инсинуирал в своите законни въпроси към Вашия нелеп и неоснователен избор, г-н Здравко Димитров, а Вие яко лъжете и заблуждавате в своите инфантилни по логика, истинност, разумност и свързаност със съвременните образователни методи обяснения! Хеле пък за името на учебното му заведение, дето го лъгал този измамник и лъжец Грънчаров! Майко, леле мале!!!


Ама Вие, г-не, да не сте се бил събудил току-що, когато сте го писал този си шедьовър, след сън, че сте бил... в края на миналия век - не, по средата му, или в началото - в края му?! Сериозно...


Ами шедьовърът на чиновника - документ, без подпис и печат да му дават! Ужас! Как сте още жив, г-не?! Как, когато по Чехов отдавна следваше да сте... Знаете къде, нали?!


Сакън, сега пък да не си помислите, че Ви жадувам смъртта...

И за основателната разумност, естествено, на избора си - лъжете, г-н Здравко Димитров!


Но с лъжливите Ви и неоснователни обяснения, и с крайния резултат от избора, за който говорим тук, само чиновниците от образованието може да лъжете, заблуждавате и инсинуирате!


А те великодушно да се правят, че вярват на Вас, а не на истината - и на Ангел Грънчаров.


Данъкоплатците обаче едва ли може да излъжете, дълбоко неуважаеми г-не!


А що за учители сте и се пишете тогава?! Щом не харесвате и не признавате новаторството на Учителя Ангел Грънчаров!


Язък ви, както казва народът, за заплатите, които не заслужавате!


А това Ваше лично отношение и решение за отхвърлянето кандидатурата му - не се крийте зад комисията и колектива, г-н Здравко Димитров!!! - е, предвид неоснователността на предходните му две уволнявания от директорката Стоянка Анастасова, положението на съпругата му, на здравето и на годините му - нехуманно и е неморално!


То е жестоко, срамно и позорно!


То е политически мотивирано и лъжливо в корена си, а това означава, че е абсолютно непрофесионално обусловено!


То е фалшиво и затова то е злотворно, далеч не само и единствено за Ангел Грънчаров, за мен, за съмишлениците ни, за нашите приятели, за честните и за почтените хора!


Към които Вие и Вашата комисия не спадате!


То е злотворно-пагубно и за българското образование!


Така мисля, чоджум! Познавайки приятеля си Ангел Грънчаров, на когото имам щастието и честта да бъда и ученик!

2021.03.02 г. Владимир Петков-Трашов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...