неделя, 22 август 2021 г.

СПРЕТЕ ДА ТОРПИЛИРАТЕ СЪСТАВЯНЕТО НА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ - И ДА СИ ИГРАЕТЕ С ТЪРПЕНИЕТО НА НАРОДА!!!

До г-н Станислав Трифонов, Председател на ПП Има такъв народ

До г-н Христо Иванов, Съпредседател на коалиция ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ (а чрез него и до останалите лидери на партиите, влизащи в коалицията)

До г-жа Мая Манолова, Съпредседател на коалиция на ИЗПРАВИ СЕ, БГ! Ние идваме! (а чрез нея и до останалите лидери на партиите, влизащи в коалицията)

До г-жа Корнелия Нинова, Председател на БСП

ЗА СВЕДЕНИЕ: До г-н Румен Радев, Президент на Република България

ДО МЕДИИТЕ

 

СПРЕТЕ ДА ТОРПИЛИРАТЕ СЪСТАВЯНЕТО НА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ – И ДА СИ ИГРАЕТЕ С ТЪРПЕНИЕТО НА НАРОДА!!!

Отворено писмо от групата на небезразличните граждани

 

            Уважаеми дами и господа ръководители на партии и коалиции,

На другия ден, веднага след последните парламентарни избори се обърнахме към вас с ПРИЗИВ ЗА ДОСТОЙНО И ОТГОВОРНО ДЕМОКРАТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ. За жалост, ефект никакъв нямаше. След това Ви написахме ново обръщение, публикувахме го под заглавието Г-Н ТРИФОНОВ, АКО ВИЕ ЛИЧНО ПОЕМЕТЕ ТОЗИ ХАРЧ И МАСРАФ, ОКЕЙ, ДРЪЖТЕ СЕ ТОГАВА КАКТО ИСКАТЕ: И ПРЕДИЗВИКВАЙТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ ИЗВЪНРЕДНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ!. Пак никакъв ефект нямаше. Дойде моментът, при който има последна възможност да се състави редовно правителство – и да се избегне опасността за около 6 месеца да се правят трети поредни парламентарни избори, два от които са извънредни. В тази връзка искаме да Ви кажем следното:

Първо искаме да се обърнем към "бунтаря" и "антисистемния новатор" г-н Слави Трифонов: Вашето поведение не се връзва с приказките Ви, че уважавате решенията на СУВЕРЕНА, т.е. нашите, на гражданите, решения. Напротив, излиза, че съвсем не уважавате решенията на суверена, на народа. Ние, гражданите, ние, избирателите, избрахме ТОЗИ парламент и ви упълномощихме (за четири години!) да управлявате страната – като си взаимодействате разумно, с мисъл за доброто на страната и нацията. Оказа се обаче, че това не се получава главно заради Вас, драги г-н Трифонов: поведението Ви, подчертаваме изрично, е недемократично, т.е. е пропито с колосално неуважение към народа, към суверена – и не само че не зачита, но и потъпква неговите интереси. 

Вие с 65-те депутата искате ЦЯЛАТА ВЛАСТ, не стават така тия работи, нужни са Ви поне 121 и нагоре, няма това да се случи: ИТН никога няма да спечели пълно самостоятелно мнозинство. В цял свят в такъв случай се налага да се прави ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО, а това става с съвсем откровени, честни, публични ПРЕГОВОРИ между избраните от нас, избирателите, депутати. Да, не само партийните лидери трябва да участват в преговорите, а трябва да се чуе гласа и на всеки един депутат. (Не можем да разберем защо депутатите от ИТН се държат като Ваши слуги, г-н Трифонов, явно нещо са се объркали: те трябва да слугуват на нас, гражданите, на народа, а не на Вас лично, Вие, слава Богу, не сте падишах на България!) Няма как да бъде изобретен друг начин да се управлява, налага се чрез дебати, чрез дискусии, чрез преговори да се постигне съгласие както по правителствената програма, така и по отношение на лицата, които могат да я осъществят, т.е. по отношение на министрите. Вашето поведение обаче игнорира тия ПРАВИЛА, изобретени от самата логика на парламентарния живот. 

Оказва се, че Вие, г-н Трифонов, имате неверни, погрешни представи за това що е политика – и що е демокрация. Седнете да учите, щото иначе се излагате. Нема смисъл да се опитвате отново да откривате "топлата вода" в политиката. (Ние Ви предложихме да вземате частни уроци по демокрация и по морал, по тия най-важни теми може да Ви обучава философът Ангел Грънчаров, наш активист; предложението ни още е в сила: възползвайте се, няма да съжалявате, а само ще спечелите!) 

Тъй че: седнете и разговаряйте сериозно и отговорно с останалите политически лидери от партиите на промяната, дръжте се както подобава за човек, имащ политически претенции, престанете да си играете с търпението на народа. Длъжни сте да съставите редовно правителство в този Парламент – и да започнете упорито да работите за най-нетърпящите отлагане промени и реформи: най-напред в съдебната власт, с оглед да се изгони позорът на българското правосъдие Гешев, в образованието (крайно време е да се ликвидира довелата образованието ни до катастрофа административно-командна, авторитарно-бюрократична и недемократична образователна система!), в здравеопазването, в борбата с корупцията чрез административна реформа и пр. Знайте, че ние, гражданите, не бива да бъдем подценявани, ние всичко разбираме: като шикалкавите, като пречите, като блокирате работата на Парламента и предизвиквате нови и нови избори, Вие фактически помагате на окупиралата се, на узурпиралата властта в държавата ни мафия. 

Толкова. Казахме най-важното.

Към останалите лидери: бъдете твърди и продължавайте да работите за промяната – т.е. правете нужното да си изпълните програмите. На прав път сте. Подкрепяме ви, стига да не покажете мекушавост и да позволите да ви извиват ръцете.

Това искахме да ви кажем най-вече. Спираме дотук, защото ви казахме най-важното. 

Желаем ви успех! Промяната в живота, в действителността започва с промяна в душите, в съзнанията!

24 август 2021 г.

С УВАЖЕНИЕ: Любен Воденичаров, упълномощен от групата на небезразличните граждани да води кореспонденцията с институциите

ПРИЛОЖЕНИЕ, КОЕТО Е ОРГАНИЧНА И НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ ГОРНОТО ОТВОРЕНО ПИСМО:

понеделник, 23 август 2021 г.

Ще проработи ли парламентарната демокрация - или ще започне да ни управлява таваришч Путин?!

ЗА СВЕДЕНИЕ НА НЕЗНАЕЩИТЕ: От едната страна на таваришч Радев е другарката Шаренкова, вождицата на путинофилите у нас, а от другата му страна е таваришч Митрофанова, руската посланичка, сиреч пратеничката на таваришчите Путин и Жириновский... Защо ли са усмихнати тъй мило тез двете другарки?!

 

... Само тази снимка е достатъчна, за да имаме правителство още следващата седмица. Ако, разбира се, парламентарните партии наистина споделят евроатлантическите ценности, и ако именно България, а не Русия или Турция им е на сърцето. Розовото облаче вдясно напоследък има всички основания "да се чувства оптимист за бъдещето на руско-българските отношения". Откакто Митрофанова е в България, руските операции под прикритие провалиха два парламентарни избора и се канят да манипулират в полза на кавалера в средата трети. В "конкуренция" със Стъки и Цвета Радев може да е сигурен за своя втори мандат. ...

КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР: Изцяло споделям позицията на г-н К.Манолов. Говори напълно верни и разумни неща. Силно ме интересува и мен въпросът: Способни ли са българолюбивите сили в Парламента да предотвратят тъй грозната намеса на Путинландия в българските работи?

Освен това смятам, че нашият "Картаген" - масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Предлагаме името на публичния философ Ангел Грънчаров за влизане в гражданската квота на кандидат-депутатската листа на ПП-ДБ

До г-н Кирил Петков, съпредседател на ПП "Продължаваме промяната" До г-н Атанас Атанасов, председател на ПП "Демократи за сил...